hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

A nap, amikor az MPP elnöke szinte zseni lett

Nem viccelek, abban a helyzetben, amibe az MPP sikeresen belelavírozta önmagát – akárhogy is, ezt nehéz csak egy ember, a jelenlegi pártelnök nyakába varrni – a mai eseményekből Mezei János akár jól is kijöhetett volna, sőt, szinte zseniálisan. Végül persze nem ez lett.

hirdetés
hirdetés

A Nethuszár még a déli órákban tette közzé saját forrásaira hagyatkozva, hogy egy Gyergyószentmiklóson tegnap megtartott választmányi ülésen kis híján megbukott a párt elnöke, egy bizalmi szavazásból kifolyólag. Az ügy aztán végigfutott az erdélyi magyar médián, a sajtós kollégák körbetelefonálták a szereplőket, azok pedig kiadtak közleményt is, mindenről bővebben olvashatnak vonatkozó cikkünkben, ha veszitek a fáradtságot és ide kattintotok!

A sztori lényege, hogy a pártból nemrég állítólag kizárt Gálfi Árpád apánk, ha nem is a Vereckei hágón, de a libáni tetőn átvágatva bement Gyergyóba, és megjelent ezen a választmányi ülésen – ez eleve érdekes, ugye viszonylag ritkán szoktak kizárt tagok a párt egyik vezető testületének ülésén megjelenni, de ezen most ne akadjunk fenn, megjelent és kész.

Ha már ott volt, be is olvasott az őt korábban kizáró elnöknek, Mezei Jánosnak, aki erre azt mondta, rendben, feleim, ha így áll a helyzet, lássuk a medvét, kérek egy bizalmi szavazást magam ellen. És lőn! Egyezzünk meg, ez egy pártelnök részéről eléggé karakán lépésnek számít, és ezzel Mezei János akár szaporíthatta volna azt, amit politikai tőkének szoktak hívni, de nem ebbe az irányba lépett.

Mezei János választmányi tag ugyanis részt vett a Mezei János pártelnökről tartott bizalmi szavazáson, és Mezei János választmányi tag azt a felettébb meglepő megoldást választotta, hogy szavazatával támogatta Mezei János pártelnököt. A bizalmi szavazás eredménye 12-12 -a azaz, 12-en voltak Mezei János pártelnök ellen (Mezei János választmányi taggal eisze sok bajuk még nincs) és 12-en voltak Mezei János pártelnök mellett, közöttük ugye egy bizonyos Mezei János választmányi tag. Ilyen körülmények között a 12-12-es döntetlen eléggé csúnya, és magyarázni nem is lehet.

Annál is inkább röhejes, mert a választmány létszáma 34 fő, jelen voltak 24-en, így a kvórum amúgy sem volt meg, tehát szinte mindegy a végeredmény, úgy is mondhatnám, hogy az reprezentatív, de nem ügydöntő.

Mezei János, mármint a pártelnök, még ebből is remekül ki tudott volna jönni, ha van egy kommunikációs szakembere, akire rábízza a közlemény megfogalmazását, és a médiával való kapcsolattartást. (Politikai propagandaszövegek megírását, tanácsadást vállalok, ezer euró per karakter, az ár enyhén alkudható!)

Ugyanis simán mondhatta volna azt is a megtépázott tekintélyű MPP elnöke, hogy lám-lám, én nem vagyok gyáva nyuszi, vállalom, ha tévedtem, mondjon véleményt a választmány – különben is, az eredmény azt jelzi, hogy egyezségre kell jutnunk párton belül, ezért leülök kávézni Gálfival hallám, miként tudunk dűlőre jutni, nem futhat egy szekér két irányba, ne kaszáljunk esőben, és hasonló népi bölcsességek.

És Mezei János legnagyobb hibája ez volt: nem ebbe az irányba indult el, hanem épp az ellenkezőbe! Bíró Zsolt és bandájáról beszél, akik bomlasztanak, gyengítik a pártot ésatöbbi, a közlemény teljes szövege olyan, hogy a titkoterminal.com konteoblogon címoldalra kerülne, talán még Drábik is idézne belőle a későbbiekben. Pedig az minimum magyarázatra szorul, hogy miként vehetett részt a választmányi gyűlésen Gálfi Árpád, ha őt kizárták, és, ha már ott volt, miképp szavazhatott? Ahogy azt sem lehet szőnyeg alá söpörni, hogy a 12-12-es eredmény kikezdte a pártelnök legitimitását, miközben ugyanezt megadta Gálfi Árpádnak, azzal, hogy engedte részt venni a szavazáson azt a tagot, akit korábban pont ő zárt ki…

Eléggé elé vagyunk, és ez nem jó. Egy hideg fejű, forró szívű MPP-re és Néppártra ugyanis nagy szükségünk van – jövő évtől kezdődően olyan átalakulások jönnek majd Romániában, hogy csak kapkodni fogjuk a fejünket, a majdani politikai kiállásunk, eredményeink évtizedekre eldönthetik a magyarok sorsát. Új önkormányzatok, és új kormány vár ránk, napirenden a kétfordulós választás témája, Románia közigazgatási reformja, és egy gazdasági recesszió is erősen befigyel az ablakon – ezek közül egy is elég, hogy beleroppanjunk, hát kapunk belőle rögtön minimum hármat, de ugye a magyar igazság is ennyi, szóval csak megleszünk valahogy.

Vagy nem….

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]