hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Basescu szerint Kelemen Hunor és az RMDSZ a zsaroláshoz ért a legjobban

Akármit is mondjunk Basescuról, Románia egykori államfőjéről, az tény, hogy véleményét sosem rejtette túlságosan véka alá, sőt, a román politikában is szokatlanul kendőzetlen modorban szokta elmondani az álláspontját.

hirdetés
hirdetés

A Realitatea TV tegnapi műsorában aztán ismét csak szabadon engedte magát, és eléggé kiosztotta az ellenzéket, akiket „gazemberek bandájának” nevezett, mert segítették ugyan a Dancila-kormány megbuktatását, de most a PNL-t zsarolják, és nem gondolnak az ország érdekére.

„Ezek az emberek a PNL mellett voltak a Dancila-kormány megbuktatásában. (…) Gazemberek bandája. Azt sugallták, ha épp nem konkrétan nyilatkozták, hogy elmennek a végsőkig ezen az úton, hogy egy új kormányt léptessenek hivatalba. Most viszont beérik a Dancila-kormány menesztésével, utána pedig nekifogtak annak, amihez a legjobban értenek: zsarolásba fogtak, és itt gondolok Kelemen Hunorra az RMDSZ-től, és erre a kurtizánra (románul a „fante” kifejezést használta, ez jelenthet kártyafigurát, bábot is, a szöveg viszont szerintem a kurtizánt kívánja meg – szerk. megjegyz.), Tarcieanura, aki, ahogy értem, nem fér el Petrovtól (…) Van egy perem, meg vagyok róla győződve, hogy a törvényszéken tisztázom a CNSAS vádpontjait. Szerintem Ponta is abban érdekelt, hogy kiegyensúlyozott maradjon ebben a politikai válságban.”

Basescu azzal vádolta az ellenzéket, hogy nem érdekli őket a kormányzás.

„Ezeknek az embereknek megvoltak a pártérdekeik, de ma már egy pillanatig sem gondolnak az ország érdekeire. Csak a sajátjukra. Nem törődnek az új kormány beiktatásával, felállásával, nem érdekli őket” – osztotta ki Basescu az ellenzéket, némiképp jogosan, majd folytatta.

„Félretéve a román politikai hivatásos zsarolóinak gazemberségeit meg kell állapítanom: dacára annak, hogy kezdeményezői voltak (Iohannis államfő és Ludovic Orban PNL-elnök – szerk. megjegyz.) a végül sikeres bizalmatlansági indítványnak, nem volt egy tervük, amit végigvigyenek. Számomra elfogadhatatlan, hogy nem volt tervük” – mondta a volt államfő, és nem állt meg:

„Iohannisnak a problémái napról napra súlyosbodnak, amíg Dancila a Victoria palotában marad (mármint ügyvezető kormányfőként – szerk. megjegyz.). Ez az ügyvezetőség nincs híján a hatalmi eszközöknek. Végrehajtja a költségvetés-módosítást, és a költségvetést is összeállítja mert ezek adminisztratív intézkedések” – mutatott rá Basescu, elmagyarázva, hogy a költségvetés-módosítását a parlamentnek kell megszavaznia, de csak a jelenlegi kormány fogja benyújtani, amikor eljön annak az ideje.

„Amennyiben az államfőválasztás napja Dancilát a Victoria palotában találja, akkor porrá zúzza Dan Barnát, ami a szavazatbeli különbséget illeti” – zárta elemzését Traian Basescu, a PMP europarlamneti képviselője.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés