hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Iohannis kivégzi a demokráciát: név szerint kiválasztott újságírók, könyvtárból kitiltott Dancila – mit akarsz, Werner?

Egyre valószínűbb, hogy az államfőválasztás második fordulója előtt nem lesz nyilvános vita a két jelölt között – és, csodák csodájára, most nem a PSD vagy Viorica Dancila a hibás, hanem Iohannis.

hirdetés
hirdetés

Az újrázni óhajtó államfő tegnap Pitestre látogatott, ahol elültetett egy tölgycsemetét, majd vett egy tömegfürdőt – ezek után pedig nyilatkozott a sajtónak is, egyértelművé téve, hogy nem fog kiállni Dancilaval vitázni, mert a PSD egy „nereformat” párt. Azaz, a PSD-t nem reformálták meg, bár a román megfogalmazásban úgy is lehetne érteni, hogy a szocik nem reformátusok. Amúgy, ha már ennyit röhögtünk Dancila nyelvi leleményességein, akkor Iohannisról se feledkezzünk meg, a csávó szintén hadilábon áll egyes kifejezésekkel és nyelvtani szabályokkal, igaz, amennyit beszél, az alapján keveset is bakizik.

(Disclaimer: marosvásárhelyi, Bukarestben élő és dolgozó újságíró ismerősöm meséli: interjút készíthetett Iohannissal. Feltette az első kérdést. Az államfő annyit várt a válasszal, azaz hallgatott, hogy ő már majdnem felette a második kérdést.)

Szóval Iohannis leszögezte, nem áll szóba Dancilával, ami azért nagyon ciki, elvégre mégiscsak Románia második legerősebb pártjának jelöltjéről van szó, mégiscsak érdeklődne a közélet a kettejük közt zajló vitára, még Iohannis szavazótábora is értetlenségének adott hangot az államfő hozzáállása miatt, de ez sem rendítette meg hős Klausunkat! A werneri arrogancia nem állt meg itt, kapaszkodj! Ma este kilenc órától Iohannis a bukaresti Központi Egyetemi Könyvtár (BUC) dísztermében beszélget néhány kiválasztott újságíróval, az elnöki palota által meghívott közönség előtt.

Tessék, jól olvasom?

Igen, baszki, a liberális párt államfőjelöltje bemutat a demokráciának.

Az újságírók sem akárkik: a Cotroceni hívta meg őket, NÉV SZERINT! Mármint nem a szerkesztőségek kaptak meghívót, és ők eldönthették volna ki menjen tőlük, hanem konkrétan név szerint hívtak meg kilenc újságírót. Mármint tízet, de egyikőjük visszautasította, erről kicsit később.

A kilenc újságíró a következő:

Ramona Avramescu (TVR), Clarice Dinu (HotNews.ro), Moise Guran (Europa FM), Ion M. Ionita (Adevarul), Cristian Leonte (Pro Tv), Silviu Manastire (B1 Tv), Cristian Pirvulescu (SNSPA/Pro Democratia), Cristina Sincai (Romania Tv) si Radu Tudor (Antena3)

A jelek szerint nem kaptak meghívót olyan országos és nagy múltú napilapok, mint az Evenimentul Zilei vagy a Romania Libera. A hírportálok közül mellőzik a G4Media-t.

A hírtelevíziók közül a jelentéktelennek semmiképp sem mondható Digi24 sem lesz ott – őhozzájuk köthető az előbb említett visszamondás is. A Cotroceni Palota ugyanis felhívta Cristian Tudor Popescu neves román publicistát, hogy, mint véleményformáló, vegyen részt a beszélgetésen a Digi24-et képviselve. CTP szólt, hogy van egy kis gikszer a sztoriban, ugyanis ő nem alkalmazott a Digi24-nél, de na, futnak egy kört, beszélnek még, ebben maradtak. CTP beszélt a Digi24 vezetőivel, ők áldásuk adták arra, hogy képviselje a hírtelevíziót ezen a találkozón. Aztán CTP-nek leesett, hogy itt névre szóló meghívásról van szó, és erre hivatkozva visszautasította a meghívást, megjegyezve: ha Iohannis szétküld egy „fehér meghívót”, azaz nem név szerint választ ki újságírókat, akkor még meggondolhatja magát.  Nos, három óra sincs már a sajtóvacsora kezdetéig, és nagy tételben fogadhatunk arra, hogy CTP nem lesz jelen.

Izgalmas kérdés, hogy tiszteletét teszi-e az eseményen maga Viorica Dancila: délelőtt ugyanis arról tanácsoztak a PSD-ben, hogy esetleg Dancila is menjen el a rendezvényre. A hír kiszivárgott, Iohannis rögtön reagált: Dancila nincs a meghívottak listáján, így nem engedik be!

Magát az eseményt is érdekesen mutatta be a sajtónak Iohannis kampánystábja: romániai kuriózumnak nevezik, amelyet a francia kampányokból merítettek stb. Nem győzik hangsúlyozni, hogy az államfő mellett a színpadon helyet foglaló újságírók bármiről kérdezhetik majd Wernert. Khm…, ez kuriózum? Mármint ez egy sima interjú az államfővel – amit az általa kiválasztott újságírók készítenek, egy általa kiválasztott közönség előtt.

Ez lenne a PSD és Dancila alternatívája?
Köszönöm, inkább itthon ülök!

PS: azért azon el kéne gondolkodni: ennyire természetesnek veszi azt mindenki, hogy az államfő a Cotroceni Palota eszközeit és logisztikáját használja saját kampányára?

Örs(ike)

Ha beszólnál Klausnak, vagy szidnád Dancilát, akkor megteheted a kommentekben, KLIKK IDE! A megosztásnak örülünk, az oldalunkra érkező lájkoknak szintúgy!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]