hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Dorin Florea visszautasította a DSP karanténra kijelölendő épületre vonatkozó kérelmét

Dorin Florea mai sajtótájékoztatóján, túl azon, hogy mindenkit bolondnak nevezett maga körül, aki az intézményben dolgozik (és, akiket zömében ő maga fogadott fel), azt is megmutatta, hogy egy tökös marosi polgárjenő a koronavírustól sem fél. Mi több, elutasította a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) kérését, hogy a város tulajdonában álló egyik szállót átengedje a karanténba helyezendő pácienseknek – számol be az Agerpressre hivatkozva a G4Media.

hirdetés
hirdetés

„Arra ébredek, hogy egy indítványban azt kérik, bocsássak rendelkezésükre épületeket. (…) Egy grippés, egy tüdőgyulladás tisztaságot, levegőt és oxigént igényel, amit én a Polgármesteri Hivataltól nem tudok biztosítani. Ha van valami (járvány – ford. megjegyz.), akkor van két kórházunk a fertőző betegségeknek, nem az, hogy a polgármester bocsássa rendelkezésükre az Eminescu házat” – fogalmazott a vásárhelyiek középsúlyos idiotizmusából fakadóan húsz éve polgármester Florea, akiből előbújt az orvos is, és ingyenes jó tanácsokkal látta el a szebb napokat és jobb polgármestereket is megélt Poklos-patakparti lakosokat: „arra kérem a vásárhelyieket, vigyázzanak magukra, a lehető legkevesebbet tartózkodjanak tömegben, viseljenek maszkot és fogyasszanak sok gyümölcsöt” – mondta az elöljáró, szerintem szavait Észak-Olaszországba is exportálni kellene, azok ott annyira hülyék, hogy még mindig a karanténban hisznek.

Az orvosokat sem hagyta szó nélkül mindannyiunk Dorinja: „arra kérem az orvosokat, hogy foglalkozzanak a dolgukkal, karanténnal, bármivel, amit csak akarnak, de csinálják a kórházban, ahol megvan a szükséges infrastruktúra”.

Szerencsére dr. Iuliu Moldovan, a DSP Maros megyei igazgatója észnél volt, vagy tudhatta kihez fordul, ugyanis a meglepetés legkisebb jelét sem mutatva közölte a nagyérdeművel: ez van, tiszteletben tartja a polgárjenő álláspontját, de nem ez volt az egyetlen épület, amit számításba vettek. Magyarán, az öreg azért a makk ászt eldugta a kabátujjában, és csak a tök alsót dobta oda Floreának. Mit mondjak? Okos húzás, egy őrült által irányított városban.

Laikusok számára: a karanténnak kijelölt épületek nem azt jelentik, hogy ezentúl itt fognak magas színvonalú érsebészetet végezni a pácienseken, sem azt, hogy itt kezelik majd a vírustól megfertőzött polgárokat. A karanténra kijelölt épületek célja, hogy több embert egy helyen lehessen elhelyezni, amíg megfigyelik őket, hogy fertőzöttek-e vagy sem. Tekintve, hogy csak Olaszországban milliós az ott élő románok száma, akik közül sokan érkezhetnek haza Marosvásárhelyre, (viszonylag sokan, és viszonylag egyszerre) így értelemszerű, hogy őket, amíg ki nem derül, hogy fertőzöttek-e vagy sem, addig nem lehet a helyi kórházakban elszállásolni. Vagyis, lehet ezt csinálni, de akkor hiába hívod a mentőt, ha infarktusod van, mert nem lesz hova bevigyenek.

Őszintén szólva nagyon remélem, hogy ez utóbbi mindenki számára világos, a pánikolás helyett pedig megpróbálunk felnőni a helyzethez, és a lehető legracionálisabban cselekedni!

A nemrégiben kinevezett Maros megyei prefektus Mara Toganel is arra szólította fel a marosi polgárokat, hogy maradjanak nyugodtak, és fordítsanak fokozott figyelmet a higiéniára. Hozzátette: Maros megyében 100 helyszínt különítettek el karanténra, a megyében eddig 18 személy önként szigetelte el magát, ők egyelőre semmiféle tünetet nem mutatnak. Mara Toganel elmondta: tisztában vannak az országos és a nemzetközi szinten is elindult fake-news hullám létezésével, de ők maguk folyamatosan informálódnak, és szigorúan követik az ilyenkor szokásos előírásokat!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]