hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Kié legyen a Vuhán-díj? Koronás holttestet Európán átcsempésző, piknikező nyálcserések, vírust osztogató pópa – kemény a verseny

Azért azt mi sem gondoltuk volna, hogy a járvány terjedésével egyenesen arányos ütemben nő majd a Vuhán-díjra jelöltek száma.

hirdetés
hirdetés

Azonban kénytelenek vagyunk a beismerés terén Ursula von der Leyen példáját követni: mélyen alábecsültük az emberi hülyeség jelenlétét. De nagyon mélyen. Ma azzal szembesültünk, hogy megosztott díjat kell kiadnunk, ami azért nem túl jó egy frissen alapított és nem hivatalos díj esetében, amivel ráadásul semmiféle előny nem jár. Íme a választék:

Az első, aki szembejött velünk az internet hullámain, az Cseh Katika, a bájos magyarországi EP-képviselő: posztolta a Facebook-oldalán, hogy ő eldobja magától a politikusi lét minden előnyét, és visszatér eredeti szakmájához, orvosként veszi majd ki a járvány elleni harcból a munka derékhadának nehezét – na, ezért a mondatért is megérdemlek három gyorstesztet Trumptól.

Szóval a sztori akár aranyos is lehetne, csak: és jelen esetben a CSAK konkrétan emberi életeket jelenthet. Cseh Katika ugyanis alig pár napja/hete még rodeózott egyet Brüsszelben, mert a meló jó, a meló hasznos, viszont a posztjában egy szóval sem említi, hogy elvégezne magán egy tesztet, megvárná annak eredményét, mielőtt nekiáll a magyar páciensek arcába nézni. Persze lehet azt gondolni, hogy Cseh Katika már hetek óta nagyon óvatos, ami az emberi kontaktusokat illeti, de ennek némiképp ellentmond egy nem is olyan régi EP-felszólalása, amikor a járvány kapcsán arra figyelmeztette politikustársait, hogy nem kell túlzásokba esni a szabad mozgás korlátozásával, és nem kell Kína előtt lezárni Európa határait. Hát, enyhén szólva tévedett, de ezt az Unió határainak lezárását alig pár héttel később bejelentő Ursula von der Leyentől már tudjuk, klikk csak az előbbi linkre, nem véletlenül tettem be. Az előírások betartását sajnos joggal kérdőjelezhetjük meg Katika esetében, az sem különösen erős gondolat, hogy a jelek szerint tesztelés nélkül készül randizni a páciensekkel, de mindez a mai erős mezőnyben nem volt elég a Vuhán-díjhoz, úgyhogy a csajszi lemaradt róla, ráadásul azt el kell ismernünk, hogy a jó szándéka megkérdőjelezhetetlen, és aranyos. Persze, a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, mondogatták az öregeket.

Tehát Cseh Katika nem fért bele a Vuhán-díjas különítményünkbe, de ismerjük el, a mezőny sem gyenge, különösen úgy, hogy a Nethuszár inkább a romániai/erdélyi szcénát követi, Magyarországtól lemaradtunk, mint a borravaló. És Romániában csak úgy hemzsegnek a Vuhán-díjasok.

Kezdjük a tegnapi nap eseményeivel, amikor románok milliói érezték úgy, hogy a kényszerszabadság azt jelenti, hogy ki lehet menni a zöldbe (erdélyieknek: a ződbe!) piknikezni.

És összecsapódtak az emberkék a ződbe, nyálat-taknyot cseréltek egymással, most pedig azon töprengünk, hányan lesznek koronásak közülük, ami ez esetben nem királyválasztást jelent, trón helyett jön az intenzív és a lélegeztetőgép. Annyi ember járt-kelt országszerte, még az eddig fegyelmével élen járó Kolozsváron is, hogy a katasztrófavédelem mindenkinek küldött egy üzenetet a telefonjára: maradj otthon, te pöcs! Jó, nem így írták, de ez volt a lényege. Aztán este be is jelentették, hogy korlátozzák a kijárást, napközben csak ajánlott módban, éjjel meg kötelezően, és ennek a lényegét most senki sem érti, de azért csak kezdenek a házban maradni az emberkék.

Szóval, a Vuihán-díjra erős jelöltként bepályázott a piknikező román állampolgár, pontosabban: A GRÖTÁROZÓ ROMÁN CSÉTÖCÁN – de ezt sem tudtuk átnyújtani, ugyanis a román valóság gőzerővel írta felül a kínálatot, és – mindannyiunk szégyenére – pont Kolozsváron.

Az alábbi videóhoz szerintünk nem kell különösebb magyarázat, de azért mi fűzünk hozzá: az ortodox pópa úgy tartott misét ma a központi templom előtti téren, hogy ugyanabból a kanálból osztotta az áldást a jónépnek, akiknek jelentős része ráadásul időskorú, őket ezeken a felvételeken láttuk utoljára életben, gratulálunk az ortodox egyháznak, ilyen egyszerűen ennyi románt még Horthy seregei sem tudtak kinyírni, de hát változnak az idők, változik a világ.

 

És, ha még mindig nem lenne elég, akkor a Vuhán-díj egy olyan jelöltet kapott, amikor igazság szerint tényleg valamiféle extra díjban is gondolkodni kezdtünk. A máramarosi temetkezési cég, amelyik szó szerint hazacsempészte Olaszországból honfitársunk koronavírusban elhunyt édesanyjának holttestét, és még a román határőrökkel is összeverekedett.

A sztori röviden: egy máramarosi fickó, Gavrila Timis azt a szomorú hírt kapta, hogy Olaszországban élő édesanyja elhunyt koronavírusban. Ekkor Gavrila felhívta a helyi temetkezési vállalakozót, a TIMIS SRL-t (a név egybeesése csak véletlen), hogy hozzák haza neki a holttestet, hadd temessék el vallásos előírásoknak megfelelően, itthon. Eddig minden érthető, és abszolút érthető – Isten őrizzen mindannyiunkat, hogy ezzel kellejen szembesüljünk!

Ami érthetetlen, az a vállalkozó hozzáállása – minden bizonnyal szép pénzt kaphatott a családtól ezért, úgyhogy autóba vágta magát, elment Olaszországig, becsöngetett a hullaházba, elmondta miért jött. Az olaszok sem hülyék, örültek, hogy két holttesttől megszabadulnak, azon nyomban kiállították neki az ilyenkor szokásos menlevelet, a fickó felpakolta a koporsót az autóba, és elindult haza. És végigjött a lezárt Európán, akkor, amikor miden határon, mindenki méregeti egymást, hogy mit tüsszögsz, geccc – viszont ő különösebb akadály nélkül megérkezett a román határra, Peténél akart belépni az országba.

A román rendőrség azonban nem volt annyira engedékeny hangulatban, s nem akarták beengedni, illetve a sofőrt karanténba, a koporsókat külön hullaházba szerették volna tárolni, de az autóvezetője birokra kelt velük a nemes ügy érdekében, miszerint az asszonyt szülőfalujáéban kell eltemetni, ortodox rend szerint és punktum.

Végül kompromisszumos megoldás született: rendőrségi kísérettel elvitték a koporsókat a helyi temetőig, Borsára, ahol az esti órákban vallási szertartás és jelenlevő pap nélkül eltemették, a családból csak két tag lehetett jelen. Ezt követően az egész útvonalat fertőtlenítették a hatóságok, a temetőt pedig lezárták, oda három napig senki sem mehet be.

Mna, most kinek adjuk oda a nap Vuhán-díját?

Írd meg KOMMENTBEN ITT – vagy lájkold a Face-oldalunk,hogy ne maradj le a Vuhán-díj fejleményeiről! Meg is oszthatod, a cikk alján található kék színű F gomb segítségével!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]