hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Járványok kora: itt a kanyaró, 20.000 felett a megbetegedések száma Romániában

Miközben úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány nem gyengül Romániában, legjobb esetben is csak lassulásnak nevezhető az állapot, amelyben a május 15-i lazítások elkezdődtek, addig egy régi-új ismerős is beköszönt a román járványpiacra.

hirdetés
hirdetés

A koronavírussal fertőzöttek száma ma, 2020. május 17-én: 16.871 – azaz: újonnan igazolt fertőzöttek száma ma alacsonyabb volt mint tegnap, amikor viszont magasabb volt, int a tegnapelőtti. Hogy értsük jobban: az a bizonyos görbe nemhogy nem egyenes, ami a járvány csúcspontját jelezné, hanem még mindig emelkedőben van, igaz, nem exponenciálisan, ami megnyugtató, de nem biztonságos. Különösen nem úgy, hogy Románia lakossága a jelek szerint szarik arra, hogy fegyelmezetten viselkedjen – két napja nyugodtan tüntetnek egyesek, miközben a rendőrség és a csendőrség tétlenül nézi, ahogy szájmaszk nélkül körbecsókolják egymást a dák farkasok Bukarestben.

A Román Közegészségügyi Intézet (Institutul National de Sanatate Publica) hetente kiadott jelentései szerint Romániában a kanyarós megbetegedések száma május 15-re meghaladta a húszezret, pontos szám: 20072) közülük 16, 137 beteg 14 év alatti gyermek!

Mindezeket összevetve a Nethuszár továbbra is azt ajánlja kedves olvasóinak, hogy:

 – aki teheti, a következő két hétben maradjon otthon!

– viseljetek maszkot MINDENHOL, de NEM AKÁRHOGY: a maszknak a a szájat, orrot el kell takarnia, ne nyúljatok be alája orrot vakarni stb.

– Mosatlan kézzel NE érjetek az arcotokhoz, hazaérkezéskor első dolog legyen a kézmosás!

– tartsátok és tartassátok be a két méter távolságot, zárt helyeken akár ennél nagyobbat is!

– kiemelten figyeljetek a gyerekekre! Ahogy azt korábban írtuk, egyes európai országokban megjelent a Kawasaki-betegség, az olasz orvosok pedig összefüggést fedeztek fel a COVID-19 és a gyermekek sokkos légzéselégtelenségi tünetekkel megtámadó Kawasaki-betegség között! Mindehhez még hozzájön a kanyaró megjelenése!

Kapcsolódó anyagok:

Nethuszár-felhívás: csak semmi lazítás, maradjatok fegyelmezettek!

Ettől sem leszel okosabb: Iohannis ismertette, hogy mi vár ránk holnaptól

Itt a vészhelyzet, ezt nevezik lazításnak – gyorstalpaló kezdő és haladó itt élőknek

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés