hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Egy szép barátság kezdete: a román nagykövet óvja a széltől Szabó Tímeát

Marius Lazurca, Románia Budapestre akkreditált nagykövete védelmébe vette Szabó Tímeát. Ez önmagában még nem lenne akkora nagy kunszt, elvégre a román soviniszta politika előszeretettel karol fel magyarországi ellenzéki politikusokat, amikor Orbán Viktor van kormányon, és előszeretettel néz félre, amikor a szocialista tesók kilövik a tüntető magyarok szemét.

hirdetés
hirdetés

Marius Lazurca azonban egy olyan ügy kapcsán vette védelmébe Szabó Tímeát, amely nemrég joggal verte ki a biztosítékot szerte a Kárpát-medencében: az ellenzéki képviselőnő ugyanis azért támadta a magyar kormányt, mert az a határon túli magyaroknak maszkokat, és egyéb védőfelszereléseket küldött. Szabó Tímea parlamenti felszólalása emlékezetes marad, a fideszes képviselők vastapssal fojtották bele a szót, amiért nem lehetünk eléggé hálásak nekik, ugyanis ki tudja hova és mennyire szabadultak volna el az indulatok, ha be is fejezi mondandóját.

Itt, a Nethuszáron csak nagyon ritkán foglalkozunk a magyarországi belügyekkel, egész egyszerűen azért, mert unalmas – az innen nézve határon túli tesók (milyen jól esett ezt most leírni) egész egyszerűen képtelenek egy komolyabb belpolitikai balhéra, ezeknél elkészülnek az autópályák, nincs temetőattak, semmi etnikai összecsapás, még a cigányok sem úgy cigányok, mint nálunk. Most is egy román, épp a budapesti nagykövet kellett ahhoz, hogy felkapjuk a fejünket egy olyan jelenségre, amely sajnos több évtizedes múltra nyúlik vissza a magyar belpolitikában, és valami megmagyarázhatatlan szégyenérzet miatt mi, onnan nézve szintén határon túliak sem beszélünk róla túl sokat.

Úgy a legjobb, ha a mostani sztorit az elején kezdjük: Magyarország külügyminisztere felpakolt 600.000 – igen, hatszázezer! – maszkot és egyéb orvosi védőfelszerelést a kamionokra, és elküldte azokat saját magának. Magyarország körül ugyanis saját maga éldegél a saját határain kívül, jelesül kb. kétmillió magyar képében. Meg küldött Makedóniának is, ahol mondjuk sok magyar nem él, de alapos indokunk van arra, hogy segítsük őket: ha náluk nem ér véget a járvány, akkor nálunk sem fog, ez ilyen egyszerű. Vagy azt hiszi bárki is, hogy az a vírus, ami seperc alatt ért ide Vuhánból, az nem találja meg az utat Pellából Budapestre? Ugyan…

FRISSÍTÉS: Cikkem megírása után láttam, hogy Szabó Tímea az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a román nagykövet kiállása nem a parlamenti felszólalásának szólt, hanem az őt lejáratni kívánó újságcikkek kapcsán nyilvánult meg Lazurca. A helyzet az, hogy ez egyrészt nem derül ki egyértelműen Lazurca körüzenetéből, másrészt ez semmit sem változtat a tényeken!

Miért TUDOTT segíteni Magyarország?

Azért, mert a járvány elején Szijjártó Péter átkapcsolta az irányítása alatt álló külügyminisztériumot, amely két feladatra koncentrált: a külföldön rekedt magyarok hazahozatalára, és az orvosi eszközök beszerzésére Ez utóbbi komoly és kemény feladatnak ígérkezett, az összes európai ország, plusz Amerika Kínában és Dél-Koreában dzsemborozott a helyi gyárak kapujában, hogy nyomban rátegye a kezét arra a pár ezer felszerelése, ami tíz perccel korábban gurult le a gyártósorról. Az európai szolidaritásnak se híre, se hamva, Németország, mint az egészségügyi ipar európai motorja az elsők között állította le orvosi eszközeinek exportját, Merkel mama épp csak azt nem mondta, hogy oldjátok meg, menjetek magatoknak Kínába.

Ja, wir schaffen das…

Szijjártóék aztán összehoztak Magyarországnak 30 millió maszkot. Igen, 30 millió, és még mindig van Kínában magyar árú, ami úton van Budapestre. Hogy ne csak halat kapjanak mindig, hanem halászni is tudjanak, a magyar kormány megszerzett egy komplett maszkgyártó gépsort, ami 2,8 millió maszk legyártására képes havonta. Ezt nem én mondom, és nem a kormánypárti sajtó, hanem az ellenzékinek tekintett 24.hu, LÁSD ITT, de a kormánybarátnak igazán nem nevezhető 444 is több mint húszmillió maszkról beszél, LÁSD ITT, (ez utóbbi link azért is érdekes, mert elvileg a védekezés kritikája lenne, de valamiért csak úgy jön ki a végére, hogy az Orbán-kormány mégsem végzi olyan rosszul a dolgát…) a szállítmányok pedig továbbra is érkeznek Kínából, LÁSD ITT ezt a mai hírt!

Ebben a cikkben egy linket leszámítva, csak az ellenzéki portálok híreire hivatkozom!

Ennyi elég is, hogy lássuk: volt honnan küldenie Magyarországnak, van, amiből segítse a környező államokat, akár laknak ott magyarok, akár nem. Hogy elsősorban oda küld segítséget, ahol magyarok élnek? Nos, Marius Lazurca igazán megtaníthatta volna azt a román mondást Szabó Tímeáéknak, ami röviden és velősen fejezi ki a lényeget:

fiecare cu pizda masii…

(Erdélyi olvasóink majd lefordítják anyaországi tesóinknak a kommentekben)

Mindezek után Szabó Tímea úgy gondolta, ha már lesz parlamenti ülés abban az országgyűlésben, amit Orbán Viktor egy héttel ezelőtt rendeleti úton feloszlatott, és, ha már ő is felszólalhat, dacára annak, hogy Orbán Viktor katonai diktatúrát vezetett be és az ellenzéki képviselők mind börtönbe vannak, várva a kivégzésüket, akkor úgy odamond a magyar kormánynak a valamilyen csoda folytán erre az alkalomra mégiscsak szabaddá váló parlamentben, hogy aztán nacsak. Hát, ha a levegőmolekulák képesek lennének arra, hogy lereagálják az emberi butaságot, akkor ma Szabó Tímea az intenzíven lenne. Az ugyanis egy dolog, hogy ekkora butaságért kár volt bemenni a munkahelyére, akár home officeban is feltolhatta volna a netre, és nem kavar vele ekkora port, így lassan elfeledtük volna. Egyezzünk meg, neki sem a koronavírus a legnagyobb egészségügyi problémája. Nézzük az ominózus felszólalást:

Timike felsorolja azon határon túli megyéket, ahova maszkot küldött a magyar kormány – Kolozs megye, Maros megye stb. – a fideszes képviselők stílusosan vastapsban törnek ki, így Szabónk nem fejtette ki magvas gondolatát, amiért, ismétlem, igazán hálás lehet a fideszes kollégáinak.

De mit is akart mondani Szabó Tímea? Saját Facebook-oldalán fejezi be a felszólalást, íme:

„semmi baj nincs azzal, ha a kormány segít másokon, azzal viszont igen, hogy az állítólagos hazai 20 milliós maszkkészlet hetek óta raktárban áll, nem osztják szét, miközben a kórházak, háziorvosok és az emberek nem jutnak hozzá a megfelelő védőfelszereléshez.”

Na, most nem tudom, hogy TÉNYLEG ez volt-e azon a papíron, amiből felolvasott, az utolsó mondatából kihallatszó szavak alapján vannak kételyeim, de fogadjuk el, hogy tényleg ezt akarta mondani. Akkor is, mi köze az almának a körtének, azon kívül, hogy mindkettő gyümölcs, avagy miként kerülnek a tehenek a diófára zoknit kötni, kinek a feje felett repült el a nikkelszamovár és hasonló cápa kérdések. Ugyanis, ha tényleg a raktárakban áll a húszmillió maszk, és a kormány valamiféle elgondolásból nem akarja azt kiküldeni a kórházba, akkor mi köze ennek a határon túliaknak szánt segélyszállítmányhoz? Ha létezik valamiféle racionális kormányelképzelés arról, hogy a maszkoknak a raktárban kell maradniuk, az miért változna meg attól, ha Szabó Tímea a határon túliaknak szánt segélyt emlegeti a parlamentben?

Semmi összefüggés, hacsak nem a tehenek kötnek zoknit a diófán…

Kérdés viszont, hogy TÉNYLEG a raktárban állnak ezek a maszkok,

és csak a délvidéki betyároknak meg a székelyföldi rappereknek jut belőle? Müller Cecília, a védekezést vezető járványügyis tanító néni, akit pont azért szeretek nézni és hallgatni a tévében, mert semmiféle kommunikációs manővert nem használ, ő ilyen, és kész, és ezt nagyon tudom szeretni, szóval ő a következőképp fogalmazott:

“nem igaz, hogy az érkezett maszkok, felszerelések csak egy raktárban porosodnak és nem osztják ki azokat. A védőfelszereléseket folyamatosan osztják ki, de egy egészségügyi dolgozó naponta több darabot is elhasznál ezekből, mivel csak egyszer lehet felvenni azokat.”

Ahogy az egy éleselméjű amerikai mondaná: itt valaki hazudik!

Vagy Szabó Tímea igaztalanul vádolja a kormányt azzal, hogy raktárban tartja a maszkokat, és csak a határon túli tesók + makedónok kapnak belőle, vagy Müller Cecília nem mond igazat, és tényleg a volt szovjet laktanyákban porosodnak a maszkok, a hadsereg fegyveres őrzése alatt.

Mi az igazság?

Nos, Szabó Tímeának tudnia kell, hiszen négy nagyszülője közül három erdélyi, mondja ugye ő maga, a fentebb linkelt Facebook-bejegyzésében, hogy a kórházak tele vannak erdélyi származású orvosokkal és ápolókkal. Nélkülünk talán magyar egészségügy se létezne, de ezt valamiért soha nem köszönte meg nekünk az ellenzék, ahogy sok más egyebet sem, de ez már más tál tészta.

Fogtam magam, és végigzongoráztam azon erdélyi ismerőseimet, akik magyarországi kórházakban dolgoznak. Összesen 12 kórház 22 orvosával, négy mentősével, és 32 ápolójával beszéltem, ezek a személyek egymást sem ismerik, így annak a lehetősége, hogy egy azon csapatot kérdezzek, akik egyforma politikai beállítottsággal rendelkeznek, nos, ez minimális. Ráadásul a régi haverságunk okán hívtam fel őket, nem azért, hogy interjút kérjek tőlük, és nem azért, hogy tájékozódjam, hanem egyszerűen azért, mert kíváncsi voltam, hogy vannak. Igaz, ha már szóba elegyedtünk, akkor nem tudtuk kikerülni a politikát és a járványt, ezért mindenkitől rákérdeztem, hogy van-e elég védőfelszerelésük, hogy állnak, miként látják a dolgokat stb. Ami jelen cikkben minket érdekel, az a maszkok helyzete: nos, sehol nem kaptam olyan választ, hogy hiányuk lenne, amikor kérnek a központtól, akkor kapnak, olyan orvosok is ezt mondták, akik nem fertőző osztályon dolgoznak, ráadásul számukra külön felkészítéseket szerveznek, ahol a koronavírusos páciensekkel való foglalkozásra készítik fel őket stb. Sehol és senkitől nem kaptam olyan választ, hogy maszk nélkül, vagy az otthoni bugyigumira felvarrt szövetet az arcuk elé tolva várnák a COVID–19 érkezését!

Azt hiszem semmi túlzás nincs abban, ha azt állítom ezek után: Szabó Tímea téved! Talán “tudatosan” téved, talán nem tudatosan, de téved!

Marius Lazaurca pedig őt védi a külföldi diplomaták előtt, amin lehet meglepődni, de nem érdemes: Marius Lazurca ugyanis korábban már megcsillogtatta az európai értékek ismeretéről és az unió lényegéről szóló tudását, amikor azt olvasta Semjén Zsolt fejére, hogy a magyar kormány nem egyeztetett a székelyföldi gazdáknak juttatott támogatásról – a tőke, az eszmék és a személyek szabad áramlásának uniós elképzeléseiről ezek szerint nem hallott, hírből sem ismeri őket, és erről újfent tanúbizonyságot tett, ráadásul saját román ápolóit és orvosait hozva ezzel kellemetlen helyzetbe. Ahogy azt Szabó Tímea is sorolja a felszólalásában: „21 ezer maszk Kolozs megyének” – nos, Kolozs megyében nincs 21 ezer magyar nemzetiségű orvos és ápoló, de vélhetően még fele ennyi sem. Akárhogy is, de a matek azt mondja, hogy ebből román nemzetségű orvosok és ápolók is kaptak, és ez így is van rendjén. Teljesen elképzelhető és valóságos jelenség az a kolozsvári kórházakban, hogy Marioara nővér ápolja János bácsit. Most viszont ezt a magyaroktól kapott maszkban teszi. Akkor sem támogatható Marius Lazaurca álláspontja, ha csak és kizárólag magyar kórházi dolgozók kaptak volna a szállítmányból – ezzel ugyanis a román ellátórendszer válláról vett le egy terhet, az így felszabaduló orvosi védőeszközöket akár máshova is küldhetné a kormány, például Szucseávába, ha már a politikai maffia rokonsági alapon kinevezett korábbi kórházmenedzser annyira elszúrta a dolgokat, hogy gócpont lett az egész megyéből és települések tucatjait kellett karantén alá vonni.

A magyarországi ellenzék és a román politikai soviniszta tábor közötti együttműködés nem új keletű, ennek hagyományai vannak, amelyek a vörös internacionalizmus idejéből származnak, erről talán majd írok bővebben, mindenesetre azt már most borítékolhatjuk, hogy 2022-ben az erdélyi szavazók körében az összes ellenzéki párt együttesen sem érik majd el az öt százalékot.

Atunci vei plange de mila, nu?

Ghonzó

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]