hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

A POL után a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció is kezdeményezi Makkai leváltását (Frissítve!)

Amint arról korábban már beszámoltunk, hétfőn Tatár Lehel, a POL marosvásárhelyi tanácsosa benyújtotta indítványát, amelyben kéri a Kelemen Hunor által is Florea emberének nevezett Makkai Gergely alpolgármester leváltását.

hirdetés
hirdetés

A hétfői szakbizottsági ülésen jelen levő három RMDSZ-es képviselő akkor még időt kért (egyikőjük fel is háborodott, hogy mit képzel itt a POL), azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e a POL kezdeményezését, azaz, ellátják-e aláírásukkal (nyolc helyi tanácsos aláírására van szükség ahhoz, hogy az indítvány a helyi tanács elé kerüljön szavazásra, a három POL-képviselő alá is írta), ma viszont a Transindex ismerteti a helyi RMDSZ közleményét, miszerint:

a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció tegnap, azaz szerdán, úgy döntött, hogy kezdeményezi Makkai Gergely leváltását

Tehát: NEM támogatják a POL már meglévő javaslatát, hanem benyújtanak egyet ők maguk is. Makkai Gergely RMDSZ-es helyi tanácsost, és alpolgármestert nem számítva, aki nyilván nem fog maga ellen aláírni bármit is, annál inkább Floreának, az RMDSZ képviselők bőven vannak nyolcan, hogy a kezdeményezést útjára tudják indítani. Több kérdés azonban ott marad a levegőben:

  • miért kell még egy javaslatot benyújtaniuk, amikor a POL-é már készen van, s várják az aláírásokat?
  • Ha valóban úgy gondolják, ahogy a közleményükben fogalmaznak, miszerint, idézzük: „Senkit nem tudunk támogatni, aki Dorin Floreával paktál, s ily módon városunk és a marosvásárhelyi emberek ellen dolgozik”, akkor miért vártak eddig, illetve mi lesz a többi RMDSZ-es tanácsos sorsa, akik szintén a marosvásárhelyiek ellen dolgoztak az elmúlt három esztendőben? Az ő sorsuk tényleg az RMDSZ helyi frakciójának a kezében van, az alpolgármesteri funkcióval ellentétben, a helyi tanácsosok visszahívását más párt, így a POL sem tudja kezdeményezni…
  • Makkai Gergely úgy lett tanácsos, majd később alpolgármester, hogy Soós Zoltán és csapata nem, míg a helyi RMDSZ-frakció igen, támogatta mindvégig – ahogy a 2016-os RMDSZ-es tanácsosi lista sem Soós Zoltán műve, sőt! Túlzás lenne elvárni azt, hogy a helyi RMDSZ-frakció legalább egy annyit mondjon: „lányok, fiúk, bocs, ezt elkúrtuk”?

Soós Zoltán, a marosvásárhelyi magyarság polgármester-jelöltje saját Facebook-oldalán arra szólította fel az RMDSZ-frakciót, hogy támogassák a POL kezdeményezését – a bejegyzés azóta nem található, de íme, tényleg megtörtént: FRISSÍTÉS: Korábban tévesen állítottuk, hogy a bejegyzés nem található, a fenti linkre kattintva olvasható, illetve alább is. A hibáért az érintettek elnézését kérjük!

Összegezve: jelen pillanatban úgy a POL, mint a helyi RMDSZ kéri Makkai Gergely leváltását, a Szövetség helyi frakciója viszont megpróbál politikai tőkét kovácsolni saját magának a POL kezdeményezéséből, illetve erősen kérdéses, hogy, amennyiben ők nyújtják be, akkor egyáltalán eljut-e valamikor a szavazásig a kezdeményezés. A kezdeményezés körüli szövetségi smekkeria viszont egyértelműen jelzi: Soós Zoltán legkeményebb ellenfelei továbbra sem az RMDSZ-en kívül, hanem azon belül keresendőek!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés