hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Hiányzik a PSD? Támogatna az RMDSZ egy Orban-kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítványt

Ahhoz képest, hogy az RMDSZ három évig rendesen asszisztált a PSD jogállam elleni merényleteihez, kismillió esetben szavazott velük és mellettük, mostanság mintha belejöttek volna a fiúk a bizalmatlansági indítványozásba, és máris támogatnának egyet, ha kétfordulóssá teszi Orban Ludovic az önkormányzati választásokat – számol be a Ziare.com.

hirdetés
hirdetés

Korodi Attila az RMDSZ frakcióvezetője ma kijelentette: amennyiben az Orban-kormány az önkormányzati választásokat kétfordulóssá teszi, akkor az RMDSZ támogatni fog egy kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem hiszi, hogy a PNL támogatná a választási törvény módosítását, ugyanis politikai egyezség született az RMDSZ és a PNL között, amely tartalmazta, hogy a választások egyfordulósok maradnak – pontosabban azt, hogy a kormány sürgősségi rendelettel nem változtat a jelenlegi álláson.

A helyzet jobb megértéséhez tudni kell, hogy a jelenlegi egyfordulós választási rendszer a PSD-nek kedvez, valamint, etnikai jellegénél fogva az RMDSZ-nek, amely így, a vegyes etnikumú településeken több polgármesteri széket nyerhet. A PNL évek óta ellenzi az egyfordulós választást, bár annak bevezetésekor még támogatták, ugyanis egy jelölt a szavazatok akár 20%-val is polgármester lehet, ami azért mégiscsak durva.

A Parlamentben viszont a PSD, az RMDSZ-el kiegészülve, biztos többséget alkot, így egy bizalmatlansági indítvány az alig egy hónapja felállt Orban-kormánnyal szemben elég érdekes helyzetet teremtene, hogy azt ne mondjam röhejeset.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés