hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Koronavírus: van egy jó hírünk, és egy rossz, ráadásul egyik sem biztos

Azt sem tudom eldönteni, hogy az alábbi hír jó-e vagy rossz: az Európában és Amerikában terjedő koronavírus-mutáció, a D614G egyrészt tízszer fertőzőbb, mint az eredeti példánya, viszont kevésbé halálos – számol be a hírről a HotNews, Paul Tambyah-ra hivatkozva, aki a Szingapúri Egyetem munkatársa, és a Fertőző Betegségek Nemzetközi Szövetségének az elnöke.

hirdetés
hirdetés

Paul Tambyah elmondta: az vették észre, hogy a vírus D614G mutációja egyre elterjedtebb Amerikában és Európában, viszont terjedési mutatói egybeesnek a halálozási ráta csökkenésével – ebből viszont arra következtetnek, hogy ez a mutáció már kevésbé halálos. (Gyengébb elméjű olvasóknak: halálos, csak nem épp annyira!)

A kutatóorvos el is magyarázta: a vírusok körében az a népszokás, hogy veszítenek virulenciájukból, így egyre kevesebb embert ölének meg, mivel ők sem hülyék, és tudják, hogy gazdatest nélkül nincs esélyük a túlélésre. Jó, nem ezekkel a szavakkal mondta, de ez a lényege.

Kérdés, hogy örvendjünk-e vagy sem: kevesebb lesz a halálos áldozat, de több lesz a fertőzött – szóval, ez most jó vagy rossz hír?


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés