hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Meglepetések nélkül: nem ment át a bizalmatlansági indítvány, Hunor megleckéztette az ellenzéket

Ma tartották Románia parlamentjében az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáját, amelynek lényegét leginkább a tara arde, iar babele se piaptana román mondással lehetne kifejezni, aminek a lényege magyarul valahogy így hangzik: az ország lángokban, a nyanyák pedig fésülködnek.

hirdetés
hirdetés

Ugyanis minden szereplő előtt világos volt, hogy hamarabb megy át a teve a tű fokán, minthogy ez az indítvány átmenjen a parlamenten, már csak azért is, mert az ellenzéknek 72 szavazatra lett volna még szüksége, ehhez az RMDSZ 30-at tudott volna hozzátenni, ami azt jelenti, hogy 42 szavazat híján még mindig siralmas a helyzet.

Az RMDSZ azt csinálta, mint mindig: alkudozott a kormánnyal, hogy miről azt nem tudjuk, de Vass Levente képviselő a Facebook közösségi oldalon azt találta válaszolni egy feldühödött polgárnak, hogy az ilyen alkuk eredménye a marosvásárhelyi reptér felújítása – mindenesetre, ha ez igaz, akkor eléggé elé a helyzet, de ezt már amúgy is megszoktuk.

A polgár amúgy nem volt egyedül dühével, a magyarság véleményt nyilvánító része egyöntetűen Dragnea-ellenes, így sokan próbálták meg számon kérni az RMDSZ-t, miért is nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt.

Hogy végül volt-e alku, s ha igen, akkor miről egyeztek meg (Dragnea megadja az autonómiát Székelyföldnek – ha,ha,ha) azt nem tudjuk, mindenesetre az RMDSZ nem támogatta az ellenzék bizalmatlansági indítványát, viszont Kelemen Hunor elnök elég rendesen beolvasott a magyarság ernyőszervezetét a napokban erőteljesen támadó ellenzéki politikusoknak, idézünk az elnök parlamenti felszólalásából:

hirdetés
hirdetés

“Tisztelt ellenzéki kollégák, ha két év alatt nem sikerült egy alternatív kormányprogramot felmutatniuk, azt javaslom: készítsük el közösen. Azért viszont, hogy egymásra ne görcsösen és féltékenyen tekintsenek, mi vállaljuk a koordinátori szerepet: áprilisig előkészítjük a dokumentumot, hogy a tavaszi bizalmatlansági indítvány bejelentése ne érje meglepetésként önöket. Ha pedig miniszterelnök-jelölt sem lesz addig, mi majd arra is teszünk javaslatot. Talán így az önök esélyei is javulnak. Másképp mindenki azt gondolja, hogy ez a mostani helyzet önöknek megfelel: amíg a PSD kormányoz, önök az RMDSZ-re mutogatnak, és közben azt játsszák, hogy ellenzékiek”

Időközben a pénzügyminiszter által ismertettet financiális intézkedések tömkelegét tartalmazó sürgősségi kormányrendelet miatt a tőzsde háborús időket idéző zuhanásba kezdett, de mi vígan megyünk előre, már csak pár lépés a szakadék, előtte még jön az Amnesztia megálló, januárban.

Ha valaki még tudja hol a fék, ne habozzon!

(Nethuszár, borítókép és idézet forrása: Kelemen Hunor oldala)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés