hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

A járványtagadók hülyeségei – tények és cáfolatok

Emberemlékezet óta nem került ilyen súlyos helyzetbe az emberiség – de ilyenkor is vannak, akik nem tudják megtagadni önmagukat, akiknek a sorból való kilógás az exhibicionizmusok kiélését jelenti, és számtalan hamis információval, megtévesztő posztokkal etetik a gyanútlan követőket, akik közül, ha csak egy is hallgat rájuk, már komoly bajba kerülhet, és keverheti saját családját is. Ghonzó – tőle szokatlanul udvarias formában – összeszedett néhány tévhitet, idióták által népszerűsített elméletet, és megcáfolta azokat. 

hirdetés
hirdetés

„Nem hiszek a vírusban”

ez a kedvencem, igazi Vuhán-díjas okoskodás. Ilyen alapon tagadhatod a szorzótábla érvényességét is, vagy azt, hogy a Föld kerek, vagyis hoppá, ez utóbbi már foglalt. A vírust persze mindez nem érdekli, ami azért is szomorú hír, mert, ha elkapja egy vírustagadó, attól még simán megfertőzhet téged is. Vagy a saját szüleit, akiknek aztán a temetésére is csak egymaga mehet el, mert járvány idején így temetnek. Nem is értem, hogy ilyen hülyeséget hogy tud leírni, kigondolni valaki, de ebben a világban túl sok a hülye, legyen szó akár az egyszerű emberek tömegéről, akár több diplomás politikai vezetőkről, államnemférfiakról, nagyképű és mélyen cinikus zsurnalisztákról stb.

Vírus márpedig létezik! Igen.
Akár tetszik ez nekünk, akár nem. És most sorba veszünk néhány népszerű teóriát, amelyben a járványtagadók megmutatják nekünk, egyszerű földi halandóknak a nagy igazságot, cserébe viszont elmondjuk olvasóinak, hogy mi is a valóság.

„Nem is olyan fertőző, koronavírusból is mennyi volt, van, és még sose volt baj belőle”

– szól a másik gyakori „érv”, ami fényévnyi messzeségből jelzi ugyan, hogy az illető egy cseppet sem foglalkozott azzal, hogy dokumentálódjon, de attól még varázslatos önbizalommal tolja mindenki arcába világmegváltó „igazságát” amiről a mainstream média nem beszél, de ő, a ragyogóan éleselméjű persze átlát a szitán, és minket is felvilágosít. Nehezen tudod elmagyarázni azt, hogy pl. a hepatitiszből is létezik több fajta (A-tól G-ig!!!), amelyek közül van, amit túlélsz, van, amiből sosem gyógyulsz ki, és van, amibe belehalsz, mert még oltás sincs ellene. A koronavírus ugyanis egy gyűjtőnév, hogy úgy mondjam, egy víruscsaládot jelöl, amelyet a ’60-as években fedeztek fel – magyarán semmi meglepő nincs abban, hogy a neten találsz olyan 1231-ből származó cikket, amely a koronavírust taglalja – ugye a járványtagadó idióták egyik kedvence, hogy évekkel ezelőtti cikkeket tolnak ki a szociális médiába, bizonyítva ezzel, hogy a koronavírus nem veszélyes, mert évek óta velünk van, lám-lám, és ha-ha. Nos, a valóság a következő: a koronavírusok leginkább az állatokban találhatóak meg, ugyanakkor az emberre is átterjedő koronavírusból HÉT különböző van forgalomban, ezekből négy esetében enyhe lefolyású, megfázásos tünetek jelentkeznek, míg három esetében a fertőzés akár halállal is járhat. Ezek a következők:

SARS-CoV (2003-ban okozott járványt Kínában, közel nyolcezren betegedtek meg, a halálozási arány pedig 10% körül volt),

MERS-CoV (2012-ben bukkant fel Szaúd-Arábiában, 2014-ig mintegy 280 ember halálát okozta – ez a vírus egyébként felbukkant később a Közel-Kelet több országában, Európában és Amerikában is), és a

SARS-CoV–2 (2019 végén bukkant fel Kínában, ez okozza a COVID–19 betegséget, ami miatt most világjárvány van)

És nem létezik ellenük sem védőoltás, sem gyógyszeres kezelés!

„Influenzában stb. stb. többen halnak meg”

 – az egyik személyes kedvencem. Olyan magabiztosan osztanak meg táblázatokat az influenzában elhunytak számáról, kombinálva persze a rákban, öngyilkosságban és közlekedési balesetben elhunytak számával (!!! – igen, baszki, egyesek fejében a vírusos fertőzés és az autóbaleset simán összeért, mi több, összeáll – és osztják!), mintha ez releváns adatsor lenne. Sőt, a járványtagadásban súlyosan elhülyült közönség szerint ezek ADATOK – tehát önmagában ez a VALÓSÁG. Ami persze köszönő viszonyban sincs a tényleges valósággal, amely a következő: az influenzában elhunytak jelentős részben azokból az országokból kerül ki, ahol nincs ellene védőoltás. Ez az egyik. A másik pedig ebből következik: az influenza ellen van védőoltás, a COVID–19 ellen pedig még nincs, és egyhamar, mármint heteken belül, nem is lesz. Továbbá: az ilyen rendkívül okos és sok megosztást, lájkot megért táblázatokban elfelejtik megemlíteni azt, hogy a rák, a közlekedési baleset, az öngyilkosság stb. nem járvány, nem fertőz. Nem vírus okozza ezeket, így nem is lehet továbbadni. Azaz, ha bemész egy boltba, ahol korábban járt valaki, aki azóta öngyilkos lett, még nem jelenti azt, hogy aznap délután, este felkötöd magad a csűrben. A koronavírus esetén viszont igen, ha bemész egy boltba, ahol előtted nem sokkal járt egy fertőzött ember, akkor elkaphatod. Nem azt mondtam, hogy elkapod, hanem azt, hogy elkaphatod!
(Az esélye több mint elméleti, nagyon is valós!)
És ehhez kapcsolódik a járványtagadók másik nagy varázsszerszáma: a számok!

A számok: „nem is annyi, különben is, és itt van, kiszámoltam, meg látod az ARÁNYT, erre mondjál valamit, látod, hogy nem is annyira veszélyes, a halálozási arány valójában 1-2%, mint az influenzáé, vagy kisebb stb”

 – így derült ki, köszönhetően a koronavírusnak, hogy mifelénk nemcsak virológusokból lehet Dunát, Tiszát, Marost, Oltot rekeszteni, hanem matematikusból is. Ráadásul olyan zseniális elmékről van szó, akik csípőből cáfolják meg a világ összes orvostudományi, matematikai intézetének a számításait – igaz, a lineáris és exponenciális közötti különbséget elhanyagolják, amikor megkérdezed ezeket az embereket, hogy mekkora a COVID–19 alap fertőzési rátája, akkor hirtelen kiderül, hogy

A: nem tudják, mert még nem néztek utána, ez persze nem gátolja őket abban, hogy követeljék maguk igazát, ami számításaikat illeti, vagy

B: leszarják, ami ugye jogos felvetés, elvégre, ha valami nem igazolja a te teóriádat, akkor ne vedd figyelembe, viszont ez minden, csak nem matematika, minden, csak nem komolyan vehető állítás, számítás.

A valóság a következő: a koronavírus ALAP fertőző rátája: 2,2 – ennyi embernek adja tovább EGY fertőzött a vírust. Összehasonlításképp: az influenzáé 1,3. Az influenza esetében, köszönhetően a rendelkezésre álló gyógyszereknek és védőoltásnak, a fertőzési rátát sikerült mindez idáig ezen a szinten tartani, míg a koronavírusról ez nem mondható el, az orvosok jelenleg 2 és 5 közé teszik a fertőzési rátát – ez önmagában elég kéne legyen ahhoz, hogy aki csak egy kicsit is ért a matekhoz, az beszarjon, de hőseink nem adják meg ilyen könnyen magukat, igaz, ők ezt a számot rendszeresen figyelmen kívül hagyják, mert minek foglalkozni azzal az ADATTAL, ami MINDEN vírus és MINDEN járvány esetében elsődleges fontosságú. Értsd: amennyiben az alap fertőzési ráta 1, vagy 1 alatti, akkor nem beszélünk járványról, bár nagyon remélem, hogy ez mindenki számára logikus.

A másik fontos adat, a lappangási idő. Maradjunk az influenzával történő összehasonlításnál, ha már annyira népszerű az idióták körében: míg az influenza esetében egy-két nap, és kitör rajtad, taknyod-nyálad egybefolyik stb., addig a koronavírus esetében ez átlagban két hét. Azért mondjuk azt, hogy „átlagban” és nem fix két hét, mert az orvostudomány most találkozik először ezzel a fertőzéssel, és egyelőre szakszerű adatok nem állnak rendelkezésükre – nincs is ahogy, erről pontosabb infókat a járvány lejárta utáni években fogunk megtudni, amikor a laborok kielemzik azt a rengeteg adatot, ami most begyűlt. A lappangási idő azért fontos, mert ezalatt is fertőz az ember. Akkor gondoljunk bele: két hét alatt hány emberrel kerülsz kapcsolatba (vagy kerülnél, a kijárási, gyülekezési korlátozások nélkül)? Az influenza esetében nem tudod végigfertőzni a világot, két nap nem elegendő rá, a koronavírus két hetes lappangási ideje, az az idő, amíg semmilyen tüneted nincs, jössz-mész boldogan, mintha nem lenne holnap, nos ez bőven elegendő ahhoz, hogy rommá fertőzz mindenkit egy közepes méretű községben.

Nota bene: egy olasz számítás szerint egy ember akár 60.000 embert is meg tud fertőzni, igaz nem egyedül, hanem közvetve – a modell készítői a focimeccset hozták fel példának, ahol a lelátókon elég EGY fertőzött ember, hogy a vírust a szektorának átadva, azok a családtagjainak hazavíve stb. nagyjából 60 ezer embert fertőződött meg, ÉSZREVÉTLENÜL! Azaz, amíg a nulladik páciensen kitörnek a tünetek, addig már hatvanezer ember hordja magában a vírust. A modellválasztás nem véletlen, az olaszországi tragikus események kiindulópontjának, a fertőzés gyors és agresszív terjedésének okát az Atalanta-Valencia focimeccsben nevezik meg, amelyet annak ellenére tartottak meg zsúfolt lelátók előtt, hogy az országban már jelen volt a vírus.

Abban, hogy a koronavírus a lappangási idő alatt is fertőz, nincs semmi összeesküvés – a vírusok 95%-ka így viselkedik. A veszélyességét a hosszúnak mondható lappangási idő adja – és az, hogy vannak olyan idióták, akik szerint ez a tény elhanyagolható, miközben a járványnak ez adja a lényegét. Pontosabban: ezért IS van járvány – hogy jobban megértsük: ha egy-két nap lenne a lappangási idő, akkor nem tudnád annyi embernek átadni, akik a maguk részéről megint csak rengeteg embernek adják stb. A lappangási idő az egyik oka, talán épp a legfontosabb oka annak, hogy exponenciális növekedésről kell beszélnünk!

„Alacsony a halálozási arány, ahhoz képest, hogy mennyi a fertőzőtt stb.”

A számok varázslóinak újabb agymenése, amikor az első osztályos matematikai leckéket nem meghaladva, egyszerű hármasszabállyal kiszámolják, hogy márpedig van ennyi fertőzött, ebből ennyi halt meg, plusz ugye a nem hivatalos fertőzöttek száma még magasabb, tehát, a halálozási arány nagyon kicsi. Ezzel több baj is van: először is, nem a fertőzöttek összlétszámához viszonyítjuk a halálozási eseteket, hanem a lezárt ügyekhez – azaz, a gyógyultak+elhalálozottak=lezárt ügyek, és ehhez képest mérjük a halálos áldozatok arányát. Ami arány, és nem szám, az exponenciális görbe miatt értelemszerűen változó, így nem egy kőbe vésett ADAT, hanem egy arány. Nézzük meg, hogy néz ki ez a gyakorlatban, hogy miért csalás az, amit ezek a virtuális gyilkosok mondanak, terjesztenek: Romániában, jelenleg, 2020. április 6-án, amikor még mindig ezen a cikken dolgozom, amit egy normális társadalomban meg sem kéne írni, nos, ebben az időpontban a fertőzöttek összes száma: 4.057, a gyógyultak száma: 406, míg a halálos áldozatok száma: 157 (a cikket be sem fejeztem, de ez emelkedett azóta, jelen példánál maradok a 157-nél).

Nos, hogy számol az idióta?

Azt mondja, hogy van 4.057 fertőzött, meghaltak 157-en, és az okosa, ez a zseniális elme hármasszabállyal kiszámolja, hogy aszongya: a 4057-nek a 157 az 3.86 százaléka (ami azért elég magas, egyezzünk meg!), ehhez hozzáírja kommentben, hogy a fertőzöttek száma valójában magasabb (mintha ez olyan húh, de nem ismert infó lenne, de ő mennyire jól tájékozott), tehát a halálozási arány ennél is kisebb.

És hogy kell számolni valójában?

A gyógyultak száma (406) plusz a halálos áldozatok száma (157) adja a lezárt esetek összességét – fennmaradó, még fertőzött páciensről ugyanis nem tudjuk, hogy meggyógyul-e majd vagy sem. Ennélfogva: 406+157=563, amiből a halálos áldozatok száma ugye 157, tehát a halálozási arány: 27,88% – azaz, majdnem 30 százalék! Kicsit ijesztő, ugye? Nos, a valóság ritkán követi a konzumidióták és exhibicionista megmondóemberek ízlését. Tegyük hozzá, ez az arány valószínűleg csökkenni fog, méghozzá jelentősen, de akkor is, jelen pillanatban ez a valóság, és nem az, amit a számukra kedvező eredményt biztosító hamis módszerrel számoló vírusgerillák terítenek.

„Diktatúrát készítenek elő, azért van kijárási tilalom”

– és az ehhez kapcsolódó teóriák. A legérdekesebb az, hogy csomó olyan ember siránkozik emiatt, akik korábban a politikai szegmens azon oldalán tanyáztak, akik előszeretettel vezettek volna bármilyen típusú diktatúrát, illetve azok a szélsőséges elemek, amelyek a politikában és a közéletben viszonylag nagy befolyással, hatalommal bírnak, és önmagukat következetesen liberálisnak hazudják. Érdekes politológiai tanulmány lehetne, hogy ezek miként érnek egymásba a világjárvány idején, majdhogynem csókot váltanak, csak ugye tilos a társasági érintkezés. A valóság viszont a következő: a fertőzés az emberi kontaktusok révén terjed – ez a leggyorsabb, és a legbiztosabb módja a fertőzésnek: a kézfogások, a puszi-puszik, ölelkezések, a zárt térben elcsattanó tüsszögés következtében a levegőbe kikerülő nyálcseppek (a vírus imád ezeken utazni) stb.

Számtalanszor elmondtam már: a kijárási tilalmat NEM a vírus miatt vezették be, hanem azt mi, az önhitt, szabályokra magasról szaró emberek követeltük ki magunknak. Hiába tiltották meg az ezer főnél, vagy ötszáz főnél nagyobb tömegek gyülekezését, amikor jó idő volt hétvégén, akkor fél Románia kiment grötározni. Budapesten idősek tömegei jöttek rá, hogy még nem nyertek fitneszbajnokságot, így a Margit-szigeten torlódás alakult ki – jövőre minden számban tarolni fogunk az olimpián, ha életben maradunk addig.

Azt is elmagyaráztam már számtalanszor, amennyiben Románia mind a 20 millió lakosa egyszerre megy ki az utcára, viszont mindvégig úgy mozog, hogy senki nem kerül két méternél közelebb a másikhoz, senki nem ér a másikhoz, mindenki szájmaszkot és kesztyűt hord, akkor az járványügyi szempontból pont fix ugyanaz, mintha otthon ülne mindenki a négy fal között. Csakhogy ezt nem lehet kivitelezni. Megfogsz egy olyan korlátot, amit egy fertőzött fogott meg előtted, csak megvakarod az orrod, csak megbotlasz és nekimész valakinek stb. Arról már nem is merek beszélni, hogy mindez akkora fegyelmet feltételezne a társadalom minden egyes tagjától, amiről naivitás lenne azt feltételezni, hogy egyáltalán létezik, nemhogy megvalósítható.

A korlátozásokat viszont fokozatosan vezették be, ennek pont az volt a lényege, hogy, amennyiben ezeket betartva leáll a vírus terjedése (legalábbis nem jön velünk szembe az exponenciális görbe), akkor elég lett volna csak annyi korlátozás, ezzel a gazdaságot s védeni lehetett volna. A járványtagadó idióták persze élen jártak annak a népszerűsítésében, hogy az egész csak hisztéria, kitaláció, nincs járvány stb. És ki tudja hány embert vettek rá arra, hogy az akkor még viszonylag enyhe szabályokat is kénye-kedve szerint megszegje. Nos, ezért következtek be a szigorítások! Azért, mert 2020-ban a technológiai fejlődés csúcsán járó nyugati civilizáció most önfegyelemből, intelligenciából vizsgázott, és megbukott – de csúnyán. Nagy valószínűséggel ősszel újra vizsgázunk, legalábbis a jelen hírek szerint őszre visszatér közénk a COVID–19.

„Én egészséges vagyok, mehessek, ahova akarok, csak a betegeket zárják el stb.”

 – az egoizmus Marsot verdeső hatalmassága, ráadásul ez az ember semmit sem ért egy vírus terjedési szokásairól, de nem is érdekli: neki legyen úgy, ahogyan ő akarja, aztán mit érdekli őt a többi ember. A helyzet a következő: a levegőben, a porszemcsékre tapadva utazó koronavírusról még a fertőzési lehetőségeket sem ismerjük alaposan, ahogy azt sem, hogy mennyi ideig marad életben. Mindehhez hozzájön az is, hogy két hétig tünetmentes a páciens, miközben vígan fertőz – ezt kár ragoznom, millió helyen leírták már. meg fentebb én is.

Magyarán: semmi garancia nincs arra, hogy Te egészséges vagy, és mehetsz bárhova, ahogy arra sincs garancia, hogy, ha egészséges is vagy, az is maradsz, amennyiben bármikor mehetsz bárhova. Persze, ilyenkor mindig vannak hősök, akik saját felelősségükre adnának nyilatkozatot, hogy őket nem érdekli, ha megfertőződnek. Ez nem is lenne hülyeség, ha mellé rögtön csatolnának egy másik nyilatkozatot is: amennyiben intenzívre kerülnek, akkor lemondanak a lélegeztetőgépről – képzeljük el mennyi hülyétől szabadulnánk meg. Bár a két hét lappangási időben ezek szétfertőznének mindenkit…

„Zsidók, laborban alkották meg a vírust, Bill Gates stb.”

Ezek már az elborult elme összeesküvés-elméletei – mondjuk mindenkinek szíve joga ebben hinni, vagy abban, amiben akar, de azt azért tegyük hozzá: nem ismerünk olyan esetet, amikor a vírus tartott XY felé, majd a homlokánál megállva azt mondja magában: „a fene egye meg, ez tudja az igazságot, hogy engem csak a zsidók találtak ki, na, akkor ezt nem fertőzöm meg”. Ilyen esettről nem tudunk, és valószínűleg azért nem, mert nincs ilyen. A helyzet az, feleim, hogy a vírusateizmusod nem véd meg, ugyanis a SARS-COV2-t aligha érdekli, hogy te hiszel-e őbenne, vagy sem. Egyszerűen csak lenyom téged!

Nos, elég hosszú lett ez mára, talán lesz majd egy második rész, főleg, ha kommentekben elküldtök nekünk szép kis teóriákat, amelyekre válaszolnunk kéne.

A végére pedig tegyünk fel egy kérdést: ezek a járványtagadók most is csak simán hülyék, vagy közöttünk élő gyilkosok? Ebből pedig következik a másik kérdés: a szólásszabadság joga tényleg megilleti őket is? Amúgy a hülyéknek is vannak jogai, és ez így is van rendjén, de vészhelyzet idején biztos, hogy az ő kis szabadságjoguk ekkora fontossággal bír, hogy nem lehet elvágni a hangjukat? Ki felel azért, ha hülyeségük megfertőz egyszerű, a dolgokat amúgy figyelemmel nem követő embereket, akik amúgy sem digitális bajnokok, és csak azért lógnak mostanság a Facebook-on, mert nem lehet kimenni? Ha közülük akár egy is a járványtagadók miatt kapja el a vírust., majd tovább is adja valakinek a családjából, aki – Isten őrizz! – belehal, akkor ki a felelős? Túlparáznám? Aligha! A nagy számok törvénye alapján ugyanis már azt is kijelenthetjük, hogy ilyen eset már meg is történt – persze ezt nehéz lesz majd bizonyítani, és az is lehet, meg sem tudjuk, de a probléma, amivel szembesülünk mindannyiunkat érint.

Amerikában egy önmagát viccesnek gondoló fiatalember végigtüsszögte az üzletet és jókat röhögött azon, hogy mekkora riadalmat tud ezzel okozni. Az illetőt terrorizmus vádjával vitték a bíróság elé.
Mi pedig nézzük ölbe tett kézzel, hogy azok, akik akár kis közösségük élére állhattak volna vész idején, most a legnagyobb lelki nyugalommal taszítják bele a bajba követőiket!

Ghonzó

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

Európában dúl a koronavírus-járvány: maradj otthon, mossál kezelt, az utcán, üzletben hordjál maszkot, vagy kendőt az arcod előtt, ne matass az orrodnál, vagy az arcodnál!
A Nethuszár 11 pontban összegezte, hogy mit kell tenned önmagad és családod védelmében, KLIKK IDE és olvasd el!

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]