hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Menesztik a magyarellenes belügyért? Kik mennek még? És miért járnak a romániai juhok lehajtott fejjel?

Viorica Dancila beismerte, hogy gyors léptekkel halad egy kormányátalakítás fele, miután úgy nyilatkozott ma az újságíróknak, hogy jövő héttől kezdődően kielemzik a miniszterek tevékenységét, ez alapján döntve el azt, hogy ki megy és ki marad.

hirdetés
hirdetés

„Jövő héttől kezdődően kiértékeljük mindegyik minisztert, és ezek után meglátjuk, hogy hol fogunk cserét végrehajtani, és kivel fogunk továbbra is együtt haladni. Láttam, hogy a közbeszédben felmerültek különböző nevek, de egyelőre nem beszéltünk személyekről” – mondta Dancila kormányfő Teodorovici pénzügyér jelenlétében a Galacon tett látogatása alkalmával.

A román sajtó úgy tudja, hogy a következő miniszterek alatt erősen inog a szék: Razvan Cuc (szállításügyi miniszter), Carmen Dan (belügyminiszter), Petre Daea (mezőgazdasági miniszter), Alexandru Petrescu (kommunikációs miniszter), Ecaterina Andronescu (oktatási miniszter) és Bogdan Trif (turisztikai miniszter).

A felsorolt nevek közül mindegyik megérdemli, hogy menjen, tulajdonképp az egész kormány elmehetne már a búsba, mielőtt az euró árfolyama eléri a hat lejt, de erre azért még várnunk kell, lévén a hiábaellenzéki, puliszkavérű Iohannis az elnök.

Razvan Cuc, szállításügyi miniszter:  az autópálya-építésekért is felel, azt hiszem nem szorul különösebb magyarázatra, hogy miért kell távoznia. Felavatott olyan autópályákat, amelyek el sem készültek, illetve ünnepélyes keretek között indított útjára olyan autópálya-építéseket, ahol maximum a szegélyt tették le eddig

Szintén ünnepélyesen felavatta a forgalomnak újra átadott Ilva Mica-Rodna Veche 21 km hosszú vasútvonalat, amit a gyorsasága miatt Kék nyílnak neveztek. Az avatóra, épp úgy, mint Ceausescu idejében, kirendelték a helyi lakosokat, hogy megtapsolják a minisztert. A vonat 35km/h sebességgel közlekedik, a 21 kilométeres távot egy óra alatt teszi meg. Nem volt túl barátságos a környezetvédőkkel sem, elküldte őket külföldre, hogy ott tiltakozzanak, mert nálunk a környezet védve van – igen, pont így mondta. Rögvest ezután felháborodott: ahol egy utat akarnak építeni, ott terem egy Natura2000 alá eső természetvédelmi terület. Ahol egy hidat akarnak építeni, ott hirtelen halfajok jelennek meg a folyóban – háborgott egy sort.

Carmen Dan (belügyminiszter): aligha kell őt az erdélyi magyar, de akár a magyarországi magyar olvasók számára bemutatnunk. Nyakig sáros a tavaly augusztusi bukaresti tüntetés szétverésében, bizalmasa és problémamegoldó embere Sebastian Cucos pedig feltűnt, és kiemelt szerepet játszott az úzvölgyi katonai temető megrohamozásában, személyes irányítva a focihuligánokat. Hétfőn még magabiztosan nyilatkozta, hogy marad a helyén, ugyanis ő jól végezte a dolgát: a diaszpóra szavazása körüli botrány nem a szervező belügyminisztérium, hanem a szoftver hibája, Úzvölgyében minden rendben volt, a csendőrség tette a dolgát, valamint a Belügyminisztérium költségvetése az utóbbi tíz évet tekintve most a legnagyobb – ez utóbbit el is hisszük neki, csak kár, hogy ez a mindennapokban nem látszik, ugrásszerűen nőttek ugyanis az egyszerű állampolgárok ellen elkövetett bűncselekmények (rablás, súlyos testi sértés, és a nagy figyelmet kapó nemi erőszakok), miután a kormány egy gyors törvénymódosítással a társadalomra szabadította a különböző köztörvényes bűnözőket, még azelőtt, hogy a büntetésük lejárt volna.

