hirdetés
hirdetés
RO

Levente Magyar a anunţat la Subotica continuarea programului de dezvoltare a economiei în Voivodina

Programul de dezvoltare a economiei în Voivodina a adus până acum investiţii în valoare de aproape 300 milioane de euro, în viitor ne putem aştepta la alte dezvoltări importante, axate pe sprijinirea turismului, a precizat Levente Magyar, secretarul de stat pentru relaţii cu parlamentul al Ministerului Economiei şi Afacerilor Externe, vineri la Subotica, evaluând rezultatele programului de dezvoltare a economiei din Voivodina desfăşurat de guvernul ungar.

hirdetés
hirdetés

Secretarul de stat a subliniat că Ungaria a lansat totdeauna pe teritoriul sârbesc programe despre care a ştiut că vor fi de folosul Serbiei întregi şi că înseamnă un ajutor pentru întreaga ţară. Pentru Ungaria este important ca întreaga Serbie să devină puternică, iar dacă maghiarimea din Voivodina se va consolida, din aceasta poate profita întreaga ţară, a explicat politicianul.

Guvernul ungar doreşte să-i ajute pe maghiarii din Voivodina şi în viitor, să consolideze economia Voivodinei şi să întărească relaţiile sârbo-maghiare, a declarat Levente Magyar. Detaliind cele expuse, secretarul de stat a subliniat că programul de dezvoltare a economiei început în 2016 a fost o reuşită: a creat în mod direct sau indirect mai multe mii de locuri de muncă, a sprijinit aproape o mie de familii să poată avea condiţii de locuit decente, şi a creat condiţii moderne pentru agricultură pentru mai multe mii de familii.

El a arătat că, în prima fază, ajutorul a fost necesar în domeniile agriculturii, dezvoltării industriei şi a locuinţelor, acum însă a sosit momentul pentru a merge mai departe şi se poate investi deja în ramuri pentru care până acum nu s-au găsit resurse. “Am dori să participăm şi în anii ce vin la înfiinţarea unei infrastructuri de turism de nivel mondial în Voivodina”, a evidenţiat secretarul de stat.

Pe lângă aceasta a considerat importantă creşterea eficienţei şi productivităţii întreprinderilor deja existente. Se doreşte lansarea unor concursuri care sprijină inovaţia şi domeniul cercetării şi dezvoltării. “Voivodina şi Serbia au ajuns la un nivel la care problema primordială nu o reprezintă şomajul, ci modalităţile de a creşte competitivitatea întreprinderilor”, a comentat Levente Magyar.

István Pásztor, preşedintele Uniunii Maghiarilor din Voivodina (VMSZ) a evidenţiat faptul că guvernul sârb a fost de la bun început deschis pentru a găzdui programul. “În ultimii patru ani am construit un sistem complex pe care l-am administrat în aşa fel încât să nu avem nicio situaţie în care să putem fi atacaţi sau să fim constrânşi să dăm explicaţii”, a adăugat.

Vineri, în cadrul celei de-a opta etape a concursului au fost prezentate trei proiecte, din care două se referă la turism, unul priveşte domeniul dezvoltării tehnologice. Budapesta a prevăzut iniţial 50 miliarde de forinţi pentru prima etapă a programului de dezvoltare a economiei din Voivodina (2016-2018), mai târziu însă această sumă globală a fost suplimentată ulterior. În cadrul programului, accentul principal a fost pus pe agricultură, pe turism, respectiv pe dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, obiectivul fiind oprirea migraţiei tinerilor spre Vest, precum şi inversarea acestui proces. A doua etapă a programului de dezvoltare a economiei a demarat anul acesta.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]