hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Makkai véres ellentámadása: minden RMDSZ-es képviselő korrupt lenne?

Amint arról a Nethuszár olvasói már értesülhettek, Marosvásárhelyen a helyi tanács soros ülésén leváltották Makkai Gergelyt az alpolgármesteri tisztségből. Az ülés azonban nem múlt el botrány nélkül, Makkai Gergely az utolsó szó jogán tartott egy beszédet a választott tanácsosok, a jelenlevő vásárhelyi polgárok, a megyei RMDSZ részéről jelen levő Kovács Levente, valamint a Facebook-közvetítés okán az egész világ előtt.

hirdetés
hirdetés

És ez az utolsó szó olyan lett, hogy ebből botrány botrányt követ majd, hacsak nem söprik szőnyeg alá az elmúlt 20 év vásárhelyi történelméből közismert oly gondos kezek. Makkai tulajdonképp megvádolta az RMDSZ frakcióját azokkal a tényekkel, amelyek mindenki előtt ismertek voltak már, különösen, hogy a Szabad Emberek Pártja korábban nemegyszer tette szóvá ezeket, cserébe a „POLarizálsz”, „áruló”, „vegyespárt” és az ehhez hasonló jelzőket kapta meg a vásárhelyi RMDSZ-hez kötődő megmondóemberektől.

Rögtön az elején tegyünk tisztába valamit: Makkai Gergely nem azért kell most távozzon az alpolgármesteri tisztségből, mert az RMDSZ mélyen magába nézett, és határozottan lépett, hogy becsületén esett csorbát kiköszörülje. Makkainak azért kellett mennie, mert a POL kényszerhelyzetet teremtett! Miért is? A POL képviselője, Tatár Lehel nyújtotta be először a Makkai menesztésére irányuló javaslatot. Hét képviselő aláírása kellett volna, hogy szavazásra kerüljön a sor, a POL három képviselőjén kívül azonban ezt senki nem írta alá.

Csakhogy! Azt az RMDSZ-nél is érezték, hogy ezt már nem tudják kikerülni: amennyiben nem írják alá, akkor ezen az októberi tanácsülésen nem kerül sor Makkai sorsáról szóló szavazásra, viszont az államfői kampány finisében ezt nem engedhették volna meg maguknak. (Képzeljük el azt a Nethuszár cikket, ami arról szólt volna, hogy az RMDSZ mulasztása miatt maradhat Makkai a hivatalában... 😀 )

Az szóba sem jöhet a Szövetségnél, hogy felkaroljanak, támogassanak egy POL irányából érkező javaslatot, erre a legjobb példa az, miként is került Makkai az alpolgármesteri székbe: az RMDSZ paktumot kötött a PSD-vel, és a POL javaslata helyett, amely KÉT magyar alpolgármestert biztosított volna Vásárhelynek, a Szövetség képviselői a PSD-s Sergiu Paucot támogatták, akit mi, magyarok leginkább onnan ismerhetünk, hogy magából kikelve lázadozott a vásárhelyi Székely Vértanúk emlékműve körül kialakított kis parkban elhelyezett székely szimbólumok ellen. Zseniális húzásnak bizonyult, de az RMDSZ helyi képviselői amúgy kitűnően együttműködtek Papuc kartárssal, ha a közpénzek sportklubokon keresztüli kiszivattyúzásáról volt szó. Nos, akik akkor nagy hangon támogatták Makkait, leszólták a POL-t, hogy nem érti a helyi politikát, azt mondták akkoriban, hogy a POL nem képviseli, mert nem képviselheti a helyi magyarokat, most ők kényszerültek leváltani Makkait.

Kényszerültek – ez a helyes kifejezés, mert a Tatár Lehel által benyújtott javaslat után MUSZÁJ volt lépniük – így aztán az RMDSZ is benyújtotta a Makkai elváltását célzó határozati javaslatát, és innen kezdve alea iacta est, mert a matek annyira egyszerű, hogy kitűnt volna, ha pont az RMDSZ-es képviselők nem szavazzák meg Makkai menesztését.

Makkai viszont nem adta olcsón a bőrét, és ezt azért lehetett sejteni – az az ember, aki nem mond le, amikor az egész őt jelölő szervezet bizalma megrendül benne, az az ember, aki a párt irányából érkező határozott felszólítás ellenére sem mond le, az az ember, aki akkor is ragaszkodik székéhez, amikor az őt delegáló párt elnöke, Kelemen Hunor nyíltan Florea emberének nevezi őt, nos, ez az ember nem fog úgy távozni, hogy csendesen becsukja az ajtót maga mögött.

Makkai ma, a tanácsülésen, szót kért és kapott, hogy kifejthesse, miért is nem helyénvaló az ő menesztése. A szokásos és unalmas politikus hablaty helyett aztán kaptunk egy olyan műsort, hogy csak kapkodtuk a fejünket: Gergő bá’ a másik nagy magyar harcos, Csíki Zsolt fejére olvasta, hogy a Sportlíceum igazgatójaként közel egymilliárd régi lejes kárt okozott a városnak, amelyet az Állami Számvevőszék is megerősített, ezt az összeget ugye vissza kéne fizesse a város kasszájába, de persze tojik rá. Gergő bá’ azonban nem állt meg itt: szétnézett a teremben, tekintete megakadt Peti Andráson, akiről szintén volt egy-két keresetlen szava: az egykori frakcióvezetőt ugyanis összeférhetetlennek találta az ANI, a másodfokú tárgyalása jövőre lesz. Ami azt jelenti, világított rá zseniális elméjével a két Korea egyesítéséért szüntelen fáradozó Makkai, hogy az első fokú pert elvesztette. Megkapta a magáét a többi RMDSZ tanácsos is, szó volt itt a zalaegerszegi látogatás körüli közpénz-mizériáról, ahova végül vacsorával egybekötött vadászatra mentek a választottjaink, szó volt itt elmaradt tanácsosi beszámolókról, amelyekre amúgy kötelezi a törvény a képviselőket, épp csak szarnak bele ezt megtenni, emiatt aztán Makkai jónéhány RMDSZ-es kollégáját fel is jelenti, ahogy azt a közzel tudatta a Poklos-völgyének dühöngő bikája. A városháza magyar nyelvű kommunikációjának hiányosságaira vonatkozó felelősséget szintén eltolta magától, és nem átallott úgy fogalmazni, hogy ennek felvetésével az RMDSZ interetnikus feszültségeket szít a városban. Meg nem erősített információink szerint mindez idő alatt több turista a Kossuth-utca felől kérdezősködött, a helyi magyarok nem tudták őket útba igazítani, nem értjük miért.

Nem folytatjuk, ennyi is elég, hogy lássuk: Makkai nem légből kapott vádaskodásokkal készült, ezeknek mind-mind komoly alapja van. A marosvásárhelyi RMDSZ-frakció, ahogy azt a Nethuszáron már többször is megfogalmaztam, minden idők vásárhelyi történelmének leggyengébb magyar képviselete. Az elmúlt három évi tevékenységük egyszerűen vállalhatatlan, és ezen nem segít immár az sem, hogy leváltották Makkai Gergelyt, akiről azért jegyezzük meg: nem ő volt a legkorruptabb, a legfelkészületlenebb RMDSZ-es tanácsos, bár a mezőny kétségkívül roppant erős, és nehéz itt dobogós helyeket szerezni. Azért Makkai felszólalásából ne hagyjunk ki egy jelenetet, amely, mint csepp a tengerben mutatja meg, hogy mennyire komolyan is veszik munkájukat képviselőink: Gergő bá’ felelevenítette, hogy, amikor az RMDSZ megfogalmazta a leváltására irányuló javaslatot, akkor Bakos Levente odament hozzá, és azzal vigasztalta, hogy aláírta ugyan, de el sem olvasta (ez kb. olyan, mint halottnak boldog szülinapot kívánni, de hagyjuk is ezt a pikáns részletet). Erre Makkai visszakérdezett, hogy amikor te voltál alpolgármester, akkor sem olvastad el, hogy mit írsz alá, mire Bakos csak megvonta a vállát.

Hölgyek, urak, csajok, srácok, akármennyire is nem tetszik nektek, de ki kell mondani: ezek az emberek vezettek minket, vezetettek titeket! Ők döntöttek olyan dolgokról, amely a vásárhelyiek mindennapját befolyásolják, nekik kellett volna a településből élhető várost szervezni, ehelyett lesüllyedtünk egy szétbombázott koszovói albán falu szintéjére. Csak gratulálni tudok mindazoknak, akik még ezek után is hisznek nekik, számukra találták fel a lapos föld elméletet, próbálkozzanak azzal, kevésbé károsak így a környezetükre.

A végére pedig számoljak be Kovács Levente Maros megyei RMDSZ-képviselő nyilatkozatáról is. A fickót bízták meg azzal ugye, hogy újraszervezze a városi RMDSZ-t. Az a tény, hogy a „farkasfalkának” becézett helyi képviselő-testületet rá tudta venni, hogy Makkait lemondassák, az kétségkívül győzelem. A sajtó megkérdezte, hogy tervezik-e új alpolgármester jelölését, mire Kovács csak annyit válaszolt, hogy még nem tudják. Nos, a Nethuszár most az egyszer, tiszta ingyen a Maros megyei RMDSZ segítségére siet, és eldönti a kérdést: NE JELÖLJENEK SENKIT! Nincs olyan RMDSZ-es képviselő a frakcióban, akinek ne lenne vaj a füle mögött, teljesen kár egy újabb Makkai botrányba belemászni, hacsak nem azt tervezik titokban, hogy Soós Zolinak keresztbe tesznek jövőre.

A marosvásárhelyi RMDSZ-frakció pedig, ha tényleg, így, az utolsó száz méteren már nem akar többet rombolni a magyar képviselet nimbuszán, akkor tegye azt, amivel a legtöbbet segíthet a vásárhelyi magyaroknak: NE TEGYEN SEMMIT!

Menjenek be a tanácsülésekre, vegyék fel a fizetésüket, ne szavazzanak meg semmit, ne írjanak alá semmit, és lehetőleg lehajtott fejjel közlekedjenek a városban. Amennyiben mégis cselekvési kényszert éreznek magukban, akkor kérdezzék meg a POL képviselőit mi a teendő – egyelőre Radu Balas, Pápai László és Tatár Lehel messze, de messze jobban képviselik úgy a magyarok, mint az általános értelemben vett a vásárhelyi érdekeket!

A gyűlést vissza lehet nézni, ha IDE KLIKKELTEK! (A link pont Makkai felszólalásának kezdeténél indítja az amúgy több mint két órás videót!) Ha kommentálni akarnád az eseményeket, GYERE IDE, ÉS ITT POFÁZZÁ’!

Alább pedig elolvashatjátok Makkai viszont-vádiratát, a csatolt dokumentum azonos azzal, amit a volt alpolgármester még ott a helyszínen odaadott a sajtó képviselőinek, de NEM TELJESEN azonos azzal, ami az ülésen elhangzott.


hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]