hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Magyar állampolgár olvasónk ma nyugodtan beutazott az országba

Olvasónktól kaptuk a határátkeléssel kapcsolatos hírt, mire kell figyelni, amikor a magyar állampolgár belép Romániába.

hirdetés
hirdetés

Na helló ma hajnalban indultunk, és olyan 2 felé értünk a borsi határátkelőhöz, sokan voltak már akkor, és néhány fontos dologra fel szeretném hívni a figyelmet, ha eddig ezt nem tudtátok volna.
1. Ahogy odaérsz a határhoz kapsz egy nyilatkozatot, ami a karanténra vonatkozik. Ezt mindenkinek ki kell töltenie, függetlenül attól, hogy kell-e menjen karanténba a biztonságos ország lista alapján. Ezt a papírt egy orvos fogja ellenőrizni a határnál és eldönti: kell-e izolációba vonulni vagy nem.
2. A kocsi papírjai is fontosak, mivel kérni fogják az átkelőnél.
3. A várakozási idő (a mai nap) 30-45 perc volt. Valószínűleg ez növekedni fog a jövőben.
4. Visszatérve a karanténos nyilatkozatra, szerepelnie kell benne az utazók neveinek, születési dátumának, személyi szám, a hely ahova menni akarunk – házszám pontossággal!!! –, a telefonszám is szükséges, és egy aláírás is. Ha ez mind megvan, és persze a biztonságos listában benne van az országunk, akkor minden döccenő nélkül beléphetünk Romániába. Viszont nagy a káosz, szóval jól oda kell figyelni!

Összegezve: magyar állampolgárok számára szabad a belépés Romániába! A kitöltendő papíros valószínűleg arra vonatkozik, hogy a belépést megelőző 14 napban járt-e más országokban, meg egyéb, a járványhelyzet miatt fontos információk szerepelhetnek az íven. Célszerű tehát a lakcímkártyát is magukkal vinniük az beutazni vágyóknak, hogy igazolhassák lakhelyüket, még továbbá indulás előtt leírni az úti célunk pontos címét, amit szintén kérnek a határnál.

Olvasónknak nagyon szépen köszönjük, és kellemes erdélyi kirándulást kívánunk neki!

A Nethuszár egyelőre nem rendelkezik biztos információkkal arra nézve, hogy román állampolgárok, illetve az erdélyi magyar kettős állampolgárok milyen körülmények között utazhatnak be Magyarországra, az tény, hogy a Romániából Magyarországra beutazók számára egyelőre a két hét karantén kötelező!

Kapcsolódó anyagok:

Nyitva a határ: magyar állampolgárok akár turistaként is beléphetnek Románia területére, éjféltől nincs karantén

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés