hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Időmigránsokkal mondatják ki azt, ami ma még nem polkorrekt? Beforeigners – sorozatajánló

Napi politikai aktualitásokat szállító sci-fi sorozat, amely még egy kicsit (?) oda is fricskáz napjaink polkorrekt beszédmódjának, ráadásul van benne humor, jók a karakterek, és az alapsztori is izgalmas – van ilyen? Van, a Beforeigners, vagy, ahogy magyarul szokás szerint tűrhetően idiótán elkeresztelték: Időbevándorlók. És mindezek tetejébe végre nem amerikai sori, azaz Észak-Európa (Norvégia) felzárkózik, figyelem!

hirdetés
hirdetés

Mindezek mellé még remek képi világot is teremtett a díszletes és az operatőr, szóval a Beforeigners tényleg olyan sorozattá vált, hogy az első rész után klikkelsz is a másodikra, ha van HBO előfizetésed, ha nincs, akkor megkeresed az alternatív forrásokat, amiket itt ugye nem írhatok le, merthogy néz ki az, hogy írd be a keresősávba, hogy filme, majd azt, hogy seriale, utána azt is, hogy online, az egészet egyben. És tegyél a végére egy pontorg-ot… 😀 – ja, kapcsold be a reklámblokkolót, különben megzöldülsz, mire elindul a film!

Szóval, Beforeigners: a történet lényege, hogy Norvégiában hirtelen bevándorlók jelennek meg, nem túl nagy számban, csak mintegy napi tízezer körüli lélek – analógia a mával? Azonban migránsaink nem egy másik földrészről, hanem egy másik kórból érkeznek, háromból szám szerint: kőkorszaki, viking korból és a 18. századból.

A pilotban megismerjük a fiatal és érzelmes nyomozót (Nicolai Cleve Broch), akik épp lakást készülnek venni kedves, aranyos és gyönyörű fiatal feleségével, amikor megjelennek az első időmigránsok. A sztori innen ugrik pár évet előre az időben: az időmigránsok már a mindennapi élet részeivé váltak, kormányzati intézmény foglalkozik fogadásukkal, nyomozónk pedig elvált, magányos férfiként tengeti mindennapjait, mert felesége lelépett egy 18. századi költő-művészféleségnek tűnő valakivel.

Az időmigránsok beilleszkedése is megindult, így kap főhősünk egy nyomozótársat maga mellé, az első vikingkorabeli időmigránsot a rendőrségen, akinek egyébként van más dolga is, lelkesen kutatja az 1100 környékén történt Olaf-gyilkosság elkövetőjét, hogy bosszút álljon. Alfhidr (mert így hívják a viking nyomozólányt, alakítja a remek Krista Kosonen) alkalmazása azért is jön jókor, mert időmigráns-tetemet találnak a tengerparton, kiderül, hogy gyilkosság áldozata lett, a sajtó pedig már pedzegeti, hogy lévén nem „mai ember”, a rendőrség nem veszi komolyan az ügyet. Meg is hívják a rendőrfőnököt a rádióba:

Rendőrfőnök: „Komolyan vesszük az ügyet, az első viking származású nyomozónk dolgozik rajta”

Riporter: „mi itt a rádiónál nem szeretjük a V-betűs szót”

Rendőrkapitány: „milyen V-betűs szót”

Riporter: „Tudja, a V-betűs szót, amit Ön is kiejtett az előbb. Mi, itt a rádiónál inkább úgy szeretünk fogalmazni, hogy ógermanikus származású”

Pont vacsoráztam, de ennél a jelenetnél kissé félrenyeltem a röhögéstől, és még van egy rakat ilyen geg a soriban, amelynek két része már lement, és a héten jön a harmadik, szóval kattanjatok rá!

Eredeti cím: Fremvandrerne

Angol cím: Beforeigners

Magyar cím: Időbevándorlók

Rendező: Jens Lien

Zene: Ginge Anvik

Művészi irányító: Arunas Cepulis

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]