hirdetés
hirdetés
RO

Chiar e un scandal “cu mare proporții” ajutorul trimis de către Ungaria?

Sau vorbim, aici de atacul masiv a presei werneriste, cu țelul obișnuit, de a scoate maghiarii tapi ispasitori – prinde bine cand vrei sa ascunzi incompetenta găștii klauso-ludovico-peneliste care știu deja ce noi, oamenii de rand în curand vom simtii pe pielea noastra, ca astia nu au facut nimic pentru oamenii din țara asta, indiferent de nație, și acum sărăcia ne va lovi în cap, asta dacă nu ne lovim noi înșine mai înainte pentru o coajă de pâine/kenyér/brot.

hirdetés
hirdetés

Circul contemporan a pornit din nou in România: portalul G4Media anunța unScandal diplomatic de proporții. “ între ministrul de externe al Ungariei, domnul Szijjarto Péter și ambasadorul României la Budapesta, dl. Marius Lazurcu.

Atenție: articol scris de un maghiar, care a invatat romaneste mai mult de la prietenii lui români, decât în sistemul de educație românesc. Așa ca greșelile gramaticale sa le tratați cu intelegere! 😀 

Acesta din urma ar fi transmis niște mesaje pentru mai multi diplomati acreditați în capitala maghiara, cum ca el sustine pe deputata Opoziției, Timea Szabo, care a primit atacuri din partea presei pro-guvernale, dar mai mult din partea oamenilor simplii pentru ca în discursul său rostit in parlamentul maghiar atacase guvernul lui Orbán Viktor. Cauza: acesta trimitea ajutoare pentru maghiarii de peste granița, adică și pentru maghiarii din Ardeal, dar și în Macedonia, unde nu gasesti o boaba de ungur!

Presa romana, caruia ii e mai multa frica de adevărul ușor de documentat, decat de PSD-ul lui Ciolacu a tras clopotele naționalismului vulgar atat de bine cunoscut din epoca iliesciana, și utilizat și de gruparea penelista la nevoie. Iar nevoia e mare acum: încetul cu încetul se termina pandemia și la noi, oameni sunt așteptați sa iasa din case, iar acești oameni cu siguranța vor pune niste intrebari. Niște întrebări destul de incomode – ajunge sa ne gândim la cei din Suceava – cu siguranță vor niste raspunsuri pentru întrebări de genul:

„de ce?”,

„cum sa putut intampla?”

– iar raspunsurile pot aduce cutremur în politica romaneasca. Lui Klaus Werrner si lui Ludovic cel Dintai chiar nu le lipsesc aceste întrebări. Asa ca scot pe cei intotdeauna bineveniti ca tapi ispasitori: pe maghiarii. Că ei au primit măști din Ungaria, iar românii nu. Ceea ce este o minciuna!

Să vedem de ce: chiar opozanta din Budapesta, Timea Szabo spune în amintitul sau discurs, ca, citez: „județul Cluj a primit 21 de mii de măști”. Da, atata a primit din Ungaria.

Județul Cluj! Nu maghiarii din Cluj, nu românii din Cluj, ci persoanele care lucra în SPITALELE DIN CLUJ!

La fel au primit și asistentele si doctorii din Salaj, Mures, Covasna (spitalul din Sfantu Gheorghe, cu medici și asistente romani si maghiari, riscand sa devina un focar!) și alte județe. In total 600 de mii, da, repet: 600.000 de masti, combizoiane etc.

Sa ramanem puțin la Cluj: 21 de mii de măști. În județul Cluj nu lucrează in sistemul de sănătate 21 de mii de maghiari. Nici macar cinci mii, bănuiesc eu. Iar matematica nu minte: din acești 21 de mii de măști e total exclus ca sa nu primească nici un medic, sau o asistenta romana. Nu poti sa le imparti fara ca romanii sa primesca, nici daca intri cu armata pseudo-horthysta peste ei in noaptea de Pasti!

La fel cum au primit si românii din spitalele din Mures, Salaj, Covasna etc.

Dar presa si comentacii, acesti mineri ai vremurilor digitale mint: ei zic, ca numai ungurii…

Dar haideți sa ne uităm la perspectiva lor si  sa presupunem ca: numai medicii și asistentele maghiari au primit din ajutoarele trimise cu suflet bun de guvernul maghiar, iar romanii – niciunul. Ei, bine, de-ar fi așa, cum nu e în realitate, dar sa zicem, că de-ar fi așa, atunci ce-i?

Si ce-i?

Acele masti acoperă atunci o necesitate din partea României, unde statul român trebuia sa se implice (asta dacă zonele cu maghiari fac parte din România, poate după presa wernerista nu), așa ca plusul apărut în urma ajutorului din Ungaria face posibil ca guvernul României sa trimite altundeva acele masti, care erau în drum spre HarCov.

Logic, nu?

Da, dacă guvernul nostru ar avea măști. 

Ungaria are, și de ce are?

Pentru ca din primele zile Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria sa axat pe doua probleme: să aducă acasă pe cetățenii maghiari blocati in strainatate, si sa achiziționeze cat mai multe obiecte sanitare, obiecte de protectie. Așa ca Ungaria, țara cu aproximativ 10 milioane de locuitori a achiziționat în jur de 30 de milioane masti, plus au cumparat un apareat mai complex pentru a produce masti medicale. Incepand de acum ei sunt capabili sa produca 2,8 milioane de masti pe luna! Asta inseamna cand nu te holbezi la pestele din apa, ci te apuci sa pescuiesti. 

Iar, cum la ei și epidemia e mai slabă ca la noi, au decis sa ajute țările vecine, și țările din Balcani, care din cauza economiei mai slabe sunt expusi mai mult la pericolul COVID-19. Așa a ajuns sa trimita Ungaria pentru maghiarii de peste hotare (pentru ca vorba romanului: fiecare cu pizda masii si la ei merge), dar si pentru tari unde nu trăiesc maghiari: Macedonia, Macedonia de Nord, iar mai recent pentru Vatican!

Pornind de la cele menționate mai sus putem spune: o parte a presei din România, si ambasadorul român din Budapesta au tras o alarma falsa. Alarma falsa în plina pandemie, cand vorbim despre posibilitatea de a mai avea restricții și epidemie la toamna – iar s-ar putea ca chiar vom avea nevoie de ajutorul ungurilor. Dacă ei atunci vor zice, ca odată v-am oferit, și voi ne-ați scuipat, de aia nu va mai dam, atunci ce va zice presa wernerista?

Si o intrebare retorica: de ce nu-i ajuta guvernul roman pe romanii din Ucraina, care, minoritari fiind, sunt la fel de batjocoriti ca si ungurii din zona aceea? Republica Moldova e important doar atunci cand trebuie adunat voturi cu graiul unionist-nationalist?

Ghonzó

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés