hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Giuliani bizonyítékokat ígér Biden ukrajnai korrupciós ügyeire

Rudy Giuliani, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje csütörtökön éjjel közzétett Twitter-bejegyzésében bizonyítékokat ígért a demokraták elnökjelöltségéért küzdő Joe Biden volt alelnök ukrajnai korrupciós ügyeire. Az ügyvédje jelenleg Kijevben tartózkodik, és mikroblog-bejegyzéseit onnan tette közzé.

hirdetés
hirdetés

Az egyik bejegyzésben azt közölte: nemsokára olyan bizonyítékokat mutat be az amerikaiaknak, amelyekből szerinte kiderül, hogy – mint fogalmazott – “Biden és az Obama-kormányzat tisztségviselői hozzájárultak Ukrajna megnövekedett korrupciójához 2014 és 2016 között”. Mint írta: az erre vonatkozó dokumentumokat rövid időn belül nyilvánosságra hozza.

Péntekre virradóra egy újabb Twitter-bejegyzésben bejelentette: az ukrajnai főszámvevőszék olyan adatokat talált, amelyek szerint az Egyesült Államok egyik alapjánál a feltételezések szerint 5,3 milliárd dollárt “helytelenül” használtak fel. “Obama nagykövetsége szorgalmazta az ukrán rendőrségnél, hogy ne indítsanak nyomozást” – írta Giuliani. Az amerikai elnök személyes ügyvédje a The New York Times című amerikai lap csütörtöki tudósítása szerint kedden Budapesten találkozott Jurij Lucenko volt ukrán főügyésszel, majd szerdán Kijevbe utazott.

A The Washington Post című lap pedig, szintén csütörtökön, Kijevből keltezett tudósításában azt jelentette: Rudy Giuliani Ukrajnában a Biden fia, Hunter Biden elleni korrupciós vizsgálat egyik kulcsszereplőjével, Andrij Derkacs ukrán képviselővel találkozott Kijevben. Az ukrán politikus azt ígérte: korrupcióellenes bizottság felállítását kezdeményezi az ukrán parlamentben.

hirdetés
hirdetés

(MTI)

Kapcsolódó anyagok:

A Trump-Biden háború elérte Romániát: a kicsi Biden román korrupt üzletembert akart megmenteni az FBI egykori igazgatójával szövetkezve

Így legyen barátod Amerika: Trump a segély visszatartásával zsarolgatta az ukránokat

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés