hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Az úzvölgyi temetőattak értelmi szerzője a karantén elhagyására buzdít!

Mihai Tirnoveanu neve akkor vált szélesebb körben ismertté a magyarok előtt, amikor az úzvölgyi temetőattak egyik értelmi szerzőjeként, annak levezénylőjeként uszította honfitársait a magyarok ellen. A nackó csávó a világjárvány kellős közepén sem hazudtolja meg önmagát, egyrészt burkoltan a karantén elhagyására buzdít, másrészt uszít a cigányok ellen, harmadrészt – most essen le az állad – a Hargita megyei hatóságokat dicséri. Hoppá!

hirdetés
hirdetés

Mihai Tirnoveanut erősen akadályozhatja néptribunné válásában az a tény, hogy az ortodox templomokban nem gyűlhetnek össze 100-nál többen, így a Facebook-on közzétett posztjában is elsírta efeletti bánat, ahogy azt ezek a fekete lelkű fehér harcosok szokták, össze is kötött két, egymással nem összefüggő dolgot – a lényeg, hogy a mondanivalója lényege nagyon könnyen értelmezhető úgy is: amikor a cigányok nem tartják be a karantént, és a román állam segélyeket oszt nekik (fertőtlenítőszereket pl.), akkor a románok nem mehetnek száznál többen egyszerre a templomba.

Tirnoveanu amúgy a Hargita megyei közegészségügyi hatóságok munkáját dicséri, név szerint említve annak vezetőjét, Bodor Emesét (hoppá, nem kell sok, és Emeséből ősi dák leány lesz!), amiért nemcsak bejárják a cigány településeket és felvilágosítják őket, hanem egyúttal fertőtlenítik is a környéküket.

A megszokott szélsőséges megközelítés: végy egy létező problémát, aztán azt indokként használva kérdőjelezz meg más törvényeket, intézkedéseket, mint pl. a templom látogatásának korlátozását. Megjegyzem: lelki szemeim előtt valahogy nem jelennek meg azok a képek, ahogy a hívők, a járványtól való félelmükben sorban állnak a templom előtt, hogy ne lehessenek száznál többen odabent.

Az is igaz, lelki szemeim előtt azok a cigányok sem jelennek meg, akik fegyelmezetten jelentkeznek a lakóhelyük szerinti illetékes hatóságnál, hogy bejelentsék, fertőzött területről jönnek, és önkéntesen autóizolációba vonulnak.

A kettő között vagyunk mi, normakövető és megijedt állampolgárok…

Tirnoveanu azonban nem állt meg itt: a magyarellenes harc világjárvány idején sem szünetelhet, a Hargita, Kovászna és Maros megyei ortodox templomok üresek, így arra kéri követőit, (a linkre kattintva bejön a poszt, lehet jelenteni!) hogy menjenek el ezekbe a megyékbe, és vegyenek részt a miséken, mert a népvándorlás járványok idején mindig is egészséges dolognak számított, aki nem ezt állítja az ventilátor, és Tirnovenau egyedül a helikopter. by the way: foglalkozását tekintve ez a fickó orvos.

Olvasónktól

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés