hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Dacian Ciolos pártja nincs is a parlamentben, de átvenné a kormányzást

Dacian Ciolos, akit a román közvélemény egy jelentős része valamiféle politikai messiásként lát, és láttat, nyilatkozott, és, ha nyilatkozott, akkor a médiaszél feltámad, és söpör végig a sajtón, a Nethuszárt is eléri.

hirdetés
hirdetés

Dacian a moldvai fővárosba, Jászvárosba (iasi) látogatott, és egy Dan Barna államfőjelölt népszerűsítését célzó kampánygyűlésen vett részt, amikor nyilatkozott is a sajtónak. Nem gyenge az öreg, ugyanis azzal rúgta be a hét politikai eseményeinek ajtaját, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) Szövetség „akár holnap” átveszi a kormányzást, ha kell, ő maga pedig – ha ebben támogatják – vállalja a miniszterelnöki tisztséget.

Igen, kérem, esetleg ha megkérjük szépen, akkor ő hajlandó leereszkedni hozzánk, és miniszterelnöknek lenni, különben basszuk meg, jól elvan az EP-képviselői székével, kevesebb a nyűg, több a lové – ezeket nem ő mondta, csak én teszem hozzá, és gyanítom nem járok messze a valóságtól.

A dolognak van egy apró szépséghibája, bár ez úgy látszik nem zavarja Ciolos bácsit: az általa vezetett PLUS ugyanis nincs bent a parlamentben, Ciolos pedig nem képviselő a román parlamentben, szóval semmiféle legitimitása nincs neki.

Hát, kérem, így könnyű, de azért jól esik tudni így, hétfőn, amikor a melóhelyen még mindenki a hétvégi másnaposságát ecseteli a kollégáknak, hogy van egy valaki ebben a keserves romániai politikai térben, aki vállalja.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés