hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Kezicsókolom, ez már Európa? Belefojtották az ukrán nyelvtörvényt felemlegető magyar képviselőbe a szót Kijevben

Az ukrán fővárosban, Kijevben tartotta konferenciáját az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP (Youth of the European People’s Party), ahol a különböző európai és kevésbé európai országokból érkező küldöttek az uniós oktatási rendszerről vitatkoztak, a kongresszus célja pedig, hogy javaslatokat fogalmazzon meg az Európai Bizottság számára.

hirdetés
hirdetés

Nem mindig sikerült tartani magukat a programhoz, amikor a magyar küldött, az amúgy kárpátaljai származású Szimcsera Szilvia felszólalásában a Velencei Bizottság által is bírált ukrán nyelvtörvényt szóba hozta, akkor a YEPP portugál elnöke félbeszakította őt, mondván: tiszteletlen volt az ukrán néppel! Az esetről Constantinovits Milán számol be a Mandiner.hu-n, aki hozzáteszi, hogy az egész kongresszusból egy Ukrajna-propagandát faragtak, bővebb infókért KLIKK IDE és olvassátok el Milán beszámolóját.

A helyzet viszont az, hogy a magyarságot ért jogos sérelmek ilyen fokú semmibevétele, a magyarok ilyen mérvű megalázása csak azt segíti elő, hogy a térségben amúgy is erős EU-szkepticizmus tovább erősödjön, ami még önmagában nem lenne akkora baj, elvégre a kritikus tömeg nem biztos, hogy káros, de a YEPP, és a különböző, kárpátaljai magyar kisebbségre fittyet hányó pártok és civil szervezetek szinte kivétel nélkül az úgynevezett európai értékek mellett kötelezik el magukat, rajongói a demokráciának és a jogállamnak, amelyet mindenkitől megkövetelnek. Aligha csoda, hogy ennyi megalázás után egyszerű emberek millió kezdenek arra gondolni, hogy a demokrácia és a jogállam nem is annyira jó és kedves műfaj.

Nem csak a magyarokról beszélünk, bár nekünk bőven lenne, amit szemükre hányjunk az eurokratáknak, de gondoljunk a katalánokra, és a katalán vezetőkre kirótt évtizedes börtönbüntetésekre, amelyhez csak annyit tudtak hozzáfűzni a jogállam bajnokai, hogy az Spanyolország belügye. Gondoljunk a Macron Franciaországában a rendőrök által lelőtt vagy megnyomorított sárgamellényesekre, a tüntetések erőszakos vérbefojtására, miközben Emmanuel a liberális Európa megújítójaként tündököl az Európai Unió sárga csillagai között.

Akkora a kontraszt az önmagukat liberálisnak és/vagy demokratáknak mutató politikusok, vezetők, civil szervezetek önmagukról alkotott imázsa és a mindennapi valóság között, hogy bátran kijelenthetjük: ők a legfőbb segítői mindenféle diktatórikus törekvésnek.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés