hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Magyarország ismét megvédi Európát: nem megyünk az Euróvízióra, megkíméljük a nyugati nézőket Pápai Jocitól

A Dal című zenészvetélkedő menedzsmentje úgy döntött, hogy jövőre, azaz 2020-ban Magyarország nem vesz részt az Eurovízión – számol be az MTVA közleményére hivatkozva a magyarországi Blikk. Mi így védjük Európát, megkíméljük őket Pápai Jocitól – teszi hozzá a Nethuszár.

hirdetés
hirdetés

Mint a zenei tehetségkutatók és versenyek nagy és régi rajongója, azt kell mondjam: ez jó döntés! Sőt, ez ZSENIÁLIS döntés! Ugyanis semmi értelme annak, hogy égessük magunkat, a világ majd mindegyik országában nézik, ahogy Pápai Joci kínlódik, aki még a Kívánságkosár vasárnapi ebéd idején sugárzott kesergős nótákon edződött nyugdíjas nénikből is óriási ásítást váltott ki – ennek semmi, de semmi értelme. És veszélyes is: elképzelhető, hogy ennyi nyögvenyelős produkció láttán valaki elgondolkozik, hogy nincsenek-e itt átbaszva a szegény magyar énekesek? És, ha kicsit megkaparja a felszínt, de tényleg csak nagyon kicsit, akkor bizony nem nehéz rájönnie, hogy de bizony igen.

A Duna TV-n futó Dal című vetélkedőt eleve nem nézi senki – a versenyzők nem színpadon, hanem egy szűk konzervdobozban adják elő produkcióikat, amelyeket egy olyan zsűri értékel, akikből sugárzik, hogy dróton rángatják őket. Bármibe lefogadom, hogy a tavalyi kritikákból jó pár az idén is visszaköszön, ráadásul szóról-szóra. A tavalyi Dal műsorában csak olyan versenyzők voltak, akik mind-mind, de tényleg mindegyikük sokkal tehetségesebb, izgalmasabb, érdekesebb, mint Pápai Joci. Ki nyert? Pápai Joci. Ki utazott Tel-Avivba Magyarországot képviselni? Pápai Joci. És a menedzsmentet az sem zavarta, hogy a fickó másodjára megy ki nyávogni egy olyan műsorba, amelyet milliók néznek. Beleléptek másodjára is ugyanabba a folyóba, és csodálkoztak, hogy vizes lett a zokni….

Na, ezért tényleg kár menni az Euróvízióra, de kár a pénzt elpazarolni a Dal című műsör költségeire, helyette szórják szét a Nyugati melletti felüljáróról, annak is több értelme lenne, esetleg abból a talált pénzből vesz magának egy gitárt a csóró srác.

Számtalanszor leírtam már: az Eurovízión egymást támogatják a népek, rokonok szavaznak a rokonokra stb. így aligha várható, hogy Magyarország nyerje meg, ez nem is kérdés. Épp ezért lehet nyugodtan MINŐSÉGI produkciót küldeni, hogy egy TÉNYLEG tehetséges zenésznek nyújtsunk ugródeszkát. Vagy lehet abszolút sokkoló produkciókkal próbálkozni, ami eredeti, magyaros is, de érthető és szerethető globálisan is – soha ilyesmit nem próbáltunk, az egyetlen igényes produkciót, amit valaha is kiküldtünk, az Rúzsa Magdi volt az ‘‘Unsubstantial Blues’‘-al, amivel nem vitte el a fődíjat, de szerethető volt, minőségi, igényes, és – ami talán a legfontosabb, az a szereplés MA IS VÁLLALHATÓ!

A helyzet az, hogy a Dal menedzsmentje viszont nem szégyellős: műsor ettől még lesz, amolyan X-faktor 2.0-ként, a nyertest pedig a Duna TV „számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain”, illetve „kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban”, valamint „zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.” Igen, úgy mellesleg kap valami lóvét, de elégedjen meg a Petőfi Rádió kiemelt promóciójával, amiről nem tudni, hogy mit is takar, de abban biztos lehetünk, hogy önmagában semmi értéke, a Petőfit nagyjából 2015 óta nem hallgatja senki, amióta a jó zenéket irigy szerkesztők kinyírták.

Közben elhúz mellettünk Kelet- és Közép Európa zeneipara, de nálunk a Dal kiírásában szerepel, hogy MAGYARUL kell szólnia a versenydarabnak – hiába na, a zsűri nem tud angolul, kérjük szépen, ezt vegyék figyelembe. Szóval, jó döntés, hogy nem megyünk az Euróvízióra (azt mondjuk kötve hiszem, hogy most Rotterdamtól Berlinig emiatt zokogjanak a zenerajongók), bár tovább kéne fejleszteni ezt az ötletet, és a Dal-t is megszüntetni, helyette esetleg élőben adni a British got talent-et, hogy legyen némi inspiráció. Na nem a jövendőbeli versenyzőknek, mert van elég tehetséges zenész Magyarországon, hanem a zsűrinek.

Bár kéne nekik egy angoltanár, eisze…

hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]