hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Kérem, könyörgök, követelem: kijárási tilalmat, MOST!

Van egy román mondás, ami tökéletesen jelmezi a mostani helyzetünket, ami érzékletesen leírja, hogy mennyire balfaszok is tudunk lenni mi, egyszerű emberek, akik egyrészt kétségbeesve várjuk, hogy kormányaink tegyenek valamit értünk, másrészt szarunk arra, hogy az elemi kötelességeinket elvégezzük, az elemi szabályokat betartsuk egy olyan világjárvány kellős közepén, amilyennel történelmünk során utoljára 1918-ban, a spanyolnátha idején kellett szembesüljünk.

hirdetés
hirdetés

Țara arde și babele se piaptănă

Így szól a román mondás, magyarul:

az ország lángokban, a nyanyák fésülködnek.

És nem így van? Az idősek örülnek annak, hogy nem kell a vágtázó autókra figyeljenek, hogy nem zsúfoltak a tömegközlekedési járatok, és sétálnak a szabadban, mintha mi sem történt volna. Ez a kisebbik baj, a nagyobb az, hogy egymással paroláznak, puszilódznak, megfognak mindent, mindenféle óvintézkedés nélkül – és ők a leveszélyeztetettebb korosztály.

A fiatalok sem jobbak: koronapartykat tartanak szerte Németországban, a rendőrség nem győzi lefülelni őket, és képzeljétek el, senkit sem állítanak falhoz. Holott ilyenkor két-három gyors kivégzés, nézd meg utána milyen csend lesz.

És jönnek haza Romániába a cigányok, kivétel nélkül olyan országokból, ahol a járvány már most súlyos, Olaszországból, Franciaországból, Spanyolországból. Jönnek ezek a cigányok, előbb az osztrák–magyar határnál tüntetnek, hogy őket engedjék haza, mert, lelkeim, az utóbbi 30 év fene-fura demokráciájában megszoktuk, megszokták, hogy itt mindenkinek jogai vannak. Nekik is. Az, hogy kötelességük is van, például karanténba vonulni, nem megszökni onnan, betartani az otthoni izoláció szabályait, nem hazudni a hatóságoknak, hogy honnan jöttek stb., nos, ezek az elvi kérdések úsznak a levegőben, mint a koronavírus, de nem terjednek.

Egész egyszerűen nincs más kiút, mint elrendelni a kijárási tilalmat!

NINCS MÁS LEHETŐSÉG,

és azért nincs más lehetőségük a kormányoknak, sem a románnak, sem a magyarnak, mert mi, öntudatos, szabadságjogainkkal felvértezett állampolgárok nem hagytunk nekik más lehetőséget. Emberemlékezet óta nem voltunk ekkora bajban, de csontot senki sem teszi oda, vagy csak nagyon kevesen – nekik tisztelet!

Magyarországon egyesek úgy viselkednek, mintha a kormány MINDENT meg tudna oldani, és vígan folytatják mindennapi életüket, mert nekik erre joguk van, és, ha valami szigorítás lép életbe, akkor rögtön megy a hiszti, hogy Orbán Viktor diktátor.

És ezek az emberek lesznek azok, akik két hét múlva a kórházakban nyöszörögnek egy lélegeztetőgépért, és nem tudjuk majd megtenni azt, hogy lekapcsoljuk a gépről azokat, akik most ennyire lazán veszik, és átadjuk a túlélés lehetőségét annak, aki most otthon ül. Nem, mert nekik is jogai vannak, és itt mindenkinek kibaszott sok joga van, de kötelessége senkinek!

Feleim, szögezzünk le valamit: a két kezeteket összetehetik, hogy nektek az ékezetes Orbán jutott, láthatod, hogy mi mire megyünk az ékezet nélkülivel, ha nem lenne ez a palesztin orvos-fenegyerek, Raed Arafat, akkor az egészen elmennénk a levesbe, és így sem biztos, hogy sokan megmaradunk.

Szóval, ha azt hiszed, hogy Orbán rossz, akkor tudd meg tőlem, hogy van rosszabb is! Nem, nem Gyurcsány Ferenc, és nem is Jakab Péter, hanem én, Felcser V. Örs. Ha most én lennék nálatok a miniszterelnök, akkor a lakosság negyede térdlövéssel fetrengene az utcákon, és kórházba se vinném őket, mert kel a hely a koronásoknak! Nyugtasson titeket az a tudat, hogy Romániában azért ennél is durvábban járnék el…

Baga-mi as pula sa-mi bag! (Ezt nem fordítom le!)

De mi, erdélyi magyarok sem kell sírjunk, a legfőbb érdekvédőnk úgy jön, mintha menne: hosszú napokig maradt néma, hogy most se halljuk szavát. Nem értem, kis, öt százalékos kispártként, miért nem lehet követelni a kijárási tilalom bevezetését? Mi, magyarok ezért nem fogunk megharagudni, de lehet, hogy a románoknak leesik, hogy talán ez kéne, vagy nyomást lehetne ezzel gyakorolni a döntéshozókra. Esetleg ideje lenne felvenni azt a kibaszottt robbanólájbit, és beszaladni a kormányülésre, ezzel tuti meggyőzzük őket.

Ugyanis a kijárási tilalom elrendelésének halasztása minden egyes nap a halálos áldozatok számát növeli. Ez tény!
Ahogy az is, hogy EZÉRT VALAKI FELELNI FOG!

Akkor mire vártok?

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]