hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

A székelyudvarhelyi MPP következetessége

A február 20-án tartott székelyudvarhelyi tanácsülés végén lemondott egy önkormányzati képviselő. Azt mondta, hogy fenyegetések áldozata lett és nem ér annyit neki az egész, hogy kitegye magát névtelenek játékszerének. Ő a városlakók, a szavazók érdekeinek képviseletét vállalta, nem pedig azt, hogy “bátor” névtelenek fenyegessék. Joga van-e bármilyen megválasztott tisztségviselőnek lemondani? Igen. Helyes döntés-e az ilyen? A vélemények megoszlanak. Gyakran még ugyanaz az ember, vagy ugyanaz a szervezet is másként vélekedik ugyanarról a dologról mindössze néhány óra elteltével. A székelyudvarhelyi MPP helyi szervezetére mindenképpen igaz lehet ez az állítás, mert ők ugyanerről a történetről egyetlen nap leforgása alatt két közleményt is kiadtak, ami látszólag azonos tartalommal jelent meg, egyetlen aprócska mondat eltérésével.

hirdetés
hirdetés

Az első közleményük még tartalmaz egy felszólítást, amelynek értelmében ha a lemondó tanácsos nem tesz feljelentést, akkor a bejelentését “egy egyszerű, olcsó kampányfogásnak” tekintik. Ha feljelentést tesz, akkor kiírják, lenyilatkozzák, fűnek-fának elpanaszolják, hogy “magyar ember magyart nem jelenthet fel”. Emlékeznek még? Gálfi Árpád polgármester úr leváltásánál, pártból való kizárásánál ez volt a fő ok, ameddig bele nem sültek és nem kényszerültek egyéb mondvacsinált okokat kitalálni. Legalább még négyet-ötöt. Következetesen.

Egyébként is a normális székelyudvarhelyi ember nagyjából annyit mond, hogy “ a hetedhét országon is túl lakó vándor kutyájának szőrében élősködő bolhát sem érdekli, hogy a székelyudvarhelyi MPP mit minek tekint”.

 

A tisztségéről lemondó tanácsos kihangsúlyozta, hogy a következő választáson nem szeretett volna indulni jelöltként, így egyetlen normális ember sem tudja elképzelni, hogy a székelyudvarhelyi MPP logikája szerint kinek akarhatott volna kampányolni az, aki kihangsúlyozza, hogy nem volt szándékában tanácsos-jelöltként indulni a jövőben. De ezt tudjuk be a székelyudvarhelyi MPP szelektív hallásának (azt hallanak meg, amit akarnak), csillogó logikájának és ismert következetességének, mint ahogyan azt is, hogy egy későbbi közleményük szóról szóra ugyanazt tartalmazza, amit az előző, csak ez az “egyszerű, olcsó kampányfogásos” rész hiányzik belőle. A fiúk megvilágosodtak.

 

De még van egy szépséghibája mindkét közleménynek: A helyi MPP az időzítést is “furcsállja”, mert szerintük “furcsállandó”, hogy a polgármester úr és a jegyző úr is hasonló sérelmekről számolt be, ezért mindenkit arra kérnek, hogy tegye meg a szükséges lépéseket.

Én pedig azt “furcsállom”, hogy a székelyudvarhelyi MPP elfelejtette megemlíteni (megint az a fránya szelektív hallás) és nem is “furcsállta”, hogy saját helyi elnöke, Mike Levente is pont ezen a tanácsülésen eszmélt fel hirtelen, hogy neki is volt része névtelen fenyegetésekben, de ő saját magát egyik saját közleményében sem biztatta semmilyen szükséges lépés megtételére. Ő már megtett mindent, amit tehetett- láthattuk az elmúlt évben.

Nem tudni, hogy kiderül-e az igazság, vagy nem, de az MPP azért drukkol, hogy “minél hamarább” kiderüljön. Ha esetleg mégis kiderülne, akkor viszont lehet, hogy a “minél hamarább” napján nagyon meg fog lepődni a székelyudvarhelyi MPP. Vagy nem.

Ember Attila

Forrás: Székelyudvarhely Online

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]