Korrupció terén sem áll túl jól a szénája, bár ebben a tekintetben aligha emelkedik a kormánytagok közül: Carmen Dan ugyanis tanúként szerepelt a Livi Dragneát érintő TelDrum korrupciós botrányban. Annyira szereti Daddyt, hogy a napokban ki is jelentette, megy és meglátogatja a teleormáni császárt a börtönben, a Liviu Dragnea ellen meghozott ítélet ugyanis számára sokkoló volt. Ilyen előzmények után azon már nem is kell csodálkozni, hogy közel negyven civil szervezet kéri a lemondását azok után, hogy Topoloveniben a csendőrök jogtalanul és erőszakosan léptek fel a PSD-kormánnyal szemben tüntető tömeggel.

Petre Daea (mezőgazdasági miniszter): a leglazább miniszter, akinek igazából a Brian élete című halhatatlan opusban lenne a helye, de a román közélet is üti az angol abszurd színvonalát, így hát nálunk is megtalálta a helyét – agrárminiszter lett, és nem foglalkozik olyan kérdésekkel, mint például az infláció. A pénzügyi adatokból tehát azokat részesíti előnyben, amelyek neki tetszenek, a többit meg leszarja – így kell pozitívan gondolkodni, tiszta NewAge a fazon, kár, hogy a mezőgazdasági potenciálunk, és az abból élők létszínvonala a negatív tartományok széleit rugdossa. De hát nem azért miniszter valaki, hogy mindent megoldjon, ugye? Főleg, ha nála minden rózsaszín.

Annyira rózsaszín, hogy miközben az Unióban Románia büszkélkedhet a legmagasabb inflációval, akkor ő, Daea, mindenhol a tavalyinál is alacsonyabb árakat lát. Vajon mostanság vásárolt krumplit a piacon? Nem másért, de Daeát arról is megkérdezték, hogy miért emelkedett a krumpli ára. A válasz a maga egyszerűségében is zseniális: „Brüsszelben háromszor drágább” – mondta az az ember, aki a román mezőgazdaságért felel, s mi minden értünk.

Igaz, időnként a tévék ricsaja bezavar ebbe a képbe, főleg, amikor a médiában a juhokról beszélnek. Daea szerint emiatt járnak a juhok lehajtott fejjel. Igen, nem viccelünk, tényleg ezt mondta. Mintha a juhocska naponta nézné a ProTV hat órai híradóját, hogy aztán egész álló nap lehajtott fejjel mászkáljon a mezőn szégyenében. Bizony. Tudom, főleg a magyarországi olvasók azt hiszik viccelek. Nem, baszki, nálunk ezt KOMOLYAN nyilatkozta a politikus, néhány aranyköpését ITT LEHET elolvasni, mi még egyet kiemelünk a beköpés-tengerből, ami egyszerűen zsenialitásában a Miorita irodalmi szintjét is felülmúlja:

“A juh egy élő szobor. A juhok mellett találsz egy levelet, de egy juhot nem találsz a levél mellett”

Hogy mire gondolt az agrárminiszter a költő ? Kommentekben várjuk a megfejtést. Azért az sem semmi, hogy a Romániát sújtó disznópestis elleni intézkedéseket, amelyek során a fertőzött gócpontokban elégették a disznókat, így foglalta össze:

“Az összes sertést el kell égetni… kemény munka van ott, kérem… olyan, mint Auschwitzban”

Később aztán bocsánatot kért a kijelentése miatt, de bármiben lefogadom, hogy nem tudja: a zsidók nem esznek disznóhúst!

Nagyjából és hirtelen összekaparva ennyit akartam ismertetni a tisztelt olvasókkal, amennyiben igény mutatkozik az idiokrácia felkent papjainak további bemutatására, akkor jelezzétek kommentekben, e-mailben, füstjelekkel stb.

hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]