hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Erdélyi Politikai Iskola: szeptember végéig várják a magyar fiatalok jelentkezését

Harmadik évfolyamát indítja el októberben az Erdélyi Politikai Iskola, amelyre olyan erdélyi magyar fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a politika iránt és hosszú távon részt kívánnak venni saját közösségük építésében. A Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) – partnerségben a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) közösen szervezett – ingyenes képzésére szeptember 30-ig lehet pályázni.

hirdetés
hirdetés

„Az elmúlt két évben 43 fő végzett a képzésünkön, akik különböző motivációtól vezérelve érkeztek. Az Erdélyi Politikai Iskola nemcsak azok számára lehet jó választás, akik politikai karrierre vágynak, hanem azok számára is, akik szeretnék megérteni az emberi közösségek működését, ezzel is segítve mindennapi tevékenységeik, vállalkozásuk vagy munkájuk kiteljesedését” – mondta Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója.

A négy hétvégéből álló képzés során a résztvevők betekintést nyerhetnek a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés folyamatába, a közvélemény-kutatás módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeken fejleszthetik.

A magyar és angol nyelven zajló, elsősorban kiscsoportos munkára épülő képzés tematikája négy pillérre épül: különböző készségfejlesztő tréningekre; politikai menedzsmentre (pártok működtetése, kommunikációs rendszerek és kampányok, közvélemény-kutatási módszertan, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések megvitatása); hazai és külföldi gyakorló politikusokkal, szakértőkkel folytatott háttérbeszélgetésekre, valamint az e-learning alapú oktatásra. Ez utóbbi hangsúlyos szerepet kap a képzésben, hiszen a résztvevők ennek segítségével mélyíthetik el korábban megszerzett tudásukat.

A képzésben többek között olyan vendégelőadók vesznek részt, mint Novák Katalin, az EMMI Család- és ifjúságügyért felelős államtitkára; David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója; Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora, vagy Richard Hamilton, a brit KPMG korábbi, vállalati ügyekért felelős igazgatója. Az előadók között találjuk még Claude Chollet-t, a francia Observatoire du journalisme alapítóját; Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, valamint Orbán Balázs miniszterhelyettest, parlamenti államtitkárt.

A képzés október utolsó hétvégéjén Kolozsvárott indul, majd Bukarestben folytatódik, míg a további − budapesti és sepsiszentgyörgyi − alkalmakat már a következő évben tartják. Mindazok, akik érdeklődnek a program iránt, szeptember 30-án éjfélig adhatják le jelentkezésüket. Az Erdélyi Politikai Iskoláról és a jelentkezés feltételeiről bővebb információ a képzés honlapján olvasható. A programot a Pro Iuventute Egyesület, a Miniszterelnökség és a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatja.

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány fenntartásában működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetemig. Az intézmény oktatási portfóliója tartalmaz olyan hiánypótló képzéseket is, mint a Női Közéleti Vezetőképző Program vagy a határon túli politikai iskolák.

Az MCC tehetséggondozó munkájával a szűkebb és tágabb környezetükért tenni képes és akaró fiatalokat nevel, emellett egy, a szélesebb közönség számára is hozzáférhető tudásközpontot alakít ki. Az MCC tevékenysége ugyanis nem merül ki a képzési programok szervezésében; az intézmény több mint húsz éve elkötelezett a tudományos és közéleti témák felvetése, gyümölcsöző viták és diskurzusok megteremtése mellett. Ebből adódóan képzési programjai szervezésén túl, hangsúlyos részét képezi tevékenységi körének konferenciák, beszélgetések, viták, szakmai összejövetelek szervezése, valamint kötetek szerkesztése és kiadása is.

Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.
http://www.mcc.hu

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés