hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Idők szava? A felhatalmazási törvény miatt támadja az EU Magyarországot

Magyarországon komoly belpolitikai vihart okozott a kormány azon szándéka, hogy átvigye a parlamenten az ún. felhatalmazási törvényt.

hirdetés
hirdetés

A Varga Judith igazságügyi miniszter által benyújtott törvénytervezet elfogadásához – első körben – négyötödös többségre lett volna szükség, azaz, ellenzéki szavazatok nélkül nem ment volna át, ahogy nem is ment, az ellenzék nem támogatta. A parlament ugyanakkor nyolc nappal később megismételhetik a szavazást, ekkor már elég a kétharmados többség, ami a Fidesznek megvan, így ebből törvény lesz, és kész – az ellenzék gyakorlatilag egy hetes késést okozott egy olyan ügyben, amit érdemben befolyásolni amúgy sem tud, mindezt egy világjárvány kellős közepén. Politikai értelemben nagyjából azzal egyenértékű, mintha öngyilkos mellénnyel szaladgáltak volna saját nappalijukban.

Túl azonban a magyarországi belpolitikai viharon, a járvány felismerésében, annak leküzdésében, majd az ellene való védekezésben iszonyatos mértékben ütemet tévesztő és heteket késlekedő Európai Unió szervei ismét felfedezték maguknak a jogvédőt, és hatalmas erővel kezdték bírálni a magyar kormány fentebb ismertetett szándékát. Az Európai Parlament LIBE csoportja az Európai Bizottsághoz fordult, gyakorlatilag az eddig ismert szájtáti és valósággal köszönő viszonyban sem levő politikus ismét úgy érezte, itt az alkalom némi szereplésre fontoskodásra.

Nos, a magyar kormány szándékát lehet vitatni, ez tény, főként békeidőben (jelezném, most nem abban vagyunk!), ahogy az Unió szervei is megtehetik, hogy bírálják, elemzik, aggályokat fogalmaznak meg stb.

CSAKHOGY

kézzel fogható bizonyítéka van annak, hogy mindezt nem valamiféle jogvédelemből kifolyólag teszik, hanem a Magyarországgal szembeni korábbi és jelenlegi ellenérzéseikből táplálkozva. Az Európai Uniós és annak szervei, valamint politikusai mély csendben és semmiféle ellenkezés vagy szégyenérzet nélkül elfogadták azt, hogy

Románia felmondta az Emberi Jogok Európai Egyezményének hatályát saját országa területén!!!

Más szóval: innen kezdve mindent szabad a román kormánynak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés