hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Már ők is? Két év és nyolc hónap felfüggesztve a Kereskedelmi és Ipari Kamara elnökének korrupció miatt

Két év és nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Bukaresti Ipari és Kereskedelmi Kamara (Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti – CCIB) elnökét egy, még 2014 tavaszán, a DNA által indított eljárásban. Sorin-Petre Dumitriu európai pénzalapokat csapolt meg – a perből több bizonyítékot is kievettek az eljárás során, lévén azok a SRI által végzett lehallgatásokon alapultak.

hirdetés
hirdetés

A bíróság ugyanakkor 60 nap közmunkát is a nyakába sózott, erőst kíváncsi vagyok, hogy szemet fog szedni a Cismigiu parkban, vagy mit fog csinálni két hónapig, és ugyancsak ebben az eljárásban kapott még 50.000 lej pénzbüntetést, ami nagyjából tíz és pár ezer euró. Sorin-Petre Dumitriu le is mondott elnöki pozíciójáról – tájékoztat a Kamra közleménye.

A döntés a legfelsőbb bíróságon született, így az végérvényes, eredetileg első fokon még négy év és egy hónap letöltendő börtönbüntetésről volt szó, valamint 70.000 lejről (ez sincs húszezer euró). A bíróság érvénytelenné nyilvánította azokat a bizonyítékokat, amelyek a SRI által végzett és vádlottak között zajló lehallgatott telefonbeszélgetésekről szóltak.

Hát, kérem, így könnyű.

Sorin-Petre egyébként fiktív alkalmazásokkal mosta át saját és kollégai zsebébe az Unió humánerőforrás-fejlesztésekre szánt alapjából érkező összegeket.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés