hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Mától az Orban-kormány vezeti Romániát! (Folyamatosan frissítve)

Hosszú egyeztetések, ígérgetések, alkudozások és smekeriák után végre összeült Románia felső- és alsóháza, hogy döntsön: megszavazzák-e Ludovic Orban kormányát vagy sem. A szavazás ezekben a percekben zajlik.

hirdetés
hirdetés

 

FRISSÍTÉS 5: A 465 képviselőből 240 volt jelen, az érvényes szavazatok száma 240, az Orban-kormányt támogató szavatok száma pedig 240, ami 100%-os győzelmet jelent – na jó, ez csak vicc, de a 240 voks bőven elég az alkotmányos előírások teljesítésére, így a Dancila-kormány távozik, mostantól figyeljünk az ékezetekre, Orban-kormány van Romániában.

FRISSÍTÉS 4: Véget ért a szavazás, a két ház állandó bizottságának a tagjai elvonulnak a golyóikkal, hogy megszámolják őket…

FRISSÍTÉS 3: Amennyiben az előbb nem lettem volna egyértelmű: 233 képviselő kell jelen legyen, hogy a szavazás érvényes legyen, illetve ugyancsak ennyi képviselő kell igen-t mondjon az Orban-kormányra, hogy megtörténjen a kormányváltás. 241 képviselő van a teremben, az Antena3 szerint, a Ziare.com 235-öt írt, a PMP-től egy, az RMDSZ-től két képviselő is hiányzik, szóval ez egy nagyon szoros meccs lesz…

FRISSÍTÉS 2: Az ülésvezető név szerint szólítja ki a pulpitusra a képviselőket, megjegyezve, hogy jelen vannak-e, illetve szavaznak-e. A szavazás golyókkal történik és titkos, ez utóbbit ne vegyük túl komolyan.

FRISSÍTÉS: Egy PSD-s képviselő Ludovic Orban új kormányára szavazott. Eugen Gioanca aztán emiatt hatalmas tapsot kapott a többi képviselőtől.

KORÁBBAN ÍRTUK: A kormány felállásához szükséges minimális képviselői jelenlét éppen csak, hogy megvan: a legkevesebb 233-hoz képest 235-ön vannak jelen, a PSD bojkottál, Victor Ponta Pro Romania-ja szintúgy, be is jelentették, hogy nem szavazzák meg Orbant, de Mihai Tudose és még egy páran a pártból viszont csak részt vesznek a szavazáson, és ismertették: megszavazzák a kormányt. Hasonlóan tett a Basescu-féle PMP, valamint az RMDSZ is, Kelemen Hunor kijelentette: nem várnak csodákat ettől a kormánytól, de megszavazzák – felelős hozzáállás ez a politikusok részéről, ugyanis a politikai válság, ami a kormányváltás elmaradása esetén csak még mélyebbé válna, beláthatatlan következményekkel járna az ország számára – már a jövő évi költségvetés vitája kéne zajlódon, ehhez képest van egy ügyvezető kormányunk, aminek az élén a közutálatnak örvendő PSD és Dancila áll. A jelenlegi helyzet tehát nem jó, és az alternatíva is csak annyival kevésbé szar, hogy legalább stabilitást hozna. Ludovic Orban a felszólaló frakcióvezetők álláspontjaira válaszolva megnyugtatta az USR-t, hogy támogatják az előrehozott választást, Kelemen Hunornak pedig azt válaszolta, hogy a kormány felelősen fog cselekedni. Kíváncsian várjuk az eredményt.

Ha visszapofáznál a sok képviselőnek, akkor KLIKK IDE és kommentelj! Ja, és lájkold a Nethuszár Facebook-oldalát, vagy bojkottálni fogunk!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

 Így kavarnak a román pártok az Orban-kormány körül

 Iohannis addig kavarta, amíg Orban lett belőle – készülődik az új román kormány

Albert Dénes: A tale of two Orbáns

Orban harca a végéhez közeledik: itt az új kormány tervezett listája

Na, ki lesz az első, aki összekeveri Orbant Orbánnal? Maga a román kormányfő, Dancila (VIDEÓ)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés