hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Mea culpa? Ursula von der Leyen elismerte: “lebecsültük a koronavírust”

Sokakat foglalkoztat mostanság az a kérdés, hogy mi értelme van az Európai Uniónak, ha egy világjárvány idején a nemzetállamok „magukra maradnak”, és még több cikk, elemzés, és összeesküvés-elmélet született, és vélhetően fog még születni arról, hogy az EU mit tett vagy nem tett (azért olyan pénzügyi könnyítéseket is bejelentettek, amelyek nagyot dobtak a szorult államok helyzetén), viszont Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnök asszonyának minapi bejelentése biztosan nem kevés magyarázatra szorul majd. Von der Leyen ugyanis elismerte: az európai vezetők „lebecsülték” a járványt – tudjuk meg a Daily Mail brit lap beszámolójából.

hirdetés
hirdetés

Az európai vezető szerint alábecsülték a koronavírus hatásait. Ursula von der Leyen a Bildnek adott interjújában úgy fogalmazott: azok az intézkedések, amelyek két vagy három hete drasztikusnak tűnhettek, most mindenképp bevezetésre kerülnek. Az Európai Bizottság elnöke beismerte: a vírus „még sokáig lefoglal majd minket”. Az interjú egyébként annak kapcsán készült hogy az EU bejelentette: lezárja a határait, nem uniós tagállamokból – pár ország kivételével – nincs beutazás az Unió területére.

„Azt gondolom, hogy mindannyian, akik nem vagyunk szakértői a témának, lebecsültük a koronavírust”

– mondta Ursula von der Leyen az interjúban. És alighanem egyet is érthetünk vele, kérdés már csak annyi, hogy ez a tévedésük hány ember életébe fog kerülni?

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés