hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Állítólag boldogan él Kim Dzsong Un, míg meg nem hal, de ez sem biztos

A geopolitika és az élet nagy kérdései közé tartozik, közvetlenül a koronavírus után és a „hogyan vegyem rá a nőmet a hármasszexre” előtt az a probléma, ami most Észak-Koreát rázta meg – hetek óta nem tudják sem ők, sem mi, hogy az ország Bölcs Vezetője (korábban Kedves Vezetőnek írtuk itt a Nethuszáron, de ez téves, az apja volt a “kedves”, ő csak simán “bölcs”), Kim Dzsong Un él-e vagy meghalt.

hirdetés
hirdetés

Korábban megírtuk, hogy a Reuters és a News York Post is arról értekezett, hogy az utolsó komcsi diktátor – na jó, nem biztos, hogy az utolsó, de a keményvonalasok között mindenképp – meghalt, hetek óta nem tudni róla, nem jelent meg a kommunista állam katonai ünnepségén, arról is beszéltek már, hogy szívműtéten esett át, ami nem sikerült. Ez utóbbin nagyon nem is csodálkoznék, elvégre több adag lónyugtatót kell beadni annak a sebésznek, aki Észak-Koreában szikével a kezében matat a Bölcs Vezető szívében. Állítólag nem volt elég az injekció, remegett az orvos, és, amikor a szíved körül matat egy maszkos bácsi, kezében egy szikével, a jóskönyv szerint is ritkán végződik happy-end-el a kézremegés. Ennél a hármasszex és a koronavírus is lényegesen veszélytelenebb.

Mire mi, a fejlett nyugati és agyondemokratizált emberiség jeles képviselői nyugtázni tudtuk volna, hogy mnna, Ceausescu követője feldobta a talpát, letette a lantot stb., a CNN sietett tisztázni a kérdést: dél-koreai forrásokra hivatkozva azt írják, hogy Kim Dzsong Un „él és jól van”.

Mondjuk Észak-Korea az az ország, ahol valaki simán lehet jól attól, hogy halott, vagy fordítva, de ez legalább biztos, vagy nem. Összegezve, tehát: azt tudjuk, hogy nem tudunk semmit, de ez legalább biztos, vagy mégsem. Igazi hírzárlat egy olyan országból, ahol a légy is csak párttagságival repülhet.

A nagy geopolitikai kérdések között már felmerült az is: mi lesz, ha tényleg meghalt Kim?
Egyesül majd a két Korea?
Mit lép majd Kína, ha egyesül a két Korea, és
mit tesz Japán, amikor majd Kína lép, és
ezt a rést mire használják ki az oroszok, akik minden rést kihasználnak, főleg, ha az összes döghúst felzabáló japókról van szó, akikkel a Kuril-szigetek felett még nem állapodtak meg.
És tényleg Kim húga jött volna a trónra, első nőként a komcsi államban? (Mondjuk nem rossz csaj!)

A Nethuszár alaposan kielemezte a kérdést, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a legfontosabb kérdést szándékosan vagy sem, de a világ vezetői hanyagolják, nem beszélnek róla, sőt, egyenesen eltitkolják előlünk.

Mi lesz Kim Dzsing Un fodrászával?

A csávóról sokat nem tudni, de abból kiindulva, hogy Észak-Koreában a Bölcs Vezető követése kötelező, gyanítom, hogy volt pár millió kliense. Amihez sok felszerelésre sem volt szüksége, egy nullásgép és egy gyerekbili pont elég – a leglezserebb állás a világon, nulla hibalehetőséggel, és divatot teremtett. Nem tudsz mondani még egy politikust a globális közéletből, akinek ennyire egyedi lenne a frizkója. Na jó, Trumpé sem gyenge, de azért Kimet nem éri utol.

Voltak itt ruhadarabok, amelyeket diktátorok tettek divatossá, mint Sztálin azzal a baktersapkával, vagy Che Guevara azzal a kaloriferszerelő berettel, Hitler a bajuszával vívott ki magának örök helyet a trendgyártásban, de egyikőjük sem tudta azt, amit Kim Dzsong Un: egyszerre volt ibogtalan és lett belőle divat. Mondjuk úgy nem volt nehéz, hogy aki véletlenül félrefésülte a haját Észak-Koreában, annak az egész családját deportálták egy frizurahelyességet oktató átnevelő táborba. (Ez csak félig vicc, rendelet kötelezte a sok millió észak-koreait a frizkó koppintására!)

Akárhogy is, Kim halálával egy frizurát is temetnünk kell, és gondoskodnunk kell a fodrászáról, ami azt jelentené, hogy világszerte milliók teszik fejükre a kölyök bilijét és nyírják körbe magukat. Ismerve a nyugati citoyenek vonzódását mindenféle extrém hülyeséghez, nem lepődnék meg ezen, szóval őszintén remélem, hogy Kim elvtárs egészséges, és hosszú, boldog élet elé néz.

Ghonzó

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés