hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Az RMDSZ kedvenc alpolgija sikerrel járt – a “Székely vértanúk forrás” tábla levéve!

Reméltük komoly, mert viccnek durva lenne – és igen, komoly. Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója odajutott, hogy a székely szimbólumok ellen ma a szokásosnál is undorítóbb módon kikelő Sergiu Papuc alpolgármestert köszönhetjük meg nekik, miután a katolikus iskola körüli mizériáért, a főtéri mélygarázs tervéért, a dél-koreai békeutakért és úgy összességében az értékelhetetlen, sőt, polgár- és fejlődésellenes tevékenységükért már köszönetet mondtunk.
Frissítés: Amint azt több marosvásárhelyi is megerősítette a közel húszezer tagot számláló Marosvásárhelyiek Facebook-csoportban, az RMDSZ által korábban megszavazott alpolgármester, Sergiu Papuc sikerrel járt. A Székely Vértanúk forrás mellől levették a kétnyelvű, székely szimbólumokat tartalmazó táblát, míg az addigi csillag-alakú térburkolatot átépítik. A helyzet jobb megértéshez tudni kell, hogy a munkálatokat végző cégnek ma kellett volna átadnia a munkát, hogy ott vasárnap a Székely Szabadság Napjára összegyűlő tömeg részt vehessen az eseményen. A munka átvételének visszautasításával Sergiu Papuc a rendezvényt is nehéz helyzetbe hozta.

Volt tábla, nincs tábla (Fotó: Eugen Elemér Dobrovolschi, Marosvásárhelyiek-csoport)

Korábban írtuk:  Vasárnap,. március 10-én szervezi meg a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a lassan tényleg hagyományossá váló Székely Szabadság Napját Marosvásárhelyen. Pár nappal később – 14-én – Marosvásárhelyre látogat, és beszédet mond a Székely Vértanúk emlékművénél, a Postaréten Szijjártó Péter Magyarország külügyminisztere.
Ez utóbbi eset alkalmából hirtelen közterületrendezésbe fogtak Marosvásárhelyen, aszfaltozzák a járdát, rendezik az emlékmű körüli parkot. És itt, az utóbbi esetében mutatta ki foga fehérjét az RMDSZ segítségével alpolgármesteri széket nyerő PSD-s alpolgármester, Sergiu Papuc. Az emlékmű körül ugyanis a székely szimbólumok közül a napra emlékeztető csillagot alakítottak ki járólapokból, míg az emlékmű melletti forrásra kikerült egy kétnyelvű tábla “Székely vértanúk mártírok forrása” néven, amin szintén szerepel a nap és a hold, mint székely szimbólumok.

 

 

A járólapokból kialakított csillag, ami zavarja az RMDSZ-támogatott Papucot

A “csorgó”, a forrás melletti emléktábla – ki tudja meddig maradhat?

Na, erre mondta Sergiu Papuc, hogy “nem csinálunk Székelyföldet a November 7-ből” (az emlékmű a November 7 lakótelephez tartozik), majd a járólapokból kialakított csillaghoz is volt is volt egy-két kedves szava, mondván azt is fel kell számolni.
Ki is ez a Sergiu Papuc? Jó kérdés, de a válasz annyira nem is érdekel, olyan ő, mint Jan Slota, vagy Vadim Tudor, ma vannak, holnap nincsenek, ő sem lesz idők végezetéig alpolgi, de addig is eléggé sokat tud csemerkedni, annál fontosabb kérdés viszont, hogy miként került legnagyobb lélekszámú magyar közösségnek otthont adó Marosvásárhely alpolgármesteri székébe ez az illető?
Nos, mivel a szavazóközönség memóriája rövid, ezért hadd frissítsük fel azt: a POL javaslatára EGY alpolgármestert készült választani a marosvásárhelyi önkormányzati képviselő testület (erdélyiesen: a tanács), az RMDSZ-nek és a POL-nak együtt pedig többsége volt/van, így Györfi Júliát jelölték alpolgármesternek, ám az RMDSZ megfejelte a sztorit, mondta, hogy legyen akkor KÉT alpolgármester. Oké, legyen, lehetett volna Györfi Júlia a POL-részéről, és egy szintén magyar az RMDSZ részéről, azaz ebben az esetben a város mindkét alpolgija magyar! Csakhogy az RMDSZ semmiképp sem akart tisztességesen játszani, így különböző háttéralkukkal bebiztosította magát, és szavazatuknak köszönhetően a PSD-s Sergiu Papuc, valamint az RMDSZ-es Makkai Gergely lettek az alpolgármesterek.
Makkairól tudjuk, hogy nem a legélesebb kés a fiókban, de a fickó annak dacára sem mondott le, hogy a Maros megyei RMDSZ – a Szövetségtől merőben szokatlan módon!!! – a nagy nyilvánosság előtt követelte lemondását. Egy biztos, a vásárhelyi magyarság nem büszke Makkaira. Az RMDSZ támogatásával alpolgármesterré lett másik politikus, Sergiu Papuc viszont szépen köszönte a magyar frakciónak a korábbi segítséget, és páros lábbal szállt bele az erdélyi magyarság identitásába.
Itt tartunk most!
Székely Szabadság Napja, Postarét, Székely Mártírok Emlékműve 2019. március 10., Marosvásárhely!
Hozd el anyádat is!
(Ghonzó, nethuszár – fotók: Agenda de Mures)