hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Augusztus közepén buktatnák meg az Orban-kormányt

Miután Klaus Iohannis államfő ma ismét óriásit ment a sajttájon, és azzal vádolta meg a PSD-t, hogy paktumozik az RMDSZ-el, csak azért, hogy Székelyföldnek autonómiája legyen, a PSD elnöke most visszavágott: augusztus közepén benyújtják a bizalmatlansági indítványt Ludovic Orban kormánya ellen – számol be a hírről a G4Media.

hirdetés
hirdetés

Ciolacu szerint még a PSD sem lenne képes akkora káoszt okozni, amekkora van ma Romániában, és ebben a kijelentésben lehet valami, ugyanis ma gyakorlatilag ott tartunk, hogy az ország szétesett – nem földrajzilag, arra talán még várni kell egy picikét, de az állam hiánya napról-napra egyre jobban látható.

Nincsenek világos szabályok a járványkezelést illetően, a páciensek nem tudják mit tegyenek, ha észlelik magukon a tüneteket, az orvosok túlterheltek, és az idegösszeomlás szélén állnak, az intenzíven a szabad ágyak egyre csak fogynak, a fertőzöttek száma egyre csak növekszik, a gazdaság, ha eddig még döcögött is valahogy, most pánikban van, és senki sem tudja, hogy mi lesz itt holnap.

Kétségkívül igaz, hogy a PSD cinikus és az emberi életeket semmibe vevő politikai machinációi nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ebbe a helyzetbe lavírozza magát az ország, de az is tény, hogy Ludovic Orban sem ment a szomszédba egy kis arrogáns balfaszságért, ha épp arra volt szükség. Mondjuk erre épp nem volt szükségünk, de ő azért tolta, és tolta, és tolta az idiotizmust.

A PNL és az ő kormányfője, akit mostanság csak LuCOVID-ként emleget a népnyelv igazán tudhatta volna, hogy mire képes az a PSD, amelyik nem is olyan rég szétverette a diaszpóra tüntetését, tudhatta volna, hogy ezek bármeddig hajlandóak elmenni a hatalomért. És, ha tudta is, hiába, nem tett semmit ez ellen.

Ludovic Orban azzal kezdte miniszterelnöki tevékenységét, hogy tisztázta az ország és a nyugati világ előtt, hogy ő Orbán ugyan, de nem Viktor.

Mit mondhatnék?
Látszik…

P.S.: Ciolacu felhívást intézett a többi párthoz, hogy támogassák a bizalmatlansági indítványt, kivéve az USR és a PMP pártokat, akiket a kormány oldalán állóknak gondol. Ez azt jelenti, hogy a törpepárt ALDE és Victor Ponta Pro Romániáján kívül az RMDSZ szavazataira is szüksége lehet a PSD-nek. Mi lesz még itt, Úristen…


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés