hirdetés
hirdetés
RO

Guvernul Ungariei iniţiază stoparea plăţilor compensatorii pentru condiţiile improprii din penitenciare

Guvernul Ungariei va iniţia, de îndată, stoparea plăţilor compensatorii care au fost decise în favoarea deţinuţilor care ar fi beneficiat de condiţii improprii în penitenciare, a anunţat ministrul ungar al justiţiei, luni, la o conferinţă de presă care a avut loc la Budapesta.

hirdetés
hirdetés

Judit Varga a spus: în cursul zilei, Parlamentului i se va înainta, de urgenţă, un proiect de lege care să pună capăt acestei “practici injuste”. Pentru procedura de urgenţă, partidele de guvernare vor solicita sprijinul opoziţiei în cadrul parlamentului, a adăugat ministrul.

Potrivit propunerii, plăţile ar fi suspendate până în momentul realizării unei noi reglementării cu privire la compensaţiile pentru condiţiile improprii din închisori. În acest sens este nevoie de sprijinul societăţii, astfel că noua reglementare va lua naştere după consultări publice, a punctat Judit Varga. Potrivit ministrului, până acum au fost pronunţate 12 680 de sentinţe în astfel de procese, cu privire la suma totală de nouă miliarde de forinţi – din banii contribuabililor. Însă doar 10% din această sumă a ajuns la deţinuţii reclamanţi, a adăugat oficialul.

Scopul noilor reglementări este acela de a pune capăt acestei situaţii injuste, iar în prim-plan să ajungă drepturile victimelor şi al aparţinătorilor acestora, a explicat ministrul. Intenţia guvernului mai este şi acela de a îmbunătăţi, cât mai curând posibil, condiţiile din penitenciare şi să reducă aglomeraţia din acestea, a mai declarat ministrul justiţiei, adăugând că, în viitor, compensaţiile nu vor mai putea fi achitate în conturile avocaţilor, ci doar în conturile penitenciarelor sau al deţinuţilor.

Maghiarii sunt chemaţi la o consultare publică cu privire la “afacerea cu închisorile”

În Ungaria va avea loc o consultare publică la care oamenii trebuie să răspundă la două întrebări cu privire la “afacerea cu închisorile”, a anunţat, miercuri, Csaba Dömötör, secretar de stat responsabil pentru relaţiile cu Parlamentul în cadrul Cabinetului Prim-Ministrului Ungariei.

În clipul publicat pe pagina de Facebook a Guvernului Ungariei, secretarul de stat a spus: consultarea publică pe acest subiect este necesară după ce peste 12 000 de infractori condamnaţi au intentat procese împotriva statului maghiar, ceea ce a înseamnă, numai până acum, costuri de 8,5 miliarde de forinţi din banii contribuabililor maghiari. Guvernul va întreba dacă maghiarii sprijină sau se opun posibilităţii unor astfel de procese pentru obţinerea de despăgubiri, a adăugat oficialul.

Secretarul de stat a atras atenţia asupra faptului că un alt aspect important al “afacerii cu închisorile” este acela că doar o mică parte din banii acordaţi drept compensaţie ajung la victimele infracţiunilor. Dömötör a mai spus că a doua întrebare va fi aceea dacă aceste despăgubiri să ajungă numai la condamnaţi, sau să se asigure ca banii să ajungă la victime. Csaba Dömötör a mai afirmat că guvernul are o poziţie cu privire la această problemă, însă “organizaţiile finanţate din străinătate” au altă opinie, iar acesta este încă un motiv pentru care este important ca un număr cât mai mare de oameni să îşi exprime părerea. Secretarul de stat a explicat că, de acum încolo, întrebările din cadrul consultării publice vor fi făcute cunoscute pe subiecte, urmând ca în zilele următoare să fie anunţate şi alte întrebări.

hirdetés
hirdetés

(MTI)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]