hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Elmaradhat a Hagi-Bölöni összecsapás

Jó nap volt tegnap a Bajnok Ligája selejtező körében – továbbjutott a Kolozsvár és a Ferencváros is kellemes meglepetést okozott.

hirdetés
hirdetés

A Fradira most igazán haragszom: kiindultam abból, hogy mégiscsak magyar fociról van szó, így simán megtettem a szelvényen, hogy győz a bolgár Ludogorets, sőt, hiába győzött az Üllői úton 2-1-re a zöld-fehér csapat, még azt is megtettem, hogy a Ludogorets megy tovább. Mondom, abból indultam ki, hogy ez magyar foci, magyar csapat. A haragom amúgy nem komoly, szarok a két lejre, amit elbuktam (soha nem játszom két lejnél többel, cserébe viszont 10-20 meccset pakolok egy szelvényre, nem is nyertem még soha…), de azért azt megkérdezném: hol volt eddig ez a magyar foci?

A Fradi ugyanis már húsz perc után vezetett a Ludogorets otthonában, laza kettő-nullra, így négy-egyes összesítéssel aligha kellett volna attól félnie, hogy a Barca, vagy a Paris St. Germain sorsára jut. Én azért féltem ettől, különösen akkor, amikor a bolgárok kaptak egy, amúgy jogos tizenegyest, de az általam amúgy nem különösebben szimpatizált Dibusz (a Fehérvár elleni meccsen elkövetett szabálytalansága óta nem csípem a csókát, de majd megbocsátok neki, amikor a Fradi a BL-döntőbe jut) akkorát védett, hogy a hajamat letettem.

A vége így is 2-3 lett a Fradi javára, a bolgároknak esélyük sem volt, a Fradi megérte a második kört, jöhet a máltai ellenfél, akinek most nem jut eszembe a neve, de ezt a cikket csak a focirajongók olvassák, ők pedig úgy is tudják, én pedig remélem, hogy ez nemcsak egy alkalomra szóló felvillanás volt, és ezt a szintű játékot hozni fogja a Fradi minden meccsen – akkor nem lesz baj, mert mi akkor is nyerünk, ha kikapunk!

A Kolozsvár nehezebb helyzetben volt, idegenben kezdett, ki is kapott az Astanatól egy-nullra, így hátrányból várta a mérkőzést, ahol a célt Dan Petrescu egyértelműen megfogalmazta: a továbbjutás. Nem is gondolkoztak sokat a vasutasok, első perctől fogva letámadták az Astanát, jött is az első gól, aztán a többi (egyet nem adtak meg), a vége 3-1 lett az erdélyi fővárosnak, most várjuk az izraeli Maccabi Tel-Avivot.

A selejtezők folytatódnak, a magyar csapatok közül a Fehérvár, a Debrecen és a Honvéd érdekelt, és mindegyik csapat előnyből várja a visszavágókat, ami nem is tudom mikor fordult elő utoljára a magyar fociban, szóval lesz amiért rágjuk ma este a körmünket. A román csapatok közül a Steaua, a Viiitorul és az U- Krajova érdekelt, minket pedig leginkább Hagi csapata érdekel, akik a második körben kapcsolódnának be, és az eddigi hírek szerint a Bölöni által irányított Antwerp várt volna rájuk, ami eléggé érdekes meccsnek ígérkezett volna, elvégre a román válogatott két legnagyobb és legsikeresebb sztárja csapott volna össze: Bölöni László és Gheorghe Hagi (én Hagiéknak drukkoltam volna!), csakhogy a belga bajnokságban történt egy kis malőr, a belga focielnök kizárta a Mechelen-t, miután a Waasland-Bevceren ellni meccs kapcsán alapos gyanú merült fel, hogy trükköztek a játékosok, szóval nemcsak nálunk vannak Gigi Becalik…

Mindez azért érdekes, mert, ha így áll a helyzet, akkor az Antwerp csak a harmadik körben lép be a selejtezőkbe, Hagiék pedig a Gent-et kapják ellenfélnek, így elmarad a Bölöni-Hagi rangadó… Egyelőre itt tartunk most, és várunk az UEFA döntésére, azért titokban erősen remélem, hogy marad minden a helyén, és meglesz a nagy találkozás!

hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés