hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Amerikai nagykövet: Romániának nem kell aggódnia területi épsége miatt

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete, Adrian Zuckerman újra felelevenítette a korábban már többször is felröppent hírt, hogy a németországi Rammsteinból (ez egy katonai bázis neve, nem a népszerű rockbanda koncertje!) kivont amerikai katonákat Romániába helyezhetik át.

hirdetés
hirdetés

A tengerészek katonai rendezvényén meghívottként részt vevő nagykövet beszédében leszögezte:

„Biztos, hogy sokan önök közül hallottak már arról, hogy Románia jelentős számú amerikai katonát fog vendégül látni a következőkben, ami a két ország legújabb védelmi politikájának az eredménye. Románia kulcsszövetséges ebben a stratégiában. Európa dél-keleti szárnya teljes védelmet élvez mindenféle veszéllyel szemben. Románia az egyik szereplője, és létfontosságú partnere az Egyesült Államoknak és a NATO-nak. Romániának soha nem kell aggódnia határainak épsége és biztonsága miatt!”

Az Amerikai Egyesült Államok 11.900 katonát készül kivonni Németországból, akiket a többi NATO tagállamban, köztük Romániában osztanának szét. A hírt a rendezvényen jelenlevő Klaus Iohannis államfő is megerősítette, aki aláhúzta: arra számít, hogy a szóban forgó katonák egy részét Romániába helyezzék át. „Romániában mindig szívesen látjuk az amerikai katonákat!” – nyalt oda egyet Iohannis is.

A fentiek után kérdés, hogy Iohannis mégis miért félti Erdélyt a PSD-től, amikor az amerikai nagykövet is megmondta, hogy nincs miért aggódnia…

Forrás: G4Media


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés