hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Hivatalos: Soós Zoltán független jelöltként indul csatába Florea ellen

Vásárhelyen Dorin Florea leváltására készül Soós Zoltán, és minden jel szerint komolyan gondolja – legalábbis arra enged következtetni az, hogy Soós többször is nyilvánvalóvá tette: a magyar–magyar belső viszály feloldása végett független jelöltként indulna. Eddig csak az volt a kérdés, hogy az RMDSZ támogatja-e szándékát. Ma kiderült, hogy igen, Hegedűs Csilla, a szövetség szóvivője számolt be a Székelyhon.ro portálnak a döntésről.

hirdetés
hirdetés

“Számunkra az a legfontosabb, hogy véget vessünk Dorin Florea két évtizedes uralmának, és Marosvásárhely végre felszusszanhasson. Ha helyi szinten az a döntés születik, hogy Soós Zoltán – akárcsak négy évvel ezelőtt – függetlenként induljon, mi támogatjuk” – nyilatkozta a lapnak Hegedűs Csilla.

Korábban Hermann Mark Christian, a POL egykori tanácsosa és volt tagja is bejelentette, hogy független jelöltként kíván indulni a városvezetői székért, majd múlt héten, a Soós Zoltánnal közösen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy visszalép, és Soóst támogatja, amennyiben függetlenként indul és felvállalja Hermann tíz pontját.

Hasonló állásponton van a nemrég egyesült két kisebb magyar párt is, az Erdélyi Magyar Néppárt egyértelművé tette: amennyiben Soós függetlenként indul, úgy ők nem állítanak polgármesterjelöltet.

Ami tény, hogy Marosvásárhely magyar lakossága hosszú évtizedek óta nem tapasztalt ilyen mérvű összefogást, lelkesedést – kérdés, hogy mindez mire lesz elég 2020-ban, amikor egy városfejlesztési programot már nem lehet elintézni annyival, hogy „szavazz a magyar jelöltre”.

Mindez már a kampánystábon múlik.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés