hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Egy 12 éves nagyváradi kislány felelősségtudatból ad leckét millióknak

Egy 12 éves kislány, akit az édesanyja egyedül nevel ámulatba ejtette az orvosokat racionális és felelősségteljes viselkedésével – írja a G4Media az Ebihoreanul portálra hivatkozva. A kislány egy tünetmentes barátnőjétől kapta el a koronavírust, és erősködött, hogy őt kórházba kell utalják, dacára annak, hogy édesanyja azt szerette volna, ha otthon marad.

hirdetés
hirdetés

A nagyváradi fertőzőkórház orvosai és ápolónői csodálatát vívta ki a 12 éves Ariana, amikor felnőtteket megszégyenítő felelősségtudatról téve tanúbizonyságot azt mondta a kórház dolgozóinak, hogy mindenképp szeretne befeküdni, mert ezzel tudja óvni édesanyjának egészségét. Az édesanyát egyébként daganattal műtötték korábban, így nemcsak életkora, hanem fennálló betegsége révén is a kiemelt kockázatú emberek közé tartozik.

„Már az eredmény tudomásul vétele után Ariana elhatározta, hogy beutaltatja magát a kórházba, és arra kért, hogy vigyem őt be. Nem mutatott tüneteket, de az internetről és tévéből tudja, hogy a tünetmentesek is fertőzhetnek. (…) Amikor látta, hogy sírok, akkor már ő is tudta, hogy a második teszt is pozitív lett, határozott hangon azt mondta nekem, hogy hívjam fel az orvosnőt, és kérjem a beutalását. Mondtam neki, hogy én ezt nem szeretném, de bement a szobájába, összecsomagolt egyedül, és utána kérte, hogy hívjam a mentőket, akik beveszik majd a kórházba. Kimentem sírni az udvarra, a mentők 10 perccel a hívás után megérkeztek, és megígérték, hogy maximálisan gondját viselik Ariánának” – mesélte az Ebihoreanul lapnak a megtört anyuka.

Ariana példájából sokan kéne tanuljanak, vélhetően nem fognak, mert sokkal egyszerűbb kijelenteni azt, hogy nincs vírus, és politikai machinációkra, egocentrikus szereplésekre használni a vírustagadást, mint felelősségteljesen viselkedni. Mindenesetre egy 12 éves váradi kislány adta fel a leckét a hedonista életmódból engedni nem óhajtó popornak.

A kislánynak és édesanyjának mihamarabbi gyógyulást kívánunk!

(A borítókép csak illusztráció!)


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés