hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Államfői sajttáj: Iohannis ismét puliszkát osztott a népnek

Szerintem a román közvélemény még soha nem várt egy tál puliszkát a nyilvánosság ellőtt megjelenni, mint Klaus Ioahnnis államfőt, akitől azt remélte megtudni, hogy aláírja-e a Dancila kormányfő által jelölt miniszterek kinevezését, vagy sem. Klaus Iohannis ma kiállt a sajtó elé, nem mondott semmit erről a témáról, majd elvonult.

hirdetés
hirdetés

A puliszka Klaus Iohannis ehelyett arról beszélt, hogy milyen rossz a PSD-kormány, mintha ezt nem tudnánk, és az arról szóló össznépi vélemény kinyilvánítása az EP-választásokon nem lett volna egyértelmű. Az államfő szerint a PSD gazdaságot és igazságügyi törvényeket érintő intézkedései rosszak, a kormány szemére hányta, hogy az elítéltek büntetését csökkentő, amnesztiát lehetővé tevő törvény (az a bizonyos recurs compenzatoriu) hatályon kívül helyezését elhalasztották.

“A PSD a  saját belső ügyeivel van elfoglalva, mellőzi azon gondok megoldását, amelyek az állampolgárok biztonságát, mindennapi életét érinti.” – dörmögte az államfő, majd ezekkel az országos meglepetéseket kiváltó, senki által sem ismert,m rendkívül sok adatot és tényt felsoroló kijelentésekkel folytatta:

“Nem épülnek kórházak és autópályák.”

Felült kicsit a közbiztonság-rollerre, hátha még nem feledte a nép Caracalt:

„Az állam által garantált közbiztonság alapvetően fontos. A románok gyors megoldásokat akarnak, de a PSD soha nem értette meg a saját szerepét..”

“A PSD több konkrét javaslatot kapott, egyeseket én magam javasoltam, ezeket azonban egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Mellőzik a megoldások életbe léptetését, mert a saját báróik megértették, ha ezek életbe lépnek, akkor az ő politikára és igazságügyre gyakorolt hatalmuk csökken.”

A PSD-kormány sok rosszat tett Romániának, és már rég távoznia kellett volna”

“Reset-et kell nyomnia az államnak, mert az irány, amelybe a PSD vitte őt, az téves. Egy proeurópai kormányra van szükségünk, amely tiszteletben tartja a románok jogait, biztonságát és gyarapodását”

Mindehhez képzeljük oda azt a Iohannis-monológot, ahogy ő beszélni tud – egy kész Stierlitz-sorozat a csávó minden sajtótájékoztatója, lásd az alábbi videóban.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés