hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

HIVATALOS: elmarad a Székely Szabadság Napja, és ez most ÉRTHETŐ!

Ahogy azt ma, a Nethuszáron mi is hírül adtuk, a Belügyminisztérium államtitkára, Horatiu Moldovan, és a Sürgősségi Helyzetek Osztályának vezetője (Departamentului pentru Situații de Urgență ),Raed Arafat a ma délelőtti közös sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy a koronavírus-járvány európai és globális helyzetét figyelembe véve, Romániában megtiltják az ezer főnél többet vonzó rendezvények látogatását, az ilyen jellegű események (tüntetések koncertek, stb.) megtartását, a foci- és hokimérkőzések zárt kapuk, azaz szurkolók nélkül kerülnek lebonyolításra. Ez azt jelentette, amint azt délelőtt írtuk, hogy a keddre tervezett Székely Szabadság Napja elmarad!

hirdetés
hirdetés

A Marosvásárhelyre meghirdetett autonómiapárti felvonulás és tüntetés elmaradásának tényét megerősítette László György, a szervező Székely Nemzeti Tanács jegyzője is, aki portálunknak úgy fogalmazott: „nem vállalhatjuk azt, hogy megbetegítjük székelyeinket”! Felelős hozzáállás, okos mondat!

Persze, a Facebookon elkezdtek megjelenni az okos kommentelők, akik szerint mindez arra megy ki, hogy a székelyeket korlátozzák, és félig viccesen, félig komolyan megjelentek azok a hangok is, akik szerint ne ezren, hanem 998-an menjenek ki, vagy 500 fős csoportokban, és hasonlók. Mindezen személyek számára, akik épp válófélben vannak a saját racionalizmusuktól, szeretném közölni, hogy Maros megyében is megjelent az első koronavírusos beteg, információink szerint pont Maroskeresztúron. (Ami tulajdonképp Marosvásárhelyt jelenti!) A Székely Szabadság Napja résztvevőinek többsége – az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva – inkább az idősebb generáció tagjai közül kerül ki, a koronavírus pedig az ő körükben szedi a legtöbb halálos áldozatot.

Most komolyan kérdem, muszáj osztani az észt, bemutatni a világnak, hogy mi mekkora übermájer faszafiúk vagyunk, hogy a koronavírus rajtunk nem fog ki? És ezzel jól megbetegítünk magunk körül ki tudja hány embert?

Ahogy olvasom a Facebookon az idiotizmus eme koronázatlan királyait, hirtelen az az érzésem támadt, hogy minden székely kétnaponta jár tüntetni, és, ha elmarad a vásárhelyi felvonulás, akkor azt levonják a fizetésükből, nem adják a ki a nyári szabadságokat, vagy legalább ehhez hasonló tragédia éri őket – igen, ekkora az intenzitása a hülyeségnek.

CIKKÜNK ÍRÁSA KÖZBEN KAPTUK MEG AZ SZNT KÖZLEMÉNYÉT IS: 

A marosvásárhelyi Székely Szabadság Nap-i rendezvény elmarad

Figyelembe véve a román járványügyi hatóságoknak a koronavírus járvány megelőzésére vonatkozó döntését, a 2020. március 10-ére meghirdetett marosvásárhelyi Székely Szabadság Nap-i megemlékező rendezvény és az azt követő tiltakozó felvonulás elmarad. Kérjük a szervezőket, hogy az autóbuszrendeléseket mondják vissza, és tegyenek meg minden a rendezvény elmaradásából következő, rájuk háruló lépést.

Egyben arra kérek minden olyan személyt aki részt kívánt venni a rendezvényen, hogy otthonában fordítsa a felszabadult időt a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének népszerűsítésére és elektronikus aláírására.

Ugyanakkor a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermébe tervezett Gábor Áron-díj ünnepélyes átadására egy későbbi időpontban kerül sor.

Izsák Balázs,

a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Marosvásárhely, 2020. március 8.

Értsük meg: pánikra ugyan nincs ok, de a helyzet nem rózsás: Olaszországban egy nap alatt száznál is többen haltak meg, (forrás ITT vagy ITT) és ezrek fertőződtek meg, épp azt tervezik, hogy az egész északi régiót lezárják, és karanténba helyeznek tízmillió embert. Ismétlem: tízmilliót! Ismétlem: karanténba!

Mi, itt Romániában, nem tudjuk, hogy mikor robban a vírus terjedése, de tanulhatunk abból, ahogy az olaszok ellazázták a kezdetekkor, így a „jobb félni, mint megijedni” alapon korlátozni a tömegrendezvényeket számomra abszolút normálisnak, racionálisnak és vállalhatónak tűnik. Mi több, támogathatónak! Most lehet az egyéni szabadságjogok miatt siránkozni, hirtelen félteni azt a tüntetést, amin amúgy is csak pár százan vettünk volna részt egész Erdélyből, és el lehet azon gondolkodni, hogy a közösségben élés azt is jelenti, hogy időnként minden zokszó nélkül hajlandóak vagyunk önmagunkat visszafogni, egy nagyobb katasztrófa elkerülésének érdekében.

Így hát arra kérjük olvasóinkat, hogy saját személyes indulatait, bosszúságukat ne próbálják meg szépen csengő összeesküvés-elméletekbe csomagolva szétteríteni a neten (bár olvasóink túlnyomó többsége az értelmes kategóriából kerül ki, ilyenkor áldom az eszem, hogy a portál induláskor megjelent, olvasószámot, lájkokat és kommenteket ugyan növelő, de valójában idegesítő trollokat startból tiltottam, de messze még a tökéletes olvasótábor felépítése 😀 ), csak hiteles forrásból tájékozódjanak, leginkább a HIVATALOS ÁLLAMI SZERVEK oldalairól, vagy olyan portálokról, amelyek feltüntetik az ezzel kapcsolatos információik forrását, amelyeket mi csak bátran ellenőrizzünk le.

Ugyanakkor arra biztatjuk olvasóinkat, hogy ne fogják vissza magukat, ahol az idióta kommentet olvassák, ott válaszoljanak az illetőnek, lehetőleg mélyen a lelkébe taposva, kigúnyolva ostoba ész(?)járását, és ilyenkor helyezzünk el a kommentünkben minél több olyan linket, amelyek HIVATALOS, vagy MEGBÍZHATÓ forrásokra mutatnak. Ennél többet mi, civilek nem igazán tehetünk, ez viszont nekünk sem kerül semmibe! (Gondoljunk csak arra, hogy az oltáselleneseknek korábban sikerült annyira feltüzelniük a Facebook népét, hogy kis híján komoly kanyarójárvány tört ki az országban, az elmulasztott oltások miatt!)

Legyetek szeretve, vigyázzatok magatokra, és egymásra!

Örsike

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]