hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Eljön a lelkedért Szabó Péter – már Erdélyben is!

Napjaink egyik legundorítóbb létformája (az apagyilkost és az ISIS-t utcahosszal előzve) a tréner, amely magába sűrít és ötvöz olyan megkopott, megbecsült vagy éppen megvetett foglalkozásokat, mint a szélhámos, koldus, sámán, pszichológus/pszichiáter, bankár, orvos, szektavezér stb.

hirdetés
hirdetés

Ennek az igencsak összetett, mégis faék egyszerűségű szakmának az egyik legnagyobb prófétája és szellemi vezetője, Magyarország közismert közéleti szélhámosa hamarosan Marosvásárhelyre látogat! (Akarattal nem írom le mikor, nehogy promózzam.) Igen, arról a Szabó Péterről beszélek, aki előszeretettel tetszeleg olyan szerepkörökben, mint a pszichológus, lelki vezető, mindenhez értő sámán, az élet problémáinak megoldója, az alfa és az omega, életünk értelmének legvégső manifesztálódása. Tovább megyek és kijelentem, hogy Szabó Péter szektavezér, mint minden szektához, Szabó Péter vezette heterogén tömörüléshez is tartoznak dogmák. E nélkül nem megy. A megkérdőjelezhetetlen alaptézist többször (és több formában) is fennhangon hirdette, mint evangéliumot.

A kevésbé mazochista olvasóknak megspórolok pár órányi Szabó Péter-videót és összefoglalom a szekta és a,,megváltóhoz” tartozó legfőbb alaptézist. Röviden: a szentírás Szabó Péter szerint megfeneklett az élete, és olyan spirálba keveredett, aminek végén a kilátástalanság súlyától gyötörve elhatározta, hogy véget vet az életének…Itt jön be a dogmához szorosan kapcsolódó csoda, vagyis Buddha Szabó Péter megvilágosodása…a legenda szerint feltette magának a megfelelő időben a megfelelő kérdéseket, spirituális utat járt be egy híd peremén (a híd nem biztos, de tuti ugrani akart), majd az ego-tréninget és a pozitív gondolatokat segítségül hívva, nemhogy nem zuhant alá a mélységbe, hanem egyenesen Felix Baumgartnert lepipálva landolt a sztratoszférában. Azóta is jó pénzért büszkén tanítja és hirdeti tanait, megvilágosodásának körülményeit, és mindenkinek segít az élet összes lelki problémáján.

Tegyük fel, hogy ez az amerikai alsó-középkategóriás filmekből merített sztori igaz…Magára valamit is adó ember ilyenkor akaratlanul is méréseket végez. Vegyünk például egy 1000-es mintát – tehát: 1000 lecsúszott, öngyilkosság szélére sodródott emberből hányan fognak visszatérni az ego-turbó és a pozitív gondolatok segítségével? A kijött százalékosos arány mutatni fogja, hogy mekkora arányban hiteles Szabó Péter. Persze ezt a mérést is megspórolta elvégezni, mint a szakképesítést, ami szükséges ahhoz, hogy valaki lélekbúvár legyen.

Társadalmunk szégyene, hogy ameddig valaki engedélyt kap a lelki folyamatokba való beavatkozásra, addig hosszú éveket kell tanulnia, míg az ilyen szélhámosok csupán érzésből, és büntetlenül, garázdálkodhatnak a kollektív tudattalanunkban a szakemberek fizetésének többszöröséért. (Már akiében!)

Ez volt Szabó Péter kisebb bűne.

Ameddig a szélhámos kopogtat az ajtónkon és azt ígéri, hogy egy varázsige van a birtokában, aminek a segítségével rátalálhatunk az örök szerelemre és gazdagságra, addig a keletkezett kár csupán saját naivitásunkért kifizetett pénz. A baj ott kezdődik, amikor ugyanez a szélhámos villanyszerelőnek adja ki magát és munkájának következtében porig ég a házunk, a családdal együtt.

A társadalmunkban rengeteg ember küzd belső félelmeivel, frusztrációkkal, önbizalomhiánnyal, családi/kapcsolati problémákkal, feloldatlan feszültségekkel és még hosszasan lehetne sorolni. Szabó Péter, túlmenve a varázsige áruláson, immáron,,villanyszerelői” minőségben rövidtávú megoldásokat kínál a felmerülő problémákra. Túlmutatva Oravecz Nórán, már nem csak azt mondja, hogy,,törődj magaddal, légy önmagad”, hanem rávezet arra, hogy tulajdonképpen a legnagyobb önzetlenség magunkkal szemben, hogy önzővé válunk a környezetünkkel, a társadalommal, a családdal stb.

Azzal tudjuk elérni céljainkat, ha semmibe vesszük mások véleményét, meglátásait. Csakis a feltuningolt egóra kell hagyatkozni, át kell gázolni mindenen, így elérjük céljainkat. Természetesen ezt nem szó szerint mondja, de, ha lehántjuk a tanult retorikai csavarokat és a körítést félretesszük, akkor feltárul szemünk előtt Szabó Péter antievangéliuma. Paradox módon feltűnően sokat beszél a jó cselekedetekről is, ezért avatatlan szemek előtt rejtve maradhat kártékony tanítása.

Szabó Péter retorikai képességei vitathatatlanok. Cirkalmas, vargabetűs bevezetői, történetei, megnyerő stílusa könnyen magával ragadja az érdeklődőt, szimpátiát kelt, majd hihetetlen szakértelemmel állapít meg egyértelmű dolgokat. Például:,,van aki a külvilág fele mosolyog, de belül sír”.

Ha ennél a pontnál megállna, akkor azt mondanám róla, hogy egy saját magát jól menedzselő szélhámos, aki segít megértetni emberekkel egyértelmű dolgokat jó pénzért, mint pl. a fű zöld, az ég kék stb. De Szabó Péternek nem elég rámenni a vékony jégre…már mindjárt táncolni is kell rajta. Tanácsokat ad munkahelyi ügyekben, emberi kapcsolatokban, szorongásban, életvitelben, hozzáállás kérdésében, segít traumákat feldolgozni, meg egy sor olyan dologban,,szakértő”, aminek a hosszú távú hatásai az egyéni esetek miatt is kiszámíthatatlanok.

Akármennyire is hihetetlen, de ő azért jó szélhámos, mivel a tanácsai rövidtávon működnek, viszont problémákat nem oldanak meg. Miután a varázs tovatűnik, a szakemberi beavatkozásra szoruló emberek még mélyebbre kerülnek, mint ahol azelőtt voltak. A képlet nagyon egyszerű: ha úgy kelünk fel hétfőn, hogy következő vasárnap megnyerjük a lottó főnyereményét, akkor egész héten azon fogunk agyalni, hogy mire költjük a sok lóvét. Vasárnap természetesen arcon vág a valóság, de legalább volt egy jó hetünk. Utána lehet felkötjük magunkat egy fára, viszont vigasztaljon a tudat, hogy egy héten át a boldogság mámorában lubickoltunk.

Szabó Péter előadásai ingyen sem lennének bocsánatosabbak, mint a jelenlegi haszonszerzés céljából létrehozott mechanizmus, és a félreértések elkerülése végett nem azzal van problémám, hogy valaki drágán árulja a szolgáltatásait, hanem sokkal inkább a kínált termék minősége, mérgező hatása aggaszt. Leszögezném azt is, hogy nem vagyok irigy Szabó Péterre. Dupla gázsiért sem lennék a helyében, börtönviselt, saját tárgyalásáról bujdosó, folyamatosan rettegésben és hazugságban élő emberként, aki hazudik a múltjáról, jelenéről és egy szintén hazug jövőképet varázsol. (Bővebb infó erről Tibi Atya blogján, KLIKK IDE!)

Mivel nem szeretnék a guru helyébe lépni, ezért csak azt tudom tanácsolni: ha úgy érezzük, nem tudjuk megoldani a problémáinkat, akkor kérjünk inkább segítséget egy szakembertől!

Amikor fejjel nekiszaladunk a falnak, nem lehet válasz rá, hogy másodszorra még erősebben kell nekimenni. Továbbá nem hibáztatok senkit, hogy jegyet váltott egy közéleti szélhámos haknijára, hiszen a Dupla Kávé és Bunyós Pityu koncertjeire is elkelnek a jegyek.

Amennyiben valaki ott lesz Szabó Péter előadásán, akkor semmiképpen ne higgye el, hogy Budapest és Marosvásárhely között nem kell 432 km-ert megtenni légvonalban, mert ő tud egy rövidebb utat a nádason keresztül.

hirdetés
hirdetés

Edmond Dantés
(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]