hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Amerikai forradalom: mordult egyet a Hells Angels, szétfutottak az antifák

Úgy látszik az amerikai antifák – nem, ez nem a növényellenes mozgalom fedőneve, hanem azok az antifasiszta tüntetők, akik előszeretettel kívánják Izrael halálát, jó, tudom, ez bonyolult, ne is menjünk bele, szóval, az amerikai antifák egy csoportja úgy döntött, hogy a békés kaliforniai kisvárosba, Placerville-ba is szerveznek egy csoportos black friday-t, ez utóbbi az jelenség, amikor tömegek vonulnak az utcára árubeszerzési célból, ám ezt jól leplezik mindenféle politikai követeléssel.

hirdetés
hirdetés

Na, egy ilyen bevezető után az olvasóban halvány kétely sem maradhat, hogy ez egy mélyen cinikus cikk lesz, de sebaj, jogisták és abszurdisták ne is olvassák tovább, nincs ismerősöm a kardiológián.

Kezdjük az elején: egy rendőr addig térdelt egy Floyd nevű fekete fickó nyakán, amíg az belehalt. Igaz, nem a rendőr térde alatt vesztette életét, hanem a mentőautóban, de na, a halál oka az, hogy a zsaru térdelt a nyakán – szegény csávó még hörgött is valamit, hogy nem kap levegőt, de Amerikában rendőr a WASP jegyében végzi a kiképzését, így a legritkább esetben érdekli őt, hogy mit susog egy néger, akinek ő a fején térdel. (WASP – white, anglo-saxon, protestant – az amerikai politikai mentalitást uraló felfogás-együttes, amely a CNN képernyőin sokat vesztett életteréből, ám a valóságban nem annyira!)

Nos, ez a fekete fickó amúgy hamis pénzzel akart fizetni, ezért csaptak le rá a zsaruk, legalábbis ez a hír járja, és ember legyen a talpán, aki tudja, hogy mi történt ott, annyi ellentmondásos hír kering azóta úgy Floydról, mint a rendőrről, meg úgy általában Amerikáról. És Floyd halála igazán sok társadalmi rétegnek jelenthetett most valamit:

  1. az valóban elnyomott és szegregált fekáknak (nem, őket nem úgy szegregálják, mint az amerikai gimis-sorozatokban, vagy mint Gyöngyöspatán), akik a koronavírus-járvány miatt ismét, sokadjára érezték meg a saját bőrükön, hogy az amúgy is csak nyomokban létező amerikai szociális háló hatalmas lyukain leginkább ők esnek ki. Akár azt is mondhatjuk: csak ők esnek ki. (A fertőzöttek és a halálos áldozatok számában is kimagasló az arányuk!)

  2. Aztán felbátorodtak a latinók is, akiket halomra lőnek le a zsaruk némi kis kokaincsempészés közben, amúgy minden jenki járőr legalább három PabloEscobart lát egy sétáló mexikóiban, úgyhogy itt az állás egy-egy, ami az egymás iránt kölcsönösen érzett és régóta meglévő gyűlölet indoklás-háborúját illeti, nem mintha a fekák esetében az eredményjelző nagyon elszállt volna korábban.

  3. Aztán a leszakadó középosztály, aki a karantén miatt elvesztette munkáját, így bevételei megcsappantak, és John előtt felrémlett, amint családjával kénytelen lesz a Harlembe költözni – igaz, eddig is ott lakott, de legalább csak annak a szélén.

  4. Aztán jól jött ez a tehetős középosztálynak és a társadalmi ranglétrán ettől felfelé tanyázó milliomoscsemetéknek, akik rengeteget unatkoztak a karantén alatt, a kokó is elfogyott, a kijárási tilalom miatt a kartell sem tudott időben szállítani, egyébként meg lásd a 2-es pontot. Szóval, ők is úgy érezték, itt az idő egy kis social warriort játszani, egyébként az összes szereplő közül ők veszik magukat komolyan, meg a szintén köreikből kikerülő safe space-n nevelkedett egyetemisták.

S mivel ilyen jól összejöttek ezek, a fekák, a latinók és a lecsúszott középosztálybeliek úgy gondolták, hogy hagyják csak szépen tüntetni a széplelkeket, ők addig bevásárolnak – ingyen. Magyarán, olyan boltfosztogatás indult, amilyen még nem láttunk, mondanám, de volt már ilyen, Los Angelesben, egy filmet is láttam, ami ezekben az években játszódik: a főhős mindenkivel megcsalta a feleségét, jó nők voltak benne és pajzán jelenetek, sajnálom, de ennyire emlékszem, és nem hiszem, hogy a mostani eseményekből több maradt meg bennem tíz év múlva.

Nos, ezen társadalmi szegmensek között, közülük és velük megjelent az antifa – ezek azok a srácok, akik pont olyanok, mint a focihuligánok, némi apró különbséggel: nem járnak meccsre, általában nem sportolnak és kibaszottul sportszerűtlenek, bár vélhetően ez utóbbi kettő összefügg. Mindenesetre az antifa jelenleg is szétbalhézza a világ vezető hatalmát, de hát Rómát sem a barbárok döntötték meg, hiába tartja így a legenda, kellett ahhoz a kor első antifája, bizonyos Brutus.

És az antifák úgy gondolták, hogy ideje rágyúrni vágyaik kielégítésére a napfényes Kaliforgiában is, meg is üzenték Placerville városkának egy Twitter bejegyzésben, hogy

“jövünk, aki elénk áll, azt elseperjük!”

Csakhogy Kaliforniában akad egy két súlyos arc, például a Hells Angels motorosklub, aki a Mongols klubbal összefogva annyit üzent vissza:

“kihívás elfogadva!”

Az antifák lemondták a tüntetést.

És most akkor vegyem komolyan Amerikát…

Ghonzó


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]