hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Magyarok! Szavazzatok Dancilára, ez a megoldás, igen!

Most, hogy az RMDSZ olyan világos választ adott a „kire szavazzunk a második fordulóban”, mint a vakablak, a Nethuszár elmagyarázza, hogy miért kell mégis Viorica Dancilara szavazni!

hirdetés
hirdetés

Hogy jobban megértsük, menjünk vissza kicsit az időben:

 • a kommunista diktatúra elleni harc kirobbanását egy református magyar lelkipásztornak köszönhetjük, egy bizonyos Tőkés László nevű úriembernek, akiről gondolhatunk azóta, és ma is bármit, de tény: nélküle ma nem olvasnád ezeket a sorokat, mert nem lenne internet. Esetleg a kaloriferre kötött fémhuzallal tudnád fogni a magyarországi adók valamelyikét.

 • Aztán Ceausescu utódjai tovább markolászták pöcsüket és a hatalmat, így nekik köszönhetjük a fekete márciust, a bányászjárásokat, a szétcseszett gazdaságot és a szabadság első éveiben tapasztalt leszakadást, amelyből még ma sem jöttünk helyre teljesen. Sok elnevezés után megállapodtak a PSD-ben, ezen a néven ismeritek ma őket!

 • Aztán egy Ponta nevű bácsijuk úgy gondolta, hogy megint kell nekik a hatalom, ezért megpuccsolta a jobbos kormányt. Mit hozott fel az Ungureanu-kabinet ellen? Azt, hogy a szerencsétlen, és Romániához képest túlművelt, Mihai Razvan Ungureanu kormányrendelettel megalapította a marosvásárhelyi orvosi egyetem magyar karát. Ungureanu ment, Ponta jött, az orvosi magyar kara pedig messzebb került a létezéstől, mint Karácsony Gergely Wass Alberttől.

 • A PSD pedig azt tette és teszi 2012 óta, amihez a legjobban ért: korrupt banánköztársasággá változtatta az országot. A korrupció életeket követelt, lásd #Colectiv. A szétforgácsolódott ellenzéknek köszönhetően az ország jobbik fele apátiába süllyedt, a déliek pedig elmentek szavazni, a PSD és az ALDE majdnem kétharmados többséggel nyert, csatlakozott hozzájuk az RMDSZ, és így kormányozgattak, szépen, csendben.

 • A #Colectiv több sérültje elhunyt az állam általi korrupció által túlszeretett HexiPharma rendszerének köszönhetően.

 • Az igazságügyi reformokkal nyakunkra engednek több száz rablógyilkost és nemi erőszakolót.

 • A gazdaságot tönkretették, a kis- és középvállalkozások nem kapnak levegőt.

 • Barátkozni kezdenek az oroszokkal, emiatt késik a Fekete-tengeri gáz kitermelése. Románia elvileg majdnem teljesen önellátó gázkérdésben – a gáz lakossági ára évről-évre emelkedik.

 • Bukarestben saját célra privatizálják a rendőrséget, majd szétveretik velük az ellenzéki tüntetőket. Ha azt hinnéd, ennél tovább nem mennek, tévedsz.

 • A PSD-kormány hathatós segítségével megcsúfítják az úzvölgyi katonai temetőt, tanúi leszünk az 1990 utáni első magyarellenes attaknak.

Hogy még jobban megértsd, miért kell Dancila szavazni, akkor itt van: azért, mert te valójában élvezed ezt a játékot, valld csak be, és szeretnéd, ha Vijorika lenne az elnök. Ugyanis: kimentél Dragnea ellen tüntetni, tüntettél Verespatakért, tüntettél a sürgősségi kormányrendelet ellen a februári pucaeltüntető hidegben, és valld be: szeretted! Na, Dancila beül az elnök székbe, kiengedi Dragneát a börtönből, és:

 • Kimész tüntetni Dragnea ellen, a lista immár bővül az államfővel.

 • A rendőrök megkergetnek.

 • Az úzvölgyi temetőt felszántják, helyére puliszkamagokat vetnek.

 • Félni kezdesz, és megszavazod az RMDSZ-t.

 • Az RMDSZ koalál a PSD-vel

 • Megbuktatják a kormányt, és visszaveszik a kormányrudat.

 • Kimész tüntetni a PSD-kormány ellen.

Hát nem gyönyörű, hát nem izgalmas?

***

Nem, sajnos nem lett második erő az az USR, amelyikről azt hittük, sokáig jogosan, hogy mi, azaz seggünket az aszfalthoz verő tüntetők pártja, az utca hangja. Az is volt, de ma már nem az, és ez van – ettől még nem kell nekünk infarktust kapnunk és lehet bánkódni azon, hogy nem Dan Barna került a második fordulóban, ez számomra is kisebb sokkal ért fel, de ne tegyünk úgy, mintha az elmúlt évek harcainak ne lett volna eredménye!

Verespatakon nem azért nem működik még a ciánalapú aranykitermelés, mert a kormány, a parlamenti pártok, vagy bárki a politikusok közül észbe kapott volna, hogy ez közepesnél erősebb természeti katasztrófát eredményezhet, hanem azért, mert 2012-2013 óta folyamatosan az utcákon voltunk! Emlékszünk még a bányatörvény Ponta általi módosítási szándékára, amit csak úgy tudtunk megakadályozni, hogy elfoglaltuk a pártok székházát Kolozsváron? Aztán jöttek a Dragneák, és igaz, szétcsesztek mindent, amit lehetett, de az igazságügyi „reformok” csak azért nem néznek ki úgy ma, mint ahogy azt Tudorel Toader bemutatta nekünk a legendás Power Pointján 2017-ben, mert nem mentünk haza, és nem untuk meg – kimentünk az utcára! Hogy Iohannis überfos államelnök volt? Igen, mi tudjuk a legjobban, mert nekünk fagyott be a seggünk a téli tüntetéseken, mi nyeltük a könnygázt, amikor őkelme úgy tett, mintha esne az eső – és elment külföldre országot „reprezentálni”! És minket, magyarokat alázott meg oly’ sokszor! De azt is tegyük hozzá: ma már van egy jó, erős civil szféránk. Mármint a románoknak, mi, magyarok egyelőre a „secuii sunt cu tara” képpel büszkélkedhetünk, amit az amnesztia ellen fellázadt országban zajló tüntetések idején emelt a magasba egy tiszteletreméltó fiatal!

Vessünk egy pillantást az államfőválasztás eredményeit jelző térképre: Moldovában is csak Botosani maradt vörös! Soha ilyen mélyen nem voltak a vörös pestist terjesztők, és most megint beüthetünk egy szeget a koporsójukba.

Márpedig annak a nemzetnek vagyok a tagja, amelyik Tőkés Lászlót adta ennek az országnak – így veszem azt a kurva kalapácsot, és beverem azt a kibaszott szöget, és, amint elveri Iohannis a PSD-s Dancilát, kimegyek Iohannis ELLEN tüntetni!

Mert ez az éjjel, ami soha nem fog véget érni!

Felcser V. Örs

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár, borítókép: Székelyhon)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]