hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Felszámolta legitimitási válságát a Néppárt?

Fene tudja – de tény, hogy Csomortányi Istvánt, a Néppárt fura körülmények között megválasztott elnökét most megerősítették pozíciójában – ami nem nagy kunszt, tekintve, hogy ellenfél nem volt, és nem megerősítés volt a kérdés, hanem új választás, vagy szamting, de hagyjuk.

hirdetés
hirdetés

„Újraválasztották Csomortányi Istvánt a Néppárt elnökének” – címmel számol be az EMNP honlapja a párt Marosvásárhelyen megtartott 7. Országos Küldöttgyűléséről, ami minden, csak nem tisztújító kongresszus, így aligha lehetett őt „újraválasztani” – ráadásul senki nem indult ellene, mellette, fel és alul, szóval minden irányba üres volt az ellenfél térfele, így könnyű, mondhatnánk, ráadásul – ha a tavaszi elnökválasztás illegitim – akkor ez a küldöttgyűlés is az, ugyanis egy szabályellenesen megválasztott elnökség hívta össze.

Amint arról a Nethuszár beszámolt, a Néppárt elnökválasztó kongresszusán Soós Sándor és Csomortányi István mérkőztek meg, Sóska egy szavazattal maradt alul Csomival szemben, viszont Csomi sem kapta meg a feleplusz egyet, vagyis az alapszabályzat szerint egyikőjük sem elnök. Sóska még akkor rögtön kért új szavazást, s minden, de ez nem történt meg, így előbb a párt etikai bizottságánál próbálkozott, mérsékelt sikerrel, majd a román bíróságon tett feljelentést.

Ilyen körülmények között kell tehát értékelni a Néppárt elnöki tisztségében való megerősítést – sokkal előbbre nincsenek ebben a kérdésben, de a vonat zakatol tovább, förö problémé, a legkisebb magyar párt már úgy viselkedik, mint a legnagyobbak, de legalább nem unatkoznak.

Nagyjából ennyit tudtam erről a roppant fontos hírről elmondani.

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés