hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Helyi választások: szeptember 27. – lehet, hogy csak online kampány lesz

Ludovic O. kormányfő bejelentette, hogy elfogadták a helyi választások időpontjáról szóló kormányhatározatot – ennek értelmében Romániában 2020. szeptember 27-én tartják meg a voksolást.

hirdetés
hirdetés

Ennél némiképp érdekesebb a kormányfő megjegyzése arra a felvetésre, hogy mi lesz a helyhatósági választásokkal, ha tovább nő a fertőzöttek száma. Ludovic elmondta: a választásokat akkor is megtartják, ha tart a pandémia. A kormányfő szerint ebben az esetben nem lesznek választási gyűlések, az egész kampány az online térbe költözik.

Szóval, akárhogy is legyen, de választások lesznek, és a jelenlegi helyzet alapján nem minden alap nélküli az a kijelentés, hogy a kampány bizony csak online lesz élvezhető, ami erősen lecsökkentheti az idősebb és a szegényebb, internet-hozzáféréssel nem rendelkezők hozzáférését a választási hírekhez, de akár a részvételükre is hatással lehet.

Az idősebb generáció távolmaradása a választásoktól sok olyan helyszínen befolyásolhatja negatívan az RMDSZ eredményeit, ahol élet-halál harc folyik a polgármesteri székért, mint például Marosvásárhely.

Van tehát még három hónap a helyihatósági választásokig, addig csak felkészülnek a kampánystábok.

Vagy nem.


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés