hirdetés
hirdetés
VIDEÓ

Videó: nézzen Ön is újságírók elől sprintelő ügyészt

Amint az közismert, az országot megrázó Caracal-i gyilkosság közvetlen előzményéhez tartozik, hogy a hatóságok, finoman szólva, nem voltak a helyzet magaslatán. Az elrablójának telefonját megszerző, arról a 112-őt hívó kislány kétségbeesett segítségkérő hangja, a cinikusan-ironikusan reagáló ügyeletes párbeszéde az ország lakosságának döntő többségénél kivágta a biztosítékot.

hirdetés
hirdetés

Catalin Zavoianu ügyész vezette a vizsgálatokat, ami miatt most az igazságszolgáltatásban történő bűneseteket vizsgáló osztály (Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, röviden: SIIJ) meghívásának kellett eleget tegyen – innen távozott, amikor újságírók próbálták meg faggatni arról, hogy mégis, mit gondol saját szerepéről a mindenkit mélyen megrázó gyilkosság utáni nyomozásról. Emlékezetes: a gyanúsított Gh. Dinca letartóztatása után az is megtörtént, hogy maga az ügyész nyilatkozott úgy, hogy a kislány talán még életben van, leánykereskedők áldozata lett, de nem gyilkolták meg – teljesen feleslegesen táplált hiú reményeket a szülőkben. Catalin Zavoianut a román sajtó ugyanakkor azzal is támadja, hogy kapcsolatban áll, állt a Caracal-i maffiával, vagy legalábbis a nyomozás során alkudozott velük.

Hogy mindezekből mi az igazság, és mi történt Zavoianu meghallgatásán, azt a sajtó nem tudhatta meg, ugyanis az ügyész bácsi sportolókat megszégyenítő módon vágtatott el az újságírók mikrofonja elől. Valahogy így:

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár, videó: Mediafax)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés