hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Letartóztatási parancs Trump nevére Iránból – az Interpol segítségét kérik

Irán letartóztatási parancsot adott ki Donald Trump nevére, és felkérte az Interpolt, hogy keresse meg, és tartóztassa le az amerikai elnököt – számol be a Digi24 a Mediafaxra hivatkozva.

hirdetés
hirdetés

Nem, ez nem vicc, valóban így történt, mi több, Irán még legalább 30 személy letartóztatására adott ki parancsot, akiket a januári amerikai dróntámadás felelőseinek tart – ez az a merénylet, amelyben az Államok kinyírta Qassem Soleimani perzsa tábornokot, és emiatt Trumpot és 30 kollégáját terheli a felelősség – legalábbis így gondolja Ali Alqasimehr teheráni ügyész.

Ali ráadásul nem is akármit követel az Interpoltól – úgy gondolja, hogy az említett rendőrségi szervnek “vörös megjegyzést” kellene kiadnia, ami azt jelenti, hogy az ügyet prioritással kezelik. A szabályzat értelmében azonban nem az Interpol, hanem a helyi hatóságoknak kell(ene) letartóztatniuk Trumpot és 30 cimboráját, de a vörös megjegyzés nem kötelezi arra az említett államot, hogy végre is hajtsa a letartóztatást, illetve kiadja az illetőt egy másik államnak – ebben az esetben tehát, a washingtoni rendőrség, ha le is tartóztatja Trumpot, nem köteles kiadni Iránnak – nem tudom, érezzük a helyzet komikumkában rejlő tragikumot, vagy, hogy is mondjam?

Az Al Jazeera pánarab hírtévé már érdeklődött az Interpolnál, hogy mégis, mi a szitu, de egyelőre nem kaptak választ. Ha ti is úgy látjátok, hogy Trumpnak egy teheráni bíróságon van a helye, akkor nyomjatok egy lájkot a cikkre – ha nem, akkor rátok küldjük az ajatollahokat. Az összeset!


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés