hirdetés
hirdetés
RO

Viktor Orbán la Paris: Atât Ungaria, cât şi Franţa îşi doreşte o Europă de succes şi puternică din punct de vedere economic

Atât Ungaria, cât şi Franţa îşi doreşte o Europă de succes şi puternică din punct de vedere economic, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, vineri, la Paris, unde participă la un prânz de lucru cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

hirdetés
hirdetés

Europa are diferite ţări şi regiuni, jumătatea estică a uniunii este diferită de cea de vest, dar este nevoie de unitate şi cooperare, a declarat Viktor Orbán la începutul vizitei sale, în cadrul unei declaraţii de presă făcute în grădina Palatului Élysée, împreună cu preşedintele francez. Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că în ceea ce priveşte securitatea, protecţia frontierelor şi în privinţa opiniei asupra unei forţe militare europene comune, poziţiile Europei Centrale şi ale Franţei sunt apropiate.

În plus, a spus Orbán, încearcă să-l facă pe Emmanuel Macron să înţeleagă de ce poziţia maghiară în ceea ce priveşte migraţia este atât de diferită de cea franceză. Ungaria are tradiţii de civilizaţie diferite, astfel că poate contribui la securitatea europeană printr-un alt tip de solidaritate, decât Franţa, a explicat premierul maghiar. Acesta a vorbit şi despre extinderea UE, spunând că securitatea Europei poate fi sporită numai în cazul în care poarta uniunii “va fi împinsă mai jos”, în direcţia sud, şi se poate găsi acea formă a extinderii, prin care poate fi sporită siguranţa întregii Europe.

Din acest motiv, în cadrul întrevederii de la Paris, va aduce argumente pentru a identifica ritmul şi metodele potrivite pentru extindere. Şeful guvernului de la Budapesta vorbit şi despre politica climatică, spunând că “Ungaria este o campioană a climei”, în privinţa reducerii emisiilor de carbon se află în prima treime a ţărilor europene şi este pregătită să îşi continue eforturile. A subliniat, totodată, şi importanţa echilibrului şi a coerenţei dintre competitivitate şi lupta climatică.

Despre relaţiile maghiaro-franceze, Viktor Orbán a spus: Franţa este al patrulea cel mai mare investitor din Ungaria, relaţiile economice sunt excelente, în Ungaria funcţionează 670 de companii franceze, care oferă loc de muncă la 40 000 de oameni. Premierul şi-a exprimat speranţa că investitorii francezi îşi vor continua activitatea în Ungaria. În declaraţia sa, premierul a spus că preşedintele Franţei se bucură de un mare respect în Ungaria, întrucât este un lider care a readus în politica europeană forţa intelectuală a dezbaterilor cu privire la viziuni, ceea ce “apreciem foarte mult”. “Sperăm ca Europa să poată avea, din nou, imaginaţie”, a spus Orbán.

Preşedintele Franţei a menţionat: este cunoscut că au puncte de vedere diferite în ceea ce priveşte politica de migraţie, problema protecţiei mediului sau bugetul european, dar este convins că vor putea ajunge la un acord şi cu privire la aceste probleme, în următoarele luni, sub egida noii Comisii Europene. “Este esenţial să avem o Comisie Europeană puternică, capabilă să prezinte nişte planuri ambiţioase”, a subliniat preşedintele francez, în curtea Palatului Elysée, într-o scurtă declaraţie de presă dată înainte de întâlnirea cu Viktor Orbán. “Eu voi lucra la asta, fără încetare, cu premierul Orbán şi cu Grupul de la Vişegrad. În urma întrevederilor noastre anterioare s-a dovedit, de nenumărate ori, că putem găsi rezolvări utile”, a adăugat Emmanuel Macron, referindu-se la discuţiile care vor avea loc cu noua Comisie Europeană, care va prelua funcţia în luna noiembrie.

hirdetés
hirdetés

(MTI)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]