hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Arafat: bumerángként térhet vissza a vírus, ha nem tartjuk be a szabályokat

A Sürgősségi Helyzetek Osztályának (Departamentul pentru Situații de Urgență – DSU) vezetője, Raed Arafat a Realitate Plus hírtelevíziónak adott interjújában arra figyelmeztet, hogy a vírus bumerángként térhet vissza, ha nem vesszük komolyan az előírásokat. Arafat arra reagált, hogy bizonyos jelek arra mutatnak, hogy a társadalom már elkezdte a lazítást, nem kívánja megvárni május 15-ét – számol be a hírről a HotNews.

hirdetés
hirdetés

„Az üzenet egyértelmű: május 15-ig nem lazítunk semmit! Egyeseknek az a benyomása, hogy vége, elkezdtük a lazításokat, ennek pedig súlyos következményei lehetnek. Meg kell értenünk, hogy nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy visszatérjünk a járvány előtti életünkhöz, és a lazítások bevezetése után sem lesz minden olyan, mint volt előtte. Együtt kell élnünk ezzel a vírussal, ez tartani fog még egy jó ideig” – jelentette ki Raed Arafat.

Az államtitkár hozzátette: jelenleg a lakosság felelőssége pont akkora, mint hatóságoké!

„Ha a lakosság nem veszi komolyan saját szerepét, akkor a helyzet súlyosbodni fog. Ha nem tartjuk tiszteletben az előírt szabályokat, akkor a járvány ismétlődésének a kockázata szélsőségesen magasra emelkedik. Mi mindenképp arra számítunk, hogy ősszel lesz egy újabb hullám, de ha nem tartjuk be a szabályokat és nem viselkedünk óvatosan, akkor könnyen lehet, hogy ez hamarabb jön el. Azt kockáztatjuk, hogy bumerángként csap vissza, hogy a vírus teljes erejében térjen vissza” – tette hozzá Arafat.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés