hirdetés
hirdetés
RO

Noi scutiri de taxe in Ungaria – Ludovic, suna-l pe Orbán!

După şoferii de taxi, încă 81 480 de întreprinderi mici vor fi scutite de plata kata (taxa forfetară pentru întreprinderile mici) până în data de 30 iunie, din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat, luni, prim-ministrul Viktor Orbán la o conferinţă de presă online a comitetului operativ însărcinat cu lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Acesta a anunţat că au fost luate măsuri suplimentare pentru completarea primului plan de acţiune privind protecţia economiei, ca urmare a epidemiei. Premierul a mai adăugat că guvernul a organizat apărarea pe patru paliere: militar, poliţie, sănătate şi economic.

hirdetés
hirdetés

Premierul ungar a menţionat, printre domeniile de activitate care urmează a fi scutite în prima fază de taxa kata, următoarele: coafura, îngrijirea frumuseţii, zugrăvitul, instalarea geamurilor, instalaţiile electrice, alte activităţi de îngrijire a sănătăţii oamenilor, arta spectacolului, instalaţii de apă-gaz-încălzire, lucrări de tâmplărie la clădiri, serviciile ambulatorii de sănătate, activitatea de montare a pardoselii şi a lambriurilor, serviciile de fitness şi alte activităţi sportive, precum şi activitatea de îngrijire a persoanelor în vârstă şi a persoanelor cu dizabilităţi. Lista completă va fi inclusă în ordinul care va fi publicat luni seara.

Viktor Orbán a mai anunţat că datoriile de impozite forfetare, dinainte de 1 martie, vor fi amânate, astfel încât va fi suficient ca plata acestora să se facă în primul trimestru după încheierea stării de urgenţă. Din pachetul de măsuri fac parte, în mod similar, ca în cazul turismului şi al industriei ospitaliere, şi firmele care oferă servicii media în Ungaria. Astfel, şi acestea vor fi scutite de taxe ca urmare a veniturilor pierdute din publicitate.

S-a decis, de asemenea, ca evacuările şi confiscările, precum şi executările fiscale să fie suspendate, datoriile fiscale restante este suficient să fie plătite după terminarea stării de urgenţă. Sprijinul acordat pentru îngrijirea copiilor, indemnizaţiile pentru părinţi şi taxele de îngrijire a copiilor, care expiră în timpul stării de urgenţă, vor fi prelungite, iar mamele îşi vor menţine statutul lor actual pe toată perioada stării de urgenţă.

Viktor Orbán a declarat că, de la etapa infecţiilor de grup, “accelerăm spre stadiul infecţiilor în masă”. Acesta a precizat că, în prezent, în Ungaria există 167 de persoane identificate ca fiind infectate. Însă, la câte persoane s-a răspândit virusul, există doar estimări, numărul acestora se află între limite mult prea mari şi nu pot fi precizate. Numărul de persoane într-adevăr infectate este evident mult mai mare de 167, a adăugat premierul. Dintre cele 167 de persoane, 108 poartă virusul, dar nu sunt bolnavi. 27 prezintă simptome, ei sunt aceia care, cel mai probabil, se vor vindeca. 9 pacienţi se află în stare gravă şi au nevoie de îngrijiri la secţia ATI a unui spital. Numărul de decese a fost de 7, dintre care 5 au suferit de boli cardiace, vasculare sau diabet, unul a suferit de cancer şi unul a avut probleme la colon. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 69 de ani, a precizat premierul.

Prim-ministrul a mai anunţat că, începând de marţi, fiecare medic şi asistentă care lucrează la spital, la terapie intensivă, va primi măşti speciale. Ceilalţi medici şi asistente din spital, care nu lucrează la ATI, vor primi măşti chirurgicale. Oricine este suspectat că ar fi infectat cu coronavirus va primi imediat o mască chirurgicală. Întrucât se aşteaptă că perioada de apărare va fi lungă, prim-ministrul a solicitat gestionarea disciplinată a stocurilor. Viktor Orbán a mai anunţat că pe stoc există 1,5 milioane de măşti medicale. Zilnic sunt fabricate 25 000 de bucăţi, dar, în această săptămână, producţia acestora se va ridica la 80 000 de bucăţi pe zi. Există 129 000 de măşti speciale, 20 de milioane de perechi de mănuşi de cauciuc, 170 000 de combinezoane de protecţie şi 2 560 de aparate pentru ventilaţie mecanică. Echipamentele pot fi procurate din Est, Ungaria a contractat loturi uriaşe, livrările vin constant, astfel că sunt aşteptate peste 10 zboruri, a mai precizat premierul.

Şeful guvernului ungar a confirmat, de asemenea, că cetăţenii non-maghiari, în drumul spre casele lor, pot traversa Ungaria prin coridorul umanitar. “Omenia rămâne omenie, chiar şi în astfel de condiţii, iar pe vecinii noştri dorim să ni-i facem prieteni”, a declarat Viktor Orbán.

hirdetés
hirdetés

(MTI)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